محتوای خبری معاونت فرهنگی

برگزاری نهمین جلسه شورای تخصصی فرهنگی اجتماعی در سال جاری

نهمین جلسه شورای تخصصی فرهنگی اجتماعی 24 بهمن در سالن مدافعان سلامت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت فرهنگی، نهمین جلسه شوری تخصصی فرهنگی اجتماعی 24 بهمن 1400در سالن مدافعان سلامت ستاد مرکزی برگزار شد.
جلسه شورای فرهنگی اجتماعی بهمن ماه در حالی برگزار شد که گروه تعهد حرفه ای  و دکتر احسان مقیمی مدیر دفتر ایثارگران دانشگاه نیز مهمان این جلسه بودند.
در ابتدا دکتر عبدالرحمن رستمیان معاون فرهنگی دانشگاه ضمن خیر مقدم به مهمانان و اعضای شورا هدف از دعوت رئیس دفتر تعهد حرفه ای را تعامل و همکاری حوزه فرهنگی و تعهد فرهنگی خواند و خاطر نشان کرد تعهد حرفه ای حوزه ای بسیار با اهمیت در دانشگاه هاست و باید با کار علمی این مهم را پیگیری کرد.
معاون فرهنگی دانشگاه ضمن تاکید بر اینکه تعهد حرفه ای جز جدایی ناپذیر و ارزشمند حرف پزشکی است از همه اعضا خواست در پیشبرد اهداف تعهد حرفه ای پشتیبان دفتر تعهد حرفه ای باشند و همچنین گروه اخلاق پزشکی را به عنوان پیشتیبان علمی تعهد حرفه ای در دانشگاه عنوان کرد.
در این جلسه دکتر فریبا اصغری رئیس دفتر تعهد حرفه ای در مورد اهدف تعهد حرفه ای گفت: به طور مختصر و ساده، آنچه تعهد حرفه ای پزشکی می گوید این است که «پزشک خوبی باش» اما تعریف و پیاده سازی این جمله ساده بسیار مشکل است. در واقع پزشک خوب پزشکی است که هم کار حرفه ای خود را خوب انجام دهد و هم اینکه بتواند اعتماد مردم را جلب نماید و لازمه، این کار مجموعه ای از خصوصیات، ارزشها، رفتار و مهارت های ارتباطی است که باعث اعتماد مردم به پزشکان می شود.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی تهران، راهنمای رفتار حرفه ای را در سال 1392 تهیه و منتشر کرد، دکتر اصغری در ادامه گفت: طبق سند تعهد حرفه­ای دانشگاه، ارتقا تعهد حرفه ای در قالب 6 سیاست باید دنبال شود و منحصر به آموزش فراگیران نمی شود، این سیاست ها عبارتند از: شفاف سازی، توانمند سازی، پایش و ارزیابی، پاسخگویی، اصلاح زیرساختها و اقدامات ترویجی است.
در ادامه وی اقدامات ترویجی را از مهمترین این سیاست ها عنوان کرد و گفت: در این مورد معاونت فرهنگی می تواند به دفتر تعهد حرفه ای دانشگاه کمک کند و مواردی مانند: بهبود ارتقا کار تیمی،  بهبود حس تعلق به دانشگاه و محیط کار،  ارتقا فرهنگ همکاری- همدلی- نوع دوستی و خیرخواهی، تشویق بازخورد سازنده و مسئولانه،  تشویق فرهنگ پاسخگویی در بیمارستان و دانشکده ها را از مهمترین راهکارهای ترویجی تعهد حرفه ای دانست، همچنین درخواست امتیاز فرهنگی برای اعضای هیئت علمی که در تدوین و اجرای بسته های تعهد حرفه ای فعالیت می کنند و گرنت پژوهش از دیگر درخواست های رئیس دفتر تعهد حرفه ای دانشگاه بود.
دکتر رستمیان برای اقدامات تروجی از طریق تدوین دوره ها و کارگاه های آموزشی با امتیاز ضمن خدمت برای کارکنان قول مساعد داد و دکتر محمد حسین صادقیان معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه نیز آمادگی معاونت دانشجویی را برای هرگونه کمک به دفتر تعهد حرفه ای از جمله اجرای فعالیت های پژوهشی در قالب طرح های HSR اعلام کرد.
حجت الاسلام ابوالفتح غفاری معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و نیز محمد هادی رضا زاده مسئول بسیج دانشجویی نیز بر پایش و نظارت بر پیاده سازی سند تعهد حرفه ای و نیز نظارت بر رفتار افراد  و واحد های دانشگاه در التزام عملی به این سند تاکید کردند.
مطهره گونه ای نماینده انجمن اسلامی نیز با انتقاد از اینکه در حال حاضر به اخلاق حرفه ای به عنوان یک واحد درسی نگاه می شود که قبل از ورود به مرحله بالین باید گذارنده شود گفت: برای ارتقاء اخلاق حرفه ای لازم است بر رفتار دانشجویان بر بالین بیمار نظارت شود و این به عنوان بخشی اخلاق حرفه ای ملاک ارزیابی باشد. وی افزود: مولفه تعهد حرفه ای اساتید نیز بیشتر برای امتیاز ارزیابی مورد توجه است و لازم است با جدیت بیشتری ملاک عمل قرار گیرد.
همچنین وی در ادامه از تشکیل حلقه های مطالعاتی در دانشکده دندانپزشکی برای آشنایی دانشجویان با چالش های بالینی خبر داد.
در ادامه دکتر پارسا مدیر گروه اخلاق پزشکی نیز گفت: در زمینه تعهد حرفه ای آماده هر گونه کمک و همکاری هستیم. وی یکی از ایرادات را این دانست که اخلاق و تعهد حرفه ای منحصر به آموزش شده است. هرچند آموزش مهم است اما لازم است نظارت شود که در عمل چه اتفاقی می افتد و رفتار دانشجو بر بالین مریض و تعامل با همکاران و محیط پیرامون نمره داشته باشد.
دکتر پارسا افزود: فارغ از اعتقادات و سلایق فردی هر کس که وارد سیستمی می شود باید رفتار های حرفه ای آن سیستم را مراعات کند و در صورتی که مقید نبود لازم است پیش بینی های صلبی در نظر گرفته شود.
سپس دکتر ماشاءاله ترابی مدیر روابط عمومی دانشگاه نیز با تقدیر از نگاه غیر کلیشه ای دکتر اصغری بر توجه به کیفیت مراسمات تاکید نموه و گفت: «مراسم روپوش سفید» از نظر من یکی ازمهمترین مراسم های فرهنگی است که لازم است با دقت  ظرافت اجرا شود. و اگر این کار به دانشجویان واگذار شود می تواند ضمن ایجاد نشاط یک تمرین برای آمادگی شغلی آنان باشد.
وی همچنین روشن کردن مسیر آینده شغلی دانشجویان را از کارهای مهم فرهنگی دانست که می تواند با هماهنگی حوزه فرهنگی و اعضای هیئت علمی انجام شود که در نشاط اجتماعی و رفع افسردگی دانشجویان می تواند موثر باشد.

سید محمد حسین  میری طامه
تهیه کننده:

سید محمد حسین میری طامه

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *