محتوای خبری معاونت فرهنگی

جلسه مشترک معاون فرهنگی دانشگاه و رئیس شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران برگزار شد

معاون فرهنگی و مشاور اجتماعی ریاست دانشگاه در جلسه مشترک با رئیس شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران گفت: خطر آلودگی منابع آب و زمین های کشاورزی یک اولویت عمده بهداشتی در استان است.

به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی، جلسه‌ای با حضور دکتر عبدالرحمان رستمیان، معاون فرهنگی و مشاور اجتماعی ریاست دانشگاه، دکتر علیرضا عباسی رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی، مهندس علی کریمی، مدیر سلامت و محیط کار دانشگاه، دکتر رضا پوررجب، رئیس شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران، مسئولان بهداشت محیط دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی و جمعی از معاونان شرکت آب و فاضلاب روستایی با هدف بررسی وضعیت واگذاری آب شرب روستاهای هم‌جوار استان تهران روز دوشنبه 11 آذر 98 در محل این شرکت برگزار شد.
 در ابتدا دکتر پوررجب ضمن خیرمقدم به حضار با ارائه گزارش اجرای مصوبات کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان در خصوص واگذاری آب شرب روستاها به شرکت آبفار گفت: از نیمه دوم سال 97 بیش از 20 روستا تحت پوشش شرکت آبفار قرار گرفته و از 458 روستای استان، بیش از 420 روستا تحت پوشش قرارگرفته‌اند و اقدامات لازم برای تحت پوشش قرار گرفتن مابقی روستاها در حال انجام است.
دکتر پوررجب با تقدیر و تشکر از دانشگاه‌های علوم پزشکی و همکاران بهداشت محیط در ستاد و شهرستان‌ها و بهورزان روستاها برای پیگیری موضوع و نظارت جدی بر وضعیت بهداشتی آب شرب این روستاها به مشکلات تهیه و تأمین آب شرب بهداشتی در برخی مناطق استان اشاره کرد و گفت: با پیگیری‌های انجام شده نیترات آب شرب برخی روستاها کاهش فراوانی داشته است ولی به دلیل تصفیه نشدن همه فاضلاب و ورود پساب تصفیه نشده واحدهای تولیدی صنعتی به رودخانه‌ها و اضافه شدن به روان آبها و استفاده بی‌رویه از کودهای نیتراته توسط برخی کشاورزان، نیترات آب در برخی مناطق هنوز بالا است و همکاری و مداخله دستگاه‌های مسئول را می‌طلبد.
وی افزود: با تلاش‌های انجام شده و پیگیری معاونت‌های بهداشتی دانشگاه‌ها، پوشش دسترسی به آب سالم در روستاها به بیش از 97 درصد رسیده و در روستاهای که هنوز تحت پوشش آبفار قرار نگرفته‌اند و استقبالی از این کار نمی‌شود، اقداماتی از قبیل توزیع کلر و نظارت ادامه دارد. همچنین مشکل جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب تهران موضوعی جدی است و رسیدگی نکردن به این مشکل مخاطرات جدی به دنبال دارد که این موارد شامل آلودگی آب‌های سطحی و مشکل در تأمین آب سالم با توجه به افزایش جمعیت استان است.
رئیس شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران گفت: متأسفانه آب‌های روان در مسیل‌های تهران با فاضلاب و پساب تصفیه نشده و با کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولیدی مخلوط می‌شوند و این زنگ خطر جدی است و اقداماتی در راستای تصفیه فاضلاب در جنوب تهران انجام شده ولی مشکل کماکان باقی است، البته در روستاهای بالا دست منابع تأمین آب تهران، تصفیه‌خانه نصب شده است و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.
 وی گفت: پهنه‌بندی منابع آب تهران به جهت بهره‌برداری درست از منابع آبی استان نیز انجام شده است.
 مهندس کریمی، مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه هم گفت: پیگیری‌های زیادی از سوی دانشگاه در مجلس و معاونت بهداشتی وزارت بهداشت در خصوص مشکل نیترات آب برخی روستاها انجام‌شده و با پیگیری‌های صورت گرفته و اقدام خوب شرکت آبفار، نیترات آب روستاها کاهش فراوانی داشته است.
 وی با اشاره به وظیفه نظارتی بهداشت محیط دانشگاه‌ها گفت: پایش و کنترل آب شرب مصرفی در شهرها و روستاهای استان به‌دقت انجام می‌شود.
مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه افزود: همچنین موضوع آب شرب و فاضلاب در کارگروه تخصصی پدافند غیرعامل بهداشت، سلامت و بیولوژیک استان که به ریاست معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران تشکیل شده است بررسی و پیگیری می‌شود.
مهندس نوروزی، مسئول بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی ایران هم با اشاره به کاهش نیترات آب شرب برخی روستاها گفت: این کار با اقدامات خوب شرکت آبفار و پیگیری و هماهنگی دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و دبیرخانه ساغ استان انجام شده ولی کافی نیست و ادامه می‌یابد.
در ادامه دکتر رستمیان با تشکر از اقدامات انجام شده گفت: همکاری بین بخشی در جهت بهبود سلامت جامعه و ارتقای آن ضروری است. متأسفانه رشد جمعیت استان تهران به دلیل مهاجرت به استان‌ها از سایر مناطق کشور آن قدر بالا است که با وجود تمامی تلاش‌ها سرعت رشد ارائه خدمات و توسعه زیرساخت‌ها به آن نمی‌رسد و توسعه‌نیافتگی در بسیاری از بخش‌های استان دیده می‌شود و این وظیفه مسئولان و مدیران را دوچندان می‌کند، همچنین بایستی در حوزه سلامت به خصوص آب به استانداردها دقت کرد و در جهت تحقق و حفظ استانداردهای تدوین‌شده در این بخش گام برداشت.
معاون فرهنگی دانشگاه گفت: مشکل فاضلاب تهران یک مشکل ریشه‌ای و جدی است که سلامتی مردم را به خطر انداخته است، خطر آلودگی منابع آب و زمین‌های کشاورزی با نیترات و فلزات سنگین و تولید محصولات غذایی ناسالم به دلیل انباشت فاضلاب و گاها زباله به ویژه در جنوب تهران وجود دارد و این یک اولویت عمده بهداشتی در استان است و لازم است با پیگیری و اقدامات جدی و همه‌جانبه مشکل را کاهش داده و رفع کرد و از ظرفیت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی در تبیین وضع موجود و ارائه راه‌حل‌های عملی نیز استفاده کرد.
دکتر رستمیان گفت: اگر تعداد نیروهای اجرایی و ناظر دو برابر شوند هم شاید بتوان مشکل آبیاری مزارع با فاضلاب را کاهش داد ولی مشکل رفع نمی‌شود و صرفاً با تصفیه فاضلاب و عدم دسترسی به فاضلاب به‌طور ریشه‌ای و اساسی معضل رفع خواهد شد.
 در پایان دکتر عباسی نیز با اشاره به طرح موضوع در کارگروه سلامت استان و جلسات و پیگیری‌های انجام شده در این خصوص گفت: بهتر است جلسات مشترک فصلی در این خصوص برگزار شود و گزارش اقدامات انجام شده و مشکلات مطرح شوند و همچنین گزارش اقدامات انجام شده از طرف شرکت آب و فاضلاب روستایی استان نیز به کارگروه سلامت ارائه شود./گ
خبر: حسین میری

کلمات کلیدی
مهدی  گلپایگانی
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی