محتوای خبری معاونت فرهنگی

برگزاری سومین جلسه اتاق فکر فرهنگی دانشگاه

سومین جلسه اتاق فکر فرهنگی با حضور جمعی از صاحب نظران و مسئولان واحدهای فرهنگی دانشگاه برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی، روز سه شنبه 28 آبان 98، دکتر عبدالرحمن رستمیان معاون فرهنگی دانشگاه در سومین جلسه اتاق فکر فرهنگی دانشگاه ضمن خوشامدگویی به اساتید و صاحب نظران حاضر در جلسه و اعلام دستور جلسه، از زحمات دکتر قدیریان و گروه همکار او تشکر کرد و افزود: در مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور و به خصوص دانشگاههای علوم پزشکی، تحقیقات و پژوهش های مطلوبی در حوزه های مختلف فنی و پزشکی صورت می گیرد، آنچه در این بین مفقود است، پژوهش های فرهنگی است، بنابراین پژوهش هایی از این دست می تواند به عنوان قطب نما و شاخصی برای حرکت در مسیر فرهنگی باشد.
وی ابراز امیدواری کرد نتایج حاصل از این مطالعه و پژوهش هایی که توسط گروه معارف صورت گرفته به عنوان چراغ راه باشد برای کسانی که فعالیت اجرایی در حوزه فرهنگی دانشگاه دارند.
دکتر لاله قدیریان عضو هیئت علمی مرکز تحقیق و توسعه دانشگاه و مجری طرح تحقیقاتی 'بررسی وضعیت شاخص های اجتماعی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران'، ضمن بیان تاریخچه ای از طرح یادشده، با توجه به دغدغه های فرهنگی اجتماعی هیئت رئیسه دانشگاه در سه گروه کارکنان، اعضای هیات علمی و دانشجویان، هدف از اجرای این پژوهش را ارتقا برنامه های فرهنگی و اجتماعی ویژه گروه های هدف اعلام شده دانست و اضافه کرد: شاخص های موجود در این پژوهش براساس مرور اسناد ملی و بین المللی انتخاب شدکه پس از دریافت نظرات خبرگان طی جلسات متعدد کارشناسی مقرر شد در 5 حوزه هویت ملی، مهارت های اجتماعی فردی، اعتماد، ارزش های فردی اجتماعی و فعالیت های فرهنگی و فوق برنامه، پرسشنامه ایی 47 گویه ایی تنظیم و براساس مبانی علمی بین گروه های مورد مطالعه توزیع شد، حاصل مرحله اول  و دوم این پژوهش که بر دانشجویان و اعضای هیات علمی تمرکز داشت، در این جلسه به اساتید و مسئولان ارائه می شود.
در ادامه دکتر پور غریب معاون دانشجویی دانشگاه، ضمن تشکر از زحمات پژوهشگران مرکز تحقیق و توسعه دانشگاه تاکید کرد از آنجا که پژوهش حاضر برای اولین بار در سطح دانشگاه صورت گرفته، اقدامی شجاعانه و بالطبع دشوار انجام شده است که نتایج آن از یک سو می تواند نقاط قوت و ضعف اقدامات صورت گرفته فرهنگی در سطح دانشگاه را برای مدیران دانشگاه آشکار سازد و از سوی دیگر سیاستگذاران فرهنگی را به سوی سیاست ها و هدف گذاری های صحیح رهنمون سازد.
وی در ادامه افزود: به نظر می رسد در پی این پژوهش برای تک تک نتایج مطالعه، برنامه عملیاتی و اجرایی تهیه شود تا بر اساس آن گامی در ارتقا فرهنگی دانشجویان برداشته شود.
سپس حجه الاسلام و المسلمین سید قریشی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه با تشکر از مجریان طرح، اضافه کرد این مطالعه کار ارزشمندی است که موجب می شود دید وسیعی به مسئولین و مدیران  نهادها و مراکز فرهنگی درون دانشگاه بدهد و این مطالعه باید دنبال شود و با نظرات کارشناسی که در این جلسه شنیدیم و می شنویم موجب پخته تر شدن طرح برای اجرا در آینده می شود.
وی در ادامه اضافه کرد این قبیل مطالعات باید بطور سالانه صورت بگیرد تا متولیان فرهنگی دانشگاه بتوانند با مداخلاتی که  صورت می دهند شاخص های مربوطه را ارتقا بخشند و  تغییرات صورت گرفته را به صورت سالانه بررسی و کنترل کنند.
دکتر سمیه برجعلی لو عضو هیات علمی دانشکده مجازی در ادامه جلسه با اشاره به نظرهای مطرح شده به مطالعه فوق تاکید کرد: طرح ها و مطالعاتی که در بخش های مختلف دانشگاهی و پژوهشی صورت می گیرد دارای نواقص و محدودیت هایی است که نواقص مانع این نیست که چشم بر محاسن و نقاط قوت هر مطالعه ایی بست، لذا با توجه به خروجی این مطالعه باید در جلسات آتی اتاق فکر راهکارها، پیشنهادات و اقداماتی که می توان برای  اصلاح این شاخص ها بکار گرفت را برنامه ریزی کرد.
دکتر محمدعلی چراغی عضو هیات علمی دانشکده پرستاری این دست از پژوهش ها را پژوهش های جسورانه خواند و اضافه کرد مقوله فرهنگ مقوله پیچیده ای است و همینکه فردی و گروهی به این مقولات ورود می کند جای تقدیر و تشکر دارد.
در بخش دیگری از این جلسه معاون فرهنگی دانشگاه با اشاره به پیش بینی برگزاری کارگاه ' سلامت معنوی در نظر و عمل' در آذر ماه سال جاری با حضور صاحب نظران درون و برون دانشگاهی این حوزه از دکتر برجعلی لو عضو هیات علمی دانشکده مجازی برای تهیه گزارشی از فعالیت هایی که در سایر کشورها و مراکز دانشگاهی داخلی در خصوص سلامت معنوی صورت گرفته تشکر و از حاضران و سایر علاقمندان به این حوزه دعوت کرد، ضمن شرکت در کارگاه مذکور با نظرات و پیشنهادات خود بتوان بخشی از کمبودهایی که در زمینه تئوریک و اجرا در سلامت معنوی در دانشگاه وجود دارد را جبران کرد.
بخش سوم جلسه اتاق فکر، با ارائه دکتر برجعلی لو عضو هیات علمی و معاون فرهنگی دانشجویی دانشکده مجازی انجام شد، وی با اشاره به تاریخچه سلامت معنوی در سایر کشورها پرداخت و به معرفی ساختار اداری، پژوهی، آموزشی و درمانی 10 مرکز دانشگاهی، تحقیقاتی و درمانی که در امریکا، اروپا و حوزه خلیج فارس است پرداخت.
در بخش دیگری وی به وجود چهار مرکز تحقیقاتی سلامت معنوی در دانشگاههای علوم پزشکی ایران، قم، کرمان و کردستان اشاره کرد.
در این جلسه دکتر امیدواری عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سلامت، حجه الاسلام و المسلمین متوسل رئیس گروه معارف، دکتر پارسا عضو هیات علمی دانشکده پزشکی، حجه الاسلام و المسلمین غفاری معاون نهاد رهبری در دانشگاه، دکتر خوشنوا مدیر امور هنری معاونت فرهنگی و فصیحی رئیس اداره فعالیت های فرهنگی دانشگاه، دکتر نوروزی رئیس اداره مشارکت های اجتماعی دانشگاه  به بیان نقطه نظرات خود پیرامون مسائل مطرح شده پرداختند.
لازم به ذکر است، بیست وسه نفر از اعضای هیات علمی، مدیران، کارشناسان و صاحب نظران فرهنگی دانشگاه در این جلسه حضور داشتند.
خبر: مرتضی عبدالوند
عکس: حسین میری

کلمات کلیدی
سید محمد حسین  میری طامه
تهیه کننده:

سید محمد حسین میری طامه