محتوای خبری معاونت فرهنگی

برگزاری دومین جلسه‌ عدالت در سلامت، شاخص های سلامت و تعیین کننده های اجتماعی آن در شهر ری

دومین جلسه عدالت در سلامت، شاخص های سلامت و تعیین کننده های اجتماعی آن در شهر ری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی فرهنگی دانشگاه، جلسه ای با عنوان شاخص های سلامت و تعیین کننده های اجتماعی آن، روز یکشنبه 8 مهر ماه‌ 97 در  فرمانداری شهر ری، با حضور دکتر جمالی پور فرماندار شهرری، خانجانی معاون سیاسی و انتظامی، دکتر برکتی مدیر مولفه های موثر برسلامت و جمعی از کارشناسان کمیته امداد، شهرداری، تامین اجتماعی، حفاظت محیط زیست، شبکه بهداشت، بهزیستی، آب و فاضلاب و جهاد کشاورزی و سایر ارگان های شهرستان ری برگزار شد.
در ابتدا دکتر برکتی، مدیر مولفه های موثر برسلامت ضمن تسلیت ایام محرم و تشکر از حضور مسئولان شهر ری گفت: فرهیختگانی از تمام حوزه ها گرد هم آمدند تا این 69 شاخص عدالت در سلامت را تدوین کردند و سهم هر ارگانی مشخص شده است که سهم وزارت بهداشت بیشتر از سایر ارگان ها می باشد و دولت تدبیر و امید سعی در سلامت داشتند تا با همکاری همه ارگان ها سلامت در جامعه جاری و ساری شود. وزارت بهداشت 25درصد از تامین سهم سلامت جامعه را برعهده دارد و تامین 75درصد باقی سهم سلامت برعهده سازمان ها و ارگان های دیگر می باشد. با رصد کردن مشکلات عمده این شهرستان می توانیم در مرتفع کردن سلامت مردم شهرستان ری قدم برداریم.
دکتر الهی، مدیر پروژه عدالت در سلامت گفت: از آن جا كه يكي از مهمترين اهداف نظام سلامت درجمهوري اسلامي ايران عدالت در سلامت بوده و از اولويت هاي مقام معظم رهبري و دولت محترم نيز تنظيم سياست ها با رويكرد مبنايي عدالت است، به منظور طراحی و نهادینه سازی سیستم پایش و ارزشیابی عدالت در سلامت، بسته شاخص های عدالت در سلامت ، پس از چند ماه فعالیت و تلاش بی وقفه و با یاری متخصصان درون و برون بخش سلامت، متخصصان و خبرگان بیش از20 سازمان و وزارتخانه تهیه شد.
 دکتر الهی افزود: مهم ترين عرصه هاي بي عدالتي در سلامت، محل اقامت ،نژاد، شغل ،جنسیت ، مذهب،تحصیلات،وضعیت اقتصادی اجتماعی و سرمایه اجتماعی می باشد.
وی در ادامه گفت: در روند بازنگری شاخص های 52 گانه عدالت در سلامت و تبدیل آن به 69 شاخص موجود، جلسات متعدد با  معاونت اجتماعي سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور به منظور تعامل هرچه بهتر و بيشتر با سازمانها و وزارت خانه هاي درگير با سلامت شامل:
کميته امداد امام خميني ره ،مركز آمار ايران،وزارت تعاون كار و رفاه اجتماعي، وزارت راه و شهر سازي، سازمان آب و فاضلاب كشور،سازمان بهزيستي، سازمان بيمه سلامت ايران، سازمان محيط زيست،سازمان اوقاف و امور خيريه ، سازمان پزشكي قانوني، شركت مهندسي آب و فاضلاب، معاونت اجتماعي قوه قضاييه، بيمه مركزي، سازمان بيمه تامين اجتماعي، وزارت جهاد کشاورزی و شهرداري ، صورت گرفته است.
 وی در پایان ارائه مطالب خود به حیطه ها و محورهای شاخص‌ها اشاره کردند که شامل حیطه سلامت، حیطه محيط فيزيكي و زير ساخت، حیطه توسعه انساني و اجتماعي، حیطه توسعه اقتصادي، حیطه حکمرانی می باشد و انتظارات مورد نظر و وظایف واحدها را اعلام نمودند.
دکتر جمالی پور فرماندار شهرری در پایان گفت : ضمن تسلیت ایام سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) و گرامیداشت هفته دفاع مقدس،امروز به بحث در خصوص سلامت که مهمترین بحث و مقدمه توسعه پایدار است می پردازیم. اگر آموزش در جامعه ای مقغفول باشد آن جامعه از حداقل های توسعه بی بهره است جامعه ای که در آن سلامتی نباشد موفقیت و توسعه هم ندارد. سلامت جسم فقط مد نظر نمی باشد بلکه ابعاد مختلفی در سلامت وجود دارد که باید به همه آن ها توجه داشت. داشتن بیمارستان و درمانگاه ها بخشی از سلامت هستند که در حیطه وظیفه وزارت بهداشت است و بخش مهم دیگر سلامت که مربوط به زندگی شخصی و اجتماعی ما می شود وظیفه همگانی می باشد . اکنون در اجتماعی کردن سلامت جامعه وزارت بهداشت نیز مداخله داشته و همه ارگان ها در کنار هم می توانیم با برنامه ریزی و ایجاد بستر توسعه فرهنگی در اجتماعی کردن نظام سلامت جامعه نتایج مستمری بدست آوریم،که البته کار زمان بر و با اهمیتی است . با تغییر نوع نگاه و برداشتمان از مسئولیت هایی اداری، شخصی و خانوادگی که برعهده ما گذاشته شده اند و مشارکت همگانی در سلامت جامعه، موفقیت های  لازم دراین عرصه کسب می شود.
خبرنگار: زهرا اسلامی

کلمات کلیدی
سید محمد حسین  میری طامه
تهیه کننده:

سید محمد حسین میری طامه