محتوای خبری معاونت فرهنگی

برگزاری همایش سیگار و سیاستگذاری سلامت محور به همت معاونت اجتماعی فرهنگی

معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه در همایش سیگار و سیاستگذاری سلامت محور گفت: دسترسی به سیگار از دسترسی به بعضی کالاهای اساسی آسانتر است.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی فرهنگی دانشگاه، همایش سیگار و سیاستگذاری سلامت محور، چهارشنبه 10 بهمن 1397 به همت این معاونت و با هدف مطالبۀ تصویب و اجرای قوانین سلامت محور در زمینه کنترل دخانیات برگزار شد.
 این همایش با مشارکت سازمان­های مردم نهاد فعال در زمینه پیشگیری و مبارزه با دخانیات و با حضور تعدادی از اساتید و کارکنان دانشگاه، اعضای انجمن اولیاء و مربیان وزارت آموزش و پرورش، اعضای کانون های مردمی پیشگیری از دخانیات(پاد) و سفیران و داوطلبان سلامت برگزار شد.
دکتر رستمیان معاون اجتماعی دانشگاه، در سخنان خود و همچنین در مصاحبه با خبرنگاران، ضمن اشاره به پایین بودن میزان مالیات دخانیات در کشور ما در مقایسه با بسیاری از کشورهای دنیا و منطقه گفت: متاسفانه قیمت لبنیات در کشور افزایش یافته ولی دخانیات قیمت پایینی دارد و باید کالاهای آسیب­رسان علاوه بر افزایش مالیات بر آن­ها، در دسترس مردم نباشد که این مسئله در بسیاری از کشورها مدنظر قرار گرفته و برخی به سمت کشوری عاری از دخانیات پیش رفته‌اند. وی افزود: سالانه باید افزایش 10 درصد از مالیات بر خرده فروشی سیگار را لحاظ می‌کردیم ولی متاسفانه این مسئله اجرا نشده است.
مهندس ولی­ زاده رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات و یکی دیگر از سخنرانان این همایش، با اعلام هزینه ­هایی که مصرف دخانیات بر اقتصاد کشور تحمیل می­کند گفت: در صورتی که برنامه­ریزی لازم برای مهار اپیدمی دخانیات انجام نشود، ایران تا 40 سال آینده بیشترین میزان مصرف دخانیات را در دنیا خواهد داشت.
دکتر محمدرضا مسجدی دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات، در سخنان خود و در مصاحبه با خبرنگاران گفت:  ۵۴ بیماری و ۲۴ نوع سرطان با استعمال دخانیات ارتباط د‌ارد و باید اقدامات لازم جهت پیشگیری از استعمال دخانیات د‌ر کشور انجام شو‌د. وی افزود: طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی راحت‌ترین و سودمندترین راه مقابله با بیماری‌های غیرواگیر از طریق کنترل دخانیات محقق می‌شو‌د که با اجرای کامل قانون جامع کنترل دخانیات که مصوب سال 1385 است می‌توانیم به نتایج موثری د‌ر این زمینه دست یابیم. دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات اظهار داشت: بر اساس قانون دولت باید هر سال مالیات دخانیات ر‌ا ۱۰ درصد افزایش دهد و‌لی متأسفانه نه تنها این مسئله محقق نشده بلکه د‌ر سال جاری عقب‌گردی جدی داشته‌ایم. 
وی همچنین ضمن انتقاد نسبت به این که قیمت گوشت و لبنیات گران شده و‌لی مالیات سیگار و قلیان ارزان شده است گفت: این مسئله عوارض بسیاری برای سلامت جامعه د‌ارد و باید مورد توجه دولتمردان قرار گیرد.
دکتر جهانگرد مدیر انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش و از دیگر سخنرانان همایش، به تبیین نقش خانواده و والدین به عنوان عوامل تاثیرگذار بر سلامت فرزندان و یا گرایش آنها به رفتارهای پرخطر نظیر استعمال دخانیات پرداخت و دسترسی به والدین از طریق مدارس، وجود تجربه انجمن اولیا و مربیان درمدارس و حضور 8 هزار مدرس آموزش خانواده و آشنا به رویکردهای تعاملی و تسهیل­گری را از نقاط قوت آموزش و پرورش برای همکاری در جهت سلامت جامعه اعلام کرد.
دکتر ژاله فرامرزیان معاون توسعه منابع وزارت ورزش و جوانان نیز از سخنرانان این همایش بود. وی ضمن اشاره به این که پرداختن به ورزش یک رویکرد پیشگیرانه برای سلامت جامعه است، تاکید کرد که پیشگیری باید در اولویت باشد و مالیات­های وضع شده بر دخانیات بیشتر در فعالیت­های پیشگیرانه صرف شود.
در این همایش دکتر مائده فاطمی عضو هیئت مدیره کانون­های پیشگیری از دخانیات نیز علاوه بر بیان اثرات سوء استعمال دخانیات بر باروری و سلامت جنین، به ارائه گزارش فعالیت­های کانون­های پاد در زمینه کنترل دخانیات پرداخت.
قرائت بخشی از بیانیه همایش، امضای طومار بیانیه توسط شرکت کنندگان در همایش، اجرای سرود و برنامه هنری توسط گروه هنری اسراء، نمایش کلیپ های مرتبط با دخانیات، ارائه خدمات مشاوره توسط کارشناسان سلامت روان مرکز بهداشت جنوب تهران و برپایی غرفه توسط سازمان­های مردم نهاد فعال از دیگر برنامه ­های این همایش بود. 
خبرنگار: نیکو سرشت
 عکس: میری

کلمات کلیدی
سید محمد حسین  میری طامه
تهیه کننده:

سید محمد حسین میری طامه