محتوای خبری معاونت فرهنگی

سی و سومین جلسه آموزشی یکهزار روز طلائی رشد و تکامل دوره کودکی‏ برگزار شد

سی و سومین جلسه آموزشی یکهزار روز طلائی رشد و تکامل دوره کودکی‏ در شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی دانشگاه، همایش شکوفایی کودکان سه‌شنبه شانزدهم مهر 98 در سالن همایش مرکز بهداشت اسلامشهر، با حضور دکتر الهام حبیبی رئیس گروه ارزشیابی معاونت تحقیقات فناوری وزارت بهداشت، دکتر علیرضا عباسی رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی، مرضیه امیری مسئول امور عمومی معاونت فرهنگی دانشگاه، دکتر نرجس توکلی کیا مدیر گروه جمعیت خانواده معاونت بهداشت، دکتر قره خانی کارشناس مسئول بهداشت خانواده شبکه بهداشت اسلامشهر، فاطمه شریفی کارشناس برنامه کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران، حمیرا پشتکوهی کارشناس کودکان ستاد اسلامشهر، زهرا اسلامی نیا کارشناس فرهنگی سلامت معاونت فرهنگی و جمعی از رابطان و مادران برگزار شد.
در ابتدا دکتر عباسی ضمن خوش آمدگویی گفت: سونامی حوزه سلامت در دنیای امروز، بیماری‌های غیرواگیر است که شما مادران، در این طرح توانمند خواهید شد که پیشگیری از مسائل و مشکلات آینده که ناشی از بیماری‌های غیرواگیر است را از اکنون به کودکان خود آموزش می‌دهید و امید می‌رود روزی برسد که این طرح به‌صورت ملی در کشور اجرا شود.
دکتر توکلی کیا به بیان اهداف طرح ECD پرداخت و گفت: در دوران کودکی به‌خصوص سن سه‌سالگی رشد مغز خیلی سریع است اگر کودک مهارت و آموزش لازم را ببیند، می‌تواند در آینده او بسیار تأثیرگذار باشد هدف این است اگر مشکلی در رشد و تکامل پیش آید، والدین سریع از آن مطلع شده و در جهت بهبود مشکل اقدام کنند. هدف بعدی ما ارتقای رشد و همچنین تکامل کودکان است و موضوع مهم که ما به آن پرداخته‌ایم تقویت بعد معنوی و اخلاقی در کودکان است.
 در ادامه دکتر حبیبی افزود: از بدو تولد بازی با کودک را باید شروع کنید که ابزار این بازی پدر و مادر هستند، آدم‌ها برای وکیل، دکتر و مهندس شدن باید آموزش ببینند اما تاکنون برای پدر و مادر شدن هیچ‌گونه آموزشی دیده نشده است، آیا بزرگ کردن کودک کار مهم و بزرگی نیست؟
به همین دلیل این طرح را در اسلامشهر اجرا کرده‌ایم که با آموزش به مادران در توانمند شدن آنها در بزرگ کردن کودک که شأن و شوکت و عظمت دادن به رشد کودک در همه حیطه‌ها هست بتوانیم کار کرده باشیم.
وی به مراحل تکامل کودک که شامل حیطه‌های حرکات درشت، حرکات ظریف، شناخت و یادگیری، اجتماعی هیجانی و گفتار و زبان است پرداخت.
دکتر حبیبی در ادامه به قوانین بازی با کودکان اشاره کرد و گفت: اجازه دهید کودک در بازی تلاش خود را بکند حتی اگر ناامید شود در این روش کودک تجربه کسب می‌کند و می‌آموزد. در این مرحله از بازی، والدین باید صبور باشند و فرصت را برای کودک ایجاد نمایند همراهی و راهنمایی با کودک مستمر است زیرا بازی برابراست با یادگیری.
رئیس گروه ارزشیابی معاونت تحقیقات فناوری وزارت بهداشت افزود: ضروری است که به چهاراصل توجه کنیم که شامل موارد زیر است: اول به بچه امنیت بدهیم، یعنی بچه بداندکه جای امنی برای زندگی دارد که دوستش دارند، دوم به بچه عزت‌نفس بدهیم، سوم خلاقیت بچه را پرورش دهیم و چهارم اعتمادبه‌نفس به کودک خود بدهیم اگر این چهار کار را برای بچه‌ها انجام دهیم آنها یاد می‌گیرند در زندگی چگونه رفتار کنند نیاز نیست همه‌چیز را به بچه یاد داد این چهاراصل را به بچه‌ها آموزش دهیم باقی موارد به‌صورت اتوماتیک در کودک رشد و تکامل پیدا خواهد کرد.
در پایان وی برای ایجاد هیجان در کودکان به بازی‌های معروف قایم موشک و غیره پرداخت و کودکان را برای گرفتن عکس یادگاری به بالای سن دعوت کرد و هدایایی به‌رسم یادبود از این همایش به کودکان اهدا کرد.
خبرنگار: زهرا اسلامی نیا
عکس:  یونس بیاتی

کلمات کلیدی
سید محمد حسین  میری طامه
تهیه کننده:

سید محمد حسین میری طامه