محتوای خبری معاونت فرهنگی

برگزاری چهارمین جلسه‌ شورای راهبردی پروژه تکامل دوران اولیه کودکی

چهارمین جلسه‌ شورای راهبردی با عنوان طرح توانمندسازی جامعه و همکاری بین بخشی توسط معاونت اجتماعی فرهنگی در سالن اجتماعات بخشداری شهرستان اسلامشهر برگزار شد.

گالری تصاویر
به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی فرهنگی دانشگاه، جلسه شورای راهبردی با عنوان  طرح توانمندسازی جامعه و همکاری بین بخشی ECD (Early Childhood Development)  روز سه شنبه  13 شهریور‌ 97 در سالن اجتماعات بخشداری اسلامشهر، با حضور مهندس جلیلیان معاون سیاسی انتظامی فرمانداری اسلامشهر، دکتر ملک افضلی مشاور ارشد معاون اجتماعی فرهنگی، مهندس لطفی طلب بخشدار چهاردانگه، دکتر ربانی رئیس مرکز تحقیقات رشد و تکامل کودکان، دکتر برکتی مدیرمولفه های مؤثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر سلمانی مدیر شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، مهندس عیسوند شورای شهر چهاردانگه، مهندس صفر زاده شهردار چهاردانگه، سید مؤمن رئیس آموزش و پرورش چهاردانگه و جمعی از مسئولان، مدیران و کارشناسان برگزار شد.
 این جلسه باهدف توانمندسازی جامعه، همکاری بین بخشی، استفاده از روش های علمی و در نهایت به دست آوردن شاخص های ارزیابی رابط و ارزیابی تخصصی مددکار تشکیل شد.
در ابتدا بخشدار اسلامشهر گفت: ضمن خوش آمدگویی به همه مدعوین و معرفی معاون سیاسی انتظامی فرمانداری اسلامشهر و پیرو جلسات قبلی شورای راهبردی، برای اجرای طرح با کلیه مسئولین بخش ها و دهیاری ها در اسلامشهر جلساتی تشکیل دادیم و همه مسئولین اعلام آمادگی کردند که در خدمت این طرح باشند. 
دکتر سلمانی مدیر شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر افزود: فرصت شکل گیری شخصیت به نحو احسن، تا 5 سالگی کودک است و این طرح با توانمند سازی مادران از ابتدای دوران کودکی و شخصیت سازی فرزندان امکان پذیر است. رابطین سلامت که از طریق بروشور این طرح را به مادران شناسایی می کنند و در مرحله اول با دادن آلبوم مادران را وارد طرح می کنند و در مراحل بعدی طبق ضوابط این طرح پیشرو می باشد.
در ادامه دکتر برکتی مدیر مؤلفه های مؤثر بر سلامت دانشگاه نوید داد : تا کنون 145 کودک وارد این طرح شده اند و این توفیق شامل حال ما شده است که با توانمندی و حسن سابقه استاد ملک افضلی توانسته ایم استارت این طرح را بزنیم به محض اجرایی این طرح که طرح ملی و کشوری را رقم خواهد زد در آینده جامعه ای روشن خواهیم داشت.
دکتر ربانی رئیس مرکز تحقیقات رشد و تکامل مرکز طبی کودکان افزود: ECD دستور العملی از WHO می باشد که بچه ها را در کودکی Development کنیم . در حال جمع آوری متون طرح رشد و تکامل بودیم که متوجه شدیم خیلی از موارد را در دین خود و دستورالعمل ها داریم و نکته بعدی اکه مورد توجه قرار گرفت این بود که در این طرح همه جامعه دخیل اند مثل پلیس، آموزش و پرورش، رادیو، تلویزیون، مربی مهدکودک و مادر . اخلاق مداری از مواردی است که در حال حاضر از دست داده ایم با اجرای این طرح نتایج رضایت بخشی را خواهیم دید.
در ادامه دکتر توکلی کیا مدیر این پروژه، گزارش کلی از ابتدای طرح تا کنون ارائه داد که شامل: اهداف طرح، کلیات طرح، نحوه برگزاری جلسات و برنامه آموزشی به رابطین و مربیان مهدکودک، 5حیطه تکامل پرسشنامه، روند پروژه، گزارش پیشرفت پروژه به تفکیک هر پایگاه می باشد.
دکتر روشنفکر پژوهشگر مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت دانشگاه علوم بهزیستی گزارشی از ایده های اجتماعی و جنبه های اجتماعی در نوع خودش را ارائه داد.
وی در ادامه افزود : این پروژه مربوطه به آینده است و اولین موفقیت های تحصیلی، ورزشی و سایر موارد تقریباً 15 سال آینده مشخص می گردد. بر همین اساس پژوهش و تحقیق روی 45 خانوار اسلامشهری که کودک زیر 5 سال داشتند انجام گرفت و نتیجه آن : جمعیت عمومی 60 درصد، جمعیت مستعد آسیب پذیری 10 درصد، جمعیت در معرض آسیب 12 درصد ، جمعیت آسیب دیده 18 درصد می باشد.
روشنفکر گفت: دو بال تکامل دوران ابتدایی کودکی محور زیست پزشکی و محور اجتماعی است. ارزیابی رابط و ارزیابی تخصصی مددکار، توانمندسازی اجتماعی، استفاده از خیرین و سمن ها تخصصی سلامت و معلولیت و آسیب های اجتماعی، کارآفرینی، مراکز کاهش آسیب بهزیستی، مراکز ترک اعتیاد ، مرکز مشاوره بیماری های رفتاری ایذر و رفتارهای پرخطر جنسی ، مراکز و سراهای محلات شهرداری، سازمان های حمایتی کمیته امداد و بنیادها جزو برنامه های این طرح می باشد.    
سید مؤمن رئیس آموزش و پرورش چهاردانگه اعلام آمادگی و همکاری با این طرح در آموزش و پرورش را دادند و اظهار خرسندی از آموزش مهارت فرزند پروری به مربیان مهدکودک را داشتند که کمک بسیاری در کودکان در بدو ورود به مدرسه را برای معلمان و نظام آموزشی دارد زیرا آسیب های اجتماعی در مدارس به ویژه خشونت های دانش آموزان از موارد پرخطر در مدارس می باشد که باید فکر چاره ای برای این معضل می شد.
عیسوند شورای شهر چهاردانگه گفت: در محور اجتماعی، بحث خانواده روی دین اسلام اشاره شده است که روی تربیت فرزندان مؤثر است که بر اساس توضیحات این پروژه، امکان پرورش فرزندان با رویکرد دینی و اسلامی احراز می شود .
د ادامه جلیلیان معاون سیاسی انتظامی فرمانداری اسلامشهر افزود: در سال های گذشته مقام معظم رهبری فرمودند : خانواده های بیماران بایستی دغدغه درمان و پرداخت هزینه هایش را نداشته باشند که وزیر بهداشت این دستور رهبری را اجرا کردند.
وی گفت: در حوزه اجتماعی ما همیشه حضور داشته ایم و با تمام توان و امکان حمایت سیاسی و اجتماعی در خدمت این طرح هستیم زیرا این کار بنیادی است و در پیشرفت کشور عزیزمان باید دخیل باشیم.
دکتر ملک افضلی مشاور ارشد معاون اجتماعی فرهنگی  گفت: تا کنون در پروژه های زیادی مشارکت داشته ام که این پروژه را استثنائی می بینم بخصوص که محل انتخابی مکان مناسبی است زیرا مورد نیاز است و این پروژه در جهت توسعه اجرایی است . به قوه الهی همکاری هم خوب بوده و 3 ماه از شروع طرح می گذرد با 50 رابط فعال و علاقه‌مند که پای کار هستند و مهم‌ترین عناصر این طرح محسوب می شوند.
وی در ادامه افزود: این پروژه در حال توسعه است و تا 3 سال ادامه دارد و دامنه آن گسترش پیدا خواهد کرد.
دکتر ملک افضلی گفت: این پروژه شش خصوصیت دارد اولین خاصیت این پروژه توانمند سازی مادران است چون‌که مادر دلسوز حقیقی است و دائم در کنار فرزند حضور دارد، دومین خصلت علاوه بر توانمند سازی مادر، جامعه نیز توانمند می شود همان‌طور که رابطین سلامت در این طرح که فردی از جامعه هستند در حال توانمند شدن می باشند که این باعث توسعه توانمندی در کل جامعه می شود . سومین خصلت خدمات جامعی است که در این طرح فقط رویکرد پزشکی نداریم بلکه رویکرد اجتماعی هم وجود دارد که همگان در این طرح دخیل اند. چهارمین خصلت بحث ارجاع می باشد، همه توانمندی ها را نمی توان به مادر و رابط آموزش داد در واقع امکان این کار نیست، اگر در خانواده ای مشکل وجود داشته باشد باید ارجاع به واحد مربوطه انجام گردد. ارجاع به پزشک که روشن است، ارجاعات اجتماعی ( مددکاران ،خیرین، سمن ها، بهزیستی، شورای شهر و...) باید در سطح شهر کارگروهی تشکل گردد. پنجمین خصلت پژوهش می باشد که درعین‌حال این طرح اجرایی و پژوهشی است و باید به کل کشور تعمیم داد. ششمین خصلت در این پروژه ارتقاء می باشد در این طرح تنها هدف ما پیدا کردن بچه های مشکل دار نیست بلکه ارتقاء است که کل مردم جامعه را باید ارتقاء دهیم.
در پایان دکتر ملک افضلی گفت: روز جهانی کودک در 17 مهرماه در اسلامشهر با همکاری فرمانداری و مسئولان اسلامشهر برگزار می شود.

گزارش : اسلامی نیا
عکس: بیاتی

کلمات کلیدی
سید محمد حسین  میری طامه
تهیه کننده:

سید محمد حسین میری طامه