محتوای خبری معاونت فرهنگی

جلسه راهکارهای علمی همایش نان سالم، در معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد

جلسه کمیته علمی همایش نان سالم برای بررسی راهکارها برگزار شد.

گالری تصاویر

 به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی فرهنگی دانشگاه، در جلسه کمیته  علمی همایش نان سالم که روز شنبه 7 بهمن 96  در محل معاونت بهداشت دانشگاه با حضور دکتر رستمیان معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه برگزار شد، دست اندرکاران همایش نان سالم از معاونت های مختلف دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اتحادیه ها و صنایع مربوط به نان، سازمان ملی استاندارد و چندین شرکت فعال و مؤثر در حوزه تولید نان و کارشناسان محیط و بهداشت شرکت کردند.
در ابتدای این جلسه دکتر صدرایی، مدیرگروه بهداشت محیط معاونت بهداشت به این موضوع اشاره کرد که، در جلسات کمیته علمی نان از اظهار نظرات تمامی دست اندرکاران فرایند تولید نان استفاده شده و خروجی این بحث و تبادل نظرها، محور اصلی همایش نان سالم خواهد بود که جمع بندی آن در چند آیتم عنوان می شود که نهایتاً تبدیل به بیانیه برای همایش نان سالم، و به صورت پیام در روز برگزاری همایش نان سالم توسط وزیر، رئیس دانشگاه ، معاون اجتماعی فرهنگی و... به جامعه و مسئولین ارائه خواهند شد.
نتایج حاصله از جلسات تشکیل شده در این موارد قابل جمع هستند:
نان به عنوان قوت قالب با مصرف روزانه 130گرم در ایران که تأمین 50-40 درصد انرژی و پروتئین روزانه و ریزمغذی هایی را نظیر کلسیم، آهن، فسفر، ویتامین های گروه B در تأمین نیازهای ضروری از اهمیت ویژه ای برخوردار است که  باید توجه داشت سه عامل مواد اولیه، تکنولوژی و عامل انسانی در تولید نان سالم نقش اساسی دارند لذا با توجه به هر سه عامل عرضه نان سالم و استاندارد توسط تمامی دست اندرکاران نان ( دولتی و خصوصی) از مزرعه تا سفره می بایست در اولویت قرار بگیرند.
با توجه به کیفیت گندم تولیدی در مناطق مختلف کشور اولاٌ لازم است با سیاست گذاری های درست بستری مناسب برای تولید گندم با کیفیت مطلوب برای کشاورزان فراهم شود در ثانی ارتقای کیفیت مطلوب گندم توسط جهاد کشاورزی وکارخانه های آرد مورد توجه ویژه قرار بگیرد.
تنظیم صادرات و واردات گندم و آرد راهکار دیگری است که می تواند به منظور بالانس نمودن و تنظیم کردن و همچنین بهبود و یکنواخت سازی آرد و نان مورد توجه قرار بگیرد.
درجه بندی گندم و آرد و قیمت گذاری براساس کیفیت باشد همچنین لزوم بازنگری در استانداردهای گندم ، آرد و نان و اجباری نمودن استاندارد نان موضوع پیشنهادی است .
لزوم نظارت بیشتر بر فرایند تولید نان از مرحله کاشت و تولید گندم تا مرحله عمل آوری و پخت و عرضه نان در نانوایی ها توسط ارگانها و سازمان ها ذیربط از جمله سازمان جهاد کشاورزی، سازمان صنعت و معدن و تجارت، سازمان استاندارد، معاونت های غذا و دارو و بهداشت و همچنین غذا و داروی وزارت متبوعه. آموزش کارکنان نانوایی ها و نظارت برنحوه عمل آوری خمیر و نان و استفاده ازمخمرهای طبیعی به جای استفاده از افزودنی های غیر مجاز نظیر جوش شیرین، بلانکت و سایر افزودنی های غیر مجازلزوم ارزشیابی دربحث غنی سازی آرد با افزودن آهن ، اسید فولیک ، ویتامین D3 و سایر افزودنیها به انجام بررسی های علمی و عملی قبل از اقدام به غنی سازی به گونه ای که کیفیت نان تولیدی دچار مشکل نشود.
بحث پیشنهاد لزوم هدفمند کردن یارانه ها در بخش نان و اصلاح قیمت نان است اخذ تدابیر لازم برای امنیت شغلی نانوایان و نام گذاری روز مشخصی بنام روز نانوا به منظور تکریم و تقدیر ازنانوایان عزیز زحمتکش مورد توجه قرار بگیرد.
در ادامه دکتر پور آرام گفت: اوایل دهه سال 1380 دفتری بنام اداره نان و عوامل مرتبط به نان تشکیل شد  و جلسات متعددی درزمینه کیفیت نان و ورود به غنی سازی نان در جامعه برگزار شد و نتایج خوبی بهمراه داشت که در صورت تداوم جلسات کمیته علمی، موضوع نان اصلاح می شود.
سپس دکتر رستمیان، از توضیحات دکتر پورآرام اظهار تشکر کرد و برای همکاری در این عرصه و در تیم معاونت اجتماعی از وی دعوت کرد.
معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه افزود: دانشگاه موظف است بتواند اهمیت سهم سلامت خانواده ها را در نظر گرفته  و نان با کیفیت به جامعه عرضه شود.
وی اضافه کرد، فرصت پیش آمده را غنیمت بشماریم و در همایش نان سالم پیام خود را به مسئولان مرتبط برسانیم که حمایت علمی و پشتیبانی را از آن‌ها خواهیم داشت و هدف ارتقاء سلامت نان را در برنامه همه ساله خود بگذاریم و مرکز تحقیقات غلات که در محیط کار می کند و کل کشور را حمایت می کند را در جلسات بعدی دعوت نمائیم تا بتوانیم از تجربیات آن‌ها در این عرصه استفاده کنیم.

کلمات کلیدی
مهدی  گلپایگانی
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی