محتوای خبری معاونت فرهنگی

برگزاری هجدهمین جلسه‌ آموزش رابطین سلامت پروژه تکامل همه جانبه دوران اولیه کودکی

هجدهمین جلسه‌ آموزش رابطین سلامت با عنوان مهارت فرزند پروری در پروژه ECD توسط معاونت اجتماعی فرهنگی و شبکه بهداشت اسلامشهر در شهرستان اسلامشهر برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران، جلسه آموزش مهارت فرزند پروری به رابطان سلامت اسلامشهر با عنوان 'توسعه همه‌جانبه دوران کودکی' ECD (Early Childhood Development) سه شنبه  29 آبان 97 در سالن اجتماعات مرکز بهداشت اسلامشهر ، با حضور خادم روانشناس بالینی و کارشناس سلامت روان وزارت بهداشت، دکتر توکلی کیا مدیر پروژه و متخصص اجتماعی پزشکی، اسلامی نیا کارشناس فرهنگ سلامت معاونت اجتماعی و تعدادی از رابطان سلامت برگزار شد.
در ابتدا دکتر توکلی کیا مدیر پروژه  ECD ضمن خوش آمدگویی به حضار توضیحات جامعی از طرح توسعه همه جانبه دوران ابتدایی کودک ارائه کرد.                                
خادم کارشناس سلامت راون گفت: باتوجه به تجربیات ارزشمند رابطان که سابقه طولانی در این امر دارند،  از آنها خواستند که خود را معرفی کنند و اطلاعاتی که در مورد مهارت فرزند پروری بدست آورنده اند را بصورت مشارکتی در کلاس آموزشی عنوان کنند.
در ادامه خادم به توضیحات مفهوم مهارت فرزندپروری پرداخت و گفت: براي بزرگ کردن کودکان، به يک نظام انضباطي نياز داريم که بتوانيم قاطعانه به کار ببريم، اين نظام همان اصول فرزندپروي است. راهي براي اين که توانايي‌ها و مهارت‌هاي کودکان را رشد دهيم و مشکلات رفتاريشان را اداره کنيم. فرزندپروري مجموعة دانش و مهارت‌هاي تربيت کودکان به روشي سازنده و غير مخرب است، فرزند پروري مهارت وعلمي است که نياز به آموزش وفراگيري دارد.
وی افزود: انواع سبک های فرزند پروری وجود دارد که شامل سخت گيرانه(مستبدانه)، سهل گيرانه(آسانگير)، منفعل(بي اعتنا) و مقتدرانه، که به توضیح هر کدام از این موارد به صورت مشارکتی با مربیان پرداخت.
در ادامه وی افزود: سه قانون طلايي در فرزندپروی است که با اجرای صحیح آن می توان در این امر موفق بود، مثلا به رفتارهاي مناسب فرزندتان پاداش دهيد، رفتارهاي نامناسب را ناخواسته تشويق نکنيد و براي رفتارهاي نامناسب بازخورد مناسب در نظر بگيريد. اما رفتاری که ازش صحبت می شود چیست؟ رفتار پديده‌اي قابل مشاهده، قابل توصيف و قابل اندازه‌گيري است. کاري که قابل مشاهده، قابل شمارش، و البته قابل تغيير است و عوامل مرتبط با رفتار، پیش درآمد و پیامد است.
خادم ادامه داد: در توصيف رفتار  بايد به سه موضوع عمده  توجه کرد که شامل، نمودار توصيف رفتار، جدول هفتگي ثبت رفتار، جدول ترسيم رفتار بود که به طور کامل تشریح شد. در پایان وی افزود: کودکان از 9 الی 18 ماهگی نسبت به شیء اطراف خود شناخت پیدا می کنند و باید مادرانی که کارمند هستند به کنترل اضطراب جدایی کودکان در این دوره توجه کنند.
 گزارش : اسلامی نیا
عکس : بیاتی

کلمات کلیدی
سید محمد حسین  میری طامه
تهیه کننده:

سید محمد حسین میری طامه