محتوای خبری معاونت فرهنگی

برگزاری سی و پنجمین جلسه‌ آموزشی پروژه ارتقا رشد و تکامل همه جانبه دوران اولیه کودکی در اسلامشهر

سی و پنجمین جلسه‌ از مجموعه کلاس های آموزشی طرح ارتقا رشد و تکامل همه جانبه دوران اولیه کودکی به همت معاونت فرهنگی و شبکه بهداشت اسلامشهر برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران، جلسه ' سبک زندگی و پیشگیری از پوکی استخوان از دوران کودکی' به رابطان سلامت اسلامشهر، سه شنبه بیست و ششم آذر 98 در سالن اجتماعات مرکز بهداشت اسلامشهر ، با حضور دکتر عبدالرحمن رستمیان معاون فرهنگی و مشاور ریاست دانشگاه در امور اجتماعی سلامت محور، دکتر محمدرضا سلمانی مدیر شبکه بهداشت اسلامشهر، دکتر نرجس توکلی کیا مدیر جمعیت خانواده معاونت بهداشت، دکتر بهناز قره خانی کارشناس مسئول بهداشت خانواده ستاد اسلامشهر، حمیرا پشتکوهی کارشناس کودکان ستاد اسلامشهر، زهرا اسلامی نیا کارشناس فرهنگی سلامت معاونت فرهنگی و جمعی از رابطان سلامت و مراقبین و بهورزان مراکز و پایگاه های بهداشت اسلامشهر  برگزار شد.
در ابتدا دکتر رستمیان ضمن تبریک روز دواطلبین سلامت و نقش مهم آن ها در گسترش طرح ECD گفت:داوطلبان سلامت، افرادی هستند که بدون هیچ گونه مزد و حقوقی فقط به خاطر عشق و انسانیت، رضای الهی و حس مسوولیت پذیری در برابر جامعه مانند پل ارتباطی بین مسوولان و مردم عمل می کنند. داوطلبان و سفیران سلامت از نهاد و جنس خود مردم‌اند که بدون هیچ چشم‌داشتی، ضمن برقراری ارتباط مناسب با مردم در قالب برنامه ملی خودمراقبتی، با کمک به ارتقای سواد سلامت جامعه فعالیت می کنند.
معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه افزود: روز داوطلب فرصتی برای طرح برنامه های گسترش فعالیت داوطلبان سلامت، ارزشیابی فعالیت و قدردانی از کار ارزشمند آنان است و با توانمند سازی مادران در این طرح می توان روش های صحیح سبک زندگی را آموخت و بسیاری از بیماری ها مثل پوکی استخوان را پیشگیری کرد. چرا که سلامت، محور توسعه است و معضلات بهداشتی همان معضلات توسعه است که نمی توان آن را فقط در بخش سلامت حل کرد. بلکه مشارکت تک تک افراد جامعه و بخشهای توسعه، نهادها و ارگانها برای حل مسائل سلامتی و رسیدن به سطح قابل قبول سلامت لازم و ضروری است.
دکتر رستمیان در ادامه گفت: پوکی  استخوان بیماری شایعی است که باعث ضعیف شدن استخوان ها شده و خطر شکستگی استخوان ها را افزایش می دهد. زمانیکه فردی دچار پوکی استخوان است، با افتادن های عادی و یا ضربه های معمولی ممکن است استخوان هایش بشکند. شکستگی های مربوط به پوکی استخوان، معمولا در لگن، مچ دست و ستون فقرات رخ می دهد پوکی استخوان، در زنان و مردان  رخ میدهد با این حال زنان بعد از سن یائسگی در خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری می باشند. تغذیه و رژیم غذایی سالم و فعالیت فیزیکی و ورزش می توانند در پیشگیری و درمان این بیماری کمک نمایند.
پوکی استخوان معمولا در مراحل اولیه علامت خاصی ندارد و علایم آن کم کم بعد از اینکه بیماری پیشرفت کرد خود را نشان می دهند، بعضی از علائم شایع شامل درد مفاصل، مشکل در ایستادن، مشکل در راست نشستن،کوتاه شدن قد در گذر زمان، آسان شکستگی استخوان با ضربات کم شدت است.
مشاور ریاست دانشگاه در امور اجتماعی سلامت محور به نحوه پیشگیری اشاره کرد و راهکارهایی ارائه داد و افزود: کمبود دریافت کلسیم، در صورتیکه طولانی مدت باشد می تواند باعث ابتلا به این بیماری شود بنابراین از دریافت میزان کافی کلسیم اطمینان حاصل نمایید. بعضی از تحقیقات این میزان کافی را ۱۰۰۰ میلی گرم در روز برای افراد زیر ۵۰ سال و ۱۲۰۰ میلی گرم در روز برای افراد بالای ۵۰ سال می باشد. تحقیقات نشان می دهند که این بیماری و مصرف سیگار با هم مرتبط می باشند که با ترک مصرف سیگار می توان کنترل بر این بیماری داشت و از دریافت ویتامین D کافی اطمینان حاصل نمایید. در بعضی از پژوهش ها میزان کافی ویتامین D را ۴۰۰-۸۰۰  واحد در روز برای افراد زیر ۵۰ سال و ۸۰۰-۱۰۰۰ واحد برای افراد بالای ۵۰ سال می دانند.
در پایان دکتر رستمیان و دکتر سلمانی با اهداء هدایا و تقدیر نامه از رابطان سلامت اسلامشهر که در طرح رشد و تکامل همه جانبه دوران ابتدایی  کودک همکاری می نمایند، تقدیر کردند.                             
گزارش : زهرا اسلامی نیا              
عکس : محسن بیاتی

کلمات کلیدی
سید محمد حسین  میری طامه
تهیه کننده:

سید محمد حسین میری طامه