محتوای خبری معاونت فرهنگی

نشست سالیانه ائمه جماعات با رابطین نماز و هیئت امنای مساجد دانشگاه به صورت مجازی برگزار شد

نشست سالیانه (جلسه هماهنگی) ائمه جماعات با رابطان نماز و هیئت امنای مساجد و نمازخانه های دانشگاه علوم پزشک تهران چهارشنبه 5 آذر99 در تالار مجازی نهاد نمایندگی رهبری دانشگاه با حضور ائمه جماعات به صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت فرهنگی، در این جلسه پس از تلاوت قرآن و توسل به ساحت کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه علیها سلام ابتدا حجت الاسلام والمسلمین غفاری معاون نهاد رهبری گفت: در دوره حاضر که میزان فعالیت‌های حضوری نمازگزاران و ائمه جماعات با محدودیت‌هایی مواجه شده است، لازم است که از امکان فضای مجازی و گروه‌هایی که بدین منظور ایجادشده استفاده کنیم و در این راستا گروه‌های تأمین محتوا ایجاد شد که برای غنی‌تر شدن مطالب این گروه لازم است همه عزیزان فعالیت بیشتری داشته باشند.
در ادامه حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه با ابراز تأسف از اینکه فرصت دیدار حضوری با رابطین نو، ائمه جماعات و فعالان حوزه نماز فراهم نشد افزود: خداوند متعال مصلحت دانستند که مردم با این امتحان و ابتلا مواجه شوند و تجربه نشان داده که در پس این بلایا بشریت دچار ارتقا شده و ظرفیت‌های خود را شناخته است.
وی در بخش بعدی سخنان خود با اشاره به شرایط دشوار حاکم بر بیمارستان‌ها و مراکز درمانی گفت: حجم بالای مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی، کادر درمانی و مدافعان سلامت را دچار خستگی کرده بود که به حمدالله حضور جهادگران و نیروهای مردمی برای کمک به این عزیزان تا حدی فشار کاری را متعادل کرد؛ انتظاری که از همه عزیزان داریم این است که هر کمکی برای تبلیغ و تشویق افراد برای حضور در این گروه‌های جهادی برایتان فراهم است انجام دهید.
در ادامه نشست دکتر صادقیان، مدیر فرهنگی دانشگاه با قدردانی از تلاش همکاران در خصوص مهار و مبارزه با کوید 19 و عرض تسلیت به مناسبت شهادت دکتر آقامحمدی دانشمند، هیئت علمی دانشگاه و شهید مدافع سلامت، با اشاره به سطح بالای دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه آموزش سلامت و درمان، گفت: شکر خدا همه ائمه جماعات دانشگاه تریبون در اختیار دارند و انتظاری که از همه بزرگواران داریم این است که از ظرفیت‌ها موجود در مجموعه خود برای ارتقای نماز خانه ها و توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز همچنین فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه استفاده کنند.
در ادامه این جلسه حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر سید علیرضا تراشیون، مشاور امور خانواده ضمن تسلیت ایام وفات حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله علیها با اشاره به تعطیلی نمازخانه های دانشگاه و همچنین تعطیلی و بعضا دورکاری همکاران و حضور بیشتر آنها در کنار خانواده و جوانان  توصیه هایی برای برخورد والدین با نوجوانان و جوانان داشت.
وی در خصوص ویژگی‌های دوره نوجوانی و جوانی گفت: رفتارهای سلیقه‌ای در خصوص مسائل تربیتی، شخصیت و تربیت نوجوان و جوان را خراب می‌کند.
تراشیون در ادامه با اشاره به اینکه استقلال‌خواهی و استقلال‌طلبی، ویژگی نوجوانی و جوانی است، گفت: ما باید زمینه استقلال را برای فرزندمان فراهم کنیم که یکی از روش‌های آن مسئولیت دادن به اوست.
وی بر اساس مبانی تربیت اسلامی دوره زمانی ۱۴ تا ۲۱ سال را دوره وزارت فرزند در خانواده برشمرد و گفت: «وزر» به معنای بار است و وزارت به معنای مسئولیت دادن و کار سپردن به نوجوان است و برخلاف تصور عمومی مبنی بر مورد مشورت قرار گرفتن نوجوان در این سن، با توجه به معنای وزیر، باید در این دوره به جوان مسئولیت داد زیرا در این دوره جوان مسئولیت خواه است.
 وی با تأکید بر این‌که باید هنر مسئولیت دادن را داشته باشیم افزود: نکته بسیار مهم در سپردن کار به جوان این است که مسئولیت دادن باید از کارهایی شروع شود که باب طبع نوجوان و جوان است.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین تراشیون تنها گزینه پیش رو برای داشتن جامعه سالم را پرکار تربیت کردن نوجوانان و جوانان معرفی کرد و گفت: نیاز به امنیت خاطر و هویت خواهی و هویت‌یابی در نوجوان، دیگر خصوصیات این دوران است که والدین باید بستر این موارد را برای جوان و نوجوان فراهم کنند.
تراشیون در پایان «موفق دیده شدن والدین توسط فرزندان» و «محبوبیت» را عوامل تأثیرگذاری والدین بر فرزندان معرفی کرد و گفت: محبوبیت مؤلفه‌های گوناگونی دارد که «کم کردن انتقاد»، «خوش‌بیان بودن»، «خوش لحن بودن»، «خوش‌تیپ بودن و آراستگی» و «خوش‌برخورد بودن و داشتن چهره بشاش و شاداب» ازجمله مهم‌ترین این مؤلفه‌هاست.
در بخش پایانی این جلسه دکتر رستمیان، معاون فرهنگی دانشگاه ضمن تأکید بر اهمیت شکل‌گیری و فعال شدن هیئت‌امنای نمازخانه‌های مراکز تابعه دانشگاه، گفت: لازم است با عضویت استادان، کارکنان و دانشجویان برای تشکیل هیئت‌امنای نمازخانه‌ها استفاده کنیم و از توان این مجموعه برای تقویت شورای فرهنگی واحدها بهره ببریم تا بتوانیم با قدرت بیشتری، برنامه‌های فرهنگی را پی بگیریم.
کلمات کلیدی
سید محمد حسین  میری طامه
تهیه کننده:

سید محمد حسین میری طامه

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *