محتوای خبری معاونت فرهنگی

برگزاری دهمین جلسه کارگروه سلامت استان تهران با حضور معاونان فرهنگی و آموزشی دانشگاه

دهمین جلسه کارگروه سلامت استان تهران باحضور معاونان فرهنگی و آموزشی برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی، دهمین جلسه کارگروه سلامت استان تهران چهارشنبه 6 آذر 98 به ریاست شکرالله حسن بیگی، معاون سیاسی اجتماعی استاندار تهران و با حضور دکتر عبدالرحمان رستمیان معاون فرهنگی و مشاور اجتماعی ریاست دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر امیرعلی سهراب پور معاون آموزشی دانشگاه و رئیس شبکه ملی هپاتیت، معاونان، مدیران دانشگاه های علوم پزشکی ایران، شهید بهشتی، تهران، فرمانداران شهرستانهای استان و مدیران کل ادارات عضو کارگروه در استانداری تهران تشکیل شد.
در ابتدا دکتر رستمیان به برگزاری دومین مجمع سلامت استان در سال جاری اشاره کرد و گفت: دومین مجمع سلامت با مشارکت دانشگاههای علوم پزشکی تهران و سایر ادارات و سازمانهای مردم نهاد و خیرین و سایر تشکل ها تشکیل می شود.
وی به اهمیت مشارکت مردم در حوزه سلامت و مشارکت بین بخشی اشاره کرد و به تجربه موفق سایر کشور ها و کشور خودمان در عرصه های مختلف استناد کرد و گفت: مجامع سلامت شهرستانها و محلات تشکیل و مشکلات و اولویت ها احصا و به سطوح بالاتر انتقال یافته و پیگیری می شود.همچنین وی به تشکیل شورای پیامگزاران سلامت و خانه مشارکت سلامت استان و شهرستانها و همچنین اردوهای جهادی اشاره کرد و افزود: با توجه به وجود عوامل متعدد موثر بر سلامت مشارکت تمام بخش ها به خصوص مردم امری لازم و تعیین کننده است.
فرماندار شمیرانات نیز با اشاره به تشکیل مجمع سلامت شمیرانات گفت: دو خیریه سلامت تشکیل شده و با مشارکت خیران اقدامات خوبی در شهرستان انجام شده است.
مدیرکل تربیت بدنی استان نیز با اشاره به مشکل کم تحرکی و افزایش وزن به خطر آن در دانش اموزان اشاره کرد و خواهان مشارکت تمام ادارات در ارتقا فعالیت فیزیکی و مقابله با معضل افزایش وزن و چاقی در جامعه شد.
تمهیدی فرماندار پاکدشت با تبیین طرح حمایت و ساماندهی کودکان کار در شهرستان پاکدشت گفت: با مساعدت استانداری و با مشارکت ادارات شهرستان و موسسه سفیران مهر گستر این طرح اجرا شده و خدمات مشاوره ای روانی حقوقی و مالی از کودکان و خانواده های آنها انجام شده است، توانمند سازی خانواده های آنها و برگزاری کلاسهای مهارت زندگی مهارتهای ارتباطی مدیریت خشم و تامین اقلام کمک درسی و کمک نقدی در این طرح ارایه شده است.
وی گفت: بیش از هفتاد درصد کودکان کار در پاکدشت اتباع هستند و اکثر انها از مشکلات جسمی و روحی رنج می بردند.
در ادامه دکتر سهراب پور معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس شبکه هپاتیت ایران ضمن ارائه گزارشی از وضعیت هپاتیت در ایران گفت: با اقدامات خوبی که انجام شده است امروزه شیوع هپاتیت بی در ایران کاهش داشته است و روند کاهشی ان ادامه دارد. ولی همچنان مشکل هپاتیت سی در دنیا و کشور ادامه دارد.آمار مبتلایان به هپاتیت سی در دنیا رو به افزایش است.سازمان بهداشت جهانی اهدافی را برای کشورها ترسیم کرده است و در کشور ما نیز برنامه های در این خصوص تهیه و در حال اجرا می باشد. وی گفت در کشور بیش از 186000 بیمار هپاتیت سی وجود دارد که متاسفانه این آمار در حال افزایش است، بیش از سه چهارم مبتلایان از بیماری خود اطلاع ندارند و آنچه مهم است بیماریابی است. خوشبختانه با تلاش متخصصان کشور داروی درمان هپاتیت سی تولید می شود و کاملا اثر بخش است. میانگین سنی مبتلایان سی سال است و شیوع بیماری بیشتر در زندانها و بین معتادان و افراد با رفتارهای پر خطر است.
وی گفت: داروی تولید شده ایرانی با قیمت حدود دو درصد قیمت داروی مشابه خارجی تولید و در حال مصرف است. وی به طرح شناسایی بیماران مبتلا به هپاتیت سی در شهر رفسنجان توسط شبکه هپاتیت با مشارکت سازمان زندانها ادارات رفسنجان و خیران ان شهر اشاره کرد و گفت: لازم است در استان تهران نیز این برنامه اجرا شود و شبکه ملی هپاتیت  و دانشگاه علوم پزشکی تهران آمادگی دارند در صورت مشارکت و حمایت سازمانهای مربوطه برنامه شناسایی بیماران را در کانونهای پرخطر اجرا کرده و بیماران درمان شوند.
در ادامه حسن بیگی معاون سیاسی اجتماعی استاندار تهران با تشکر از ادارات بخصوص دانشگاه علوم پزشکی تهران به جهت پیگیری اجرای مصوبات کارگروه گفت: خبر تولید داروی ایرانی درمان هپاتیت سی خبر خوب و امیدوار کننده است و این نشان می دهد با تکیه دانشمندان ایرانی و اتکا به نفس می توان اقدامات بسیار موثری رانجام داد و دانشگاههای علوم پزشکی در این زمینه قدم های خوبی برداشته اند.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار تهران گفت: با حمایت و مشارکت فرمانداران شهرستانها و استانداری مجامع سلامت شهرستانها و استان، تشکیل و مصوبات به مجمع ملی سلامت ارائه شود.
وی به لزوم جلب مشارکت سازمانهای مردم نهاد و خیران اشاره کرد و گفت: با افزایش جمعیت شهر تهران به طوری که در هر سال بیش از 216 هزار نفر به جمعیت استان اضافه می شود مشکلات هم بزرگتر و گسترده تر می شوند و اگر مشارکت مردم نباشد مشکلات رفع نخواهند شد.
وی گفت: مشکلات سلامت فراتر از وظایف یک وزارتخانه است و همه ادارات باید در این حوزه مشارکت داشته باشند و در برگزاری مجمع هم از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد استفاده کنند،لازم است شبکه پنج که فعلا شبکه استانی تهران نیز هم هست بیشتر به حوزه سلامت بپردازد و مشارکت کند.
همچنین دستگاههای دولتی لازم است برای خیران سلامت ایجاد مانع نکنند و امور را جهت ورود خیرین تسهیل کنند.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار تهران همچنین با اشاره به مشکل وجود جوندگان موذی و موش، خواستار اقدامات موثر تر و بیشتر توسط شهرداری و سایر دستگاههای مسئول شد، همچنین افزود:  با پیگیری بیشتر موضوع کودکان کار لازم است ادارات در خصوص آسیب های اجتماعی بیشتر ورود کنند و اقدام نمایند و رییس جمهور نیز پیگیر مشکل کودکان کار بوده و گزارش اقدامات انجام شده برای ایشان ارسال می شود، همچنین با مشارکت سازمان زندانها و ادارات مسئول برنامه غربالگری و درمان مبتلایات هپاتیت سی در زندانها اجرا شود.
خبر و عکس: حسین میری

کلمات کلیدی
سید محمد حسین  میری طامه
تهیه کننده:

سید محمد حسین میری طامه