محتوای خبری معاونت فرهنگی

جلسه مشترک معاونان فرهنگی و بهداشت با مسئولان دانشکده بهداشت

جلسه مشترک معاونان بهداشت و فرهنگی و رئیس دانشکده بهداشت در دفتر معاونت فرهنگی برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی، این جلسه روز  یکشنبه 26 آبان ۹۸ با حضور  رئیس و هیات علمی دانشکده بهداشت و رئیس پژوهشکده محیط زیست دانشگاه  به منظور بحث و برسی در خصوص برخی  مشکلات بهداشتی استان از قبیل فاضلاب و آلودگی هوا و اثرات مخرب آنها بر سلامتی مردم و اقداماتی که از سوی دانشگاه در این خصوص باید انجام شود تشکیل شد.
در ابتدای  جلسه دکتر عبد الرحمان رستمیان معاون فرهنگی و مشاور رئیس دانشگاه در امور اجتماعی ضمن تشکر از حضار گفت: امروزه استان تهران درگیر مشکلاتی است که سلامتی مردم را تهدید می کند،  مشکلاتی  از قبیل فاضلاب تهران و آلودگی هوا که در این میان، دانشگاه در راستای ایفای وظایف خود در قالب دانشگاه نسل سوم و چهارم می تواند با آسیب شناسی مشکلات و تولید شواهد علمی و با تکیه بر دانش اعضای هیات علمی خود، با ایجاد بستر ارزشمند اجرایی در شبکه های بهداشت در این خصوص ورود کرده و در جلسات کارگروه سلامت در استانداری آنها را پیگیری کند تا موجب کاهش و رفع نواقص شود.
دکتر علیرضا عباسی رئیس دبیرخانه  کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه با ارائه گزارش اقدامات انجام شده در خصوص مقابله با آبیاری مزارع با آبهای غیر متعارف و آلودگی هوا گزارش تحقیق انجام شده توسط سازمان استاندارد در خصوص سبزی در تهران را به اطلاع حضار رساند و گفت همکاری دانشکده بهداشت با کارگروه سلامت استان در طرح و حل معضلات بهداشتی بسیار راهگشا می باشد.
دکتر اکبری ساری رئیس دانشکده بهداشت با اشاره به حضور هیات علمی توانمند در حوزه های مختلف بهداشتی در دانشکده، آمادگی خود و همکارانش را جهت همکاری با معاونت بهداشتی و حضور در شبکه های بهداشت و همچنین ارائه شواهد علمی در حوزه های مختلف اعلام کرد  و گفت: در قالب برنامه های کوتاه مدت و میان مدت می توان همکاری مشترک داشت.
در ادامه دکتر علیرضا دلاوری معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به تجربه خوب حضور و فعالیت دانشکده بهداشت در اسلامشهر گفت: با ورود دانشکده بهداشت به محیط و کار در عرصه های مختلف از قبیل  فاضلاب و آلودگی هوا می توان اقدامات خوبی انجام داد و ارائه شواهد علمی به سیاستگذاران در رفع آنها بسیار موثر می باشد. همچنین ارتباط و همکاری بیشتری با ادارات در خصوص مسائلی که ارتباط با بهداشت و سلامتی دارند صورت پذیرد، وی پیشنهاد کرد تحقیقات کاربردی که جهت حل مشکلات بهداشتی و سایر حوزه های سلامت  توسط هیات علمی دانشکده ها  تهیه می شوند، معادل مقالات (ای اس ای) لحاظ شوند. معاون بهداشتی دانشگاه افزود: همچنین مدل استانی برنامه های کشوری از قبیل طرح ارتقا محصولات کشاورزی با توجه به شرایط استان با کمک و همکاری علمی دانشکده بهداشت می تواند تهیه شود.
دکتر کاظم ندافی عضو هیات علمی دانشکده بهداشت و رییس پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص آلودگی هوای تهران گفت: بنا به شواهد علمی آلودگی هوا جز عوامل سرطانزای گروه یک قرار دارد و مرکز تحقیقات آلودگی هوا هر ساله گزارش کاملی در خصوص وضعیت هوای تهران تهیه می کند که می تواند در جلسات کارگروه سلامت ارائه شود و در خصوص فاضلاب نیز داده ها و مقالات و شواهد علمی خوبی نیز تهیه شده است که میتواند در عرصه اجرا مورد استفاده قرار گیرد.
دکتر چنگانی هیات علمی دانشکده بهداشت نیز افزود: با استاندارد سازی پساب کارخانه ها و سایر واحد ها می توان پساب را مجددا مصرف کرد و دانشکده بهداشت می تواند در اجرای این برنامه به کارخانجات تولیدی و واحد های صنعتی کمک کند.
دکتر محمد صادق حسنوند رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوا گفت: در برخی مناطق تهران ایستگاه فعال کنترل و پایش فعال آلودگی هوا وجود ندارد. لازم است در اعلام شاخص های آلودگی هوا از استانداردهای بروز استفاده کرده اطلاع رسانی درست و علمی انجام شود  و مرکز آمادگی دارد در این خصوص با معاونت بهداشتی و کارگروه سلامت همکاری لازم را داشته  و اقدامات مشترک را انجام دهد.
اعضای هیات علمی دانشکده بهداشت نیز در این جلسه با اشاره به نقش اعضا هیات علمی دانشکده ها در ارائه مطالب علمی و شواهد کاربردی به سیاستگذاران و تصمیم گیرندگان،  به تجربه استفاده سایر کشورها در استفاده علمی و مطالعه شده از فاضلاب در کشاورزی و تولید برخی محصولات اشاره کردند، همچنین آمادگی خود را برای همکاری همه جانبه با معاونت بهداشتی و شبکه های بهداشت و درمان و کارگروه سلامت در استانداری اعلام کردند.
در پایان مقرر شد همکاری بیشتری بین دانشکده بهداشت، معاونت بهداشتی و کارگروه سلامت صورت پذیرد  و در جلسه آتی کارگروه گزارش دانشکده بهداشت در خصوص آلودگی هوای تهران ارائه شود و در جلسات بعدی کارگروه  نیز موضوع فاضلاب تهران و مخاطرات، فرصت ها و راهکارهای لازم ارائه شود و جلسات مشترک در این خصوص ادامه یابد.
همچنین معاونان بهداشت و فرهنگی پیشنهاد مشترکی داشتند برای لحاظ امتیاز ارتقا برای اساتیدی که در خصوص حل مشکلات حوزه سلامت تحقیقات کاربردی انجام داده اند که این تحقیقات منجر  به کاهش یا رفع مشکلات می شود  تا به هیات رئیسه دانشگاه ارائه شود.
خبر: حسین میری

 

کلمات کلیدی
سید محمد حسین  میری طامه
تهیه کننده:

سید محمد حسین میری طامه