محتوای خبری معاونت فرهنگی

نشست سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت با سفیران سلامت خانواده

برنامه خودمراقبتی فردی در نشست سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت با سفیران سلامت خانواده مورد بررسی قرار گرفت.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی دانشگاه، جلسه «بحث گروهی متمرکز» سفیران سلامت خانواده با موضوع «بررسی برنامه ملی خودمراقبتی با رویکرد فردی»، چهارشنبه 3 بهمن 1397 با حضور دکتر رستمیان معاون اجتماعی دانشگاه، دکتر مهدی گلمکانی سرپرست  و کارشناسان دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در محل معاونت اجتماعی دانشگاه برگزار شد.
در ابتدا، دکتر گلمکانی بر اهمیت تاثیر مسئولیت پذیری افراد در ارتقای سلامت جامعه تاکید و سفیران سلامت را به تلاش بیشتر برای اطلاع رسانی به جامعه در جهت پیوستن به برنامه خودمراقبتی و مراقبت از خود و جامعه ترغیب کرد.
سپس دکتر رستمیان معاون اجتماعی دانشگاه نیز در مورد اهمیت نقش سفیران سلامت خانواده در پیشگیری از بیماریها گفت: مردم زمانی به ما پزشکان مراجعه می کنند که بیمار شده اند، درحالی که شما سفیران سلامت، با افراد سالم در ارتباط هستید و می توانید در بالابردن سواد سلامت مردم و پیشگیری از بیماریها موثر باشید.
در این جلسه بحث گروهی متمرکز، 20 سفیر سلامت خانواده از شبکه­های بهداشت و درمان شهرستان­های اسلامشهر، ری و مرکز بهداشت جنوب تهران حضور داشتند و به سوالات سرپرست و کارشناسان دفتر در مورد چگونگی اجرای رویکرد فردی برنامه خودمراقبتی پاسخ داده و پیشنهادات خود را برای اجرای بهتر برنامه و اثربخشی بیشتر آن مطرح کردند.
 در مجموع سفیران سلامت از اجرای برنامه خودمراقبتی و تربیت سفیر سلامت اعلام رضایت کرده و «کتابهای راهنمای ملی خودمراقبتی» را برای سلامت خود، خانواده و جامعه­شان مفید و موثر دانستند. همچنین سفیران سلامت ضمن موثر دانستن راهنماهای خودمراقبتی در کاهش مراجعات غیرضروری به پزشکان، پیشنهاد کردند راهنماها در قالب های متنوع از جمله کتاب، نرم افزار تلفن همراه، شبکه های اجتماعی مجازی ، سایت، لوح فشرده آموزشی و ... تهیه شود تا گروه های مختلف مردم بتوانند به آنها دسترسی داشته باشند. در زمینه محتواهای آموزشی، بلوغ پسران، نقش پدر در حمایت از همسر باردار و تعدادی عناوین دیگر پیشنهاد شد. استفاده از دانشجویان علوم پزشکی در اجرای مداخلات آموزشی و جدیت بیشتر در پیگیری سیستم ارجاع از خواسته های دیگر سفیران سلامت خانواده بود. به منظور انجام اصلاحات لازم در فرآیند آموزش سفیران سلامت، نظرات حاضران در مورد راهنماهای ملی خودمراقبتی به ویژه «راهنمای خودمراقبتی در ناخوشی­های جزئی» شنیده و ثبت شد.
در این جلسه دکتر هنگامه سربندی، دکتر آتوسا سلیمانیان و دکتر مونا اردستانی کارشناسان دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت متبوع، مدیران و جمعی از کارشناسان گروه آموزش وارتقای سلامت دانشگاه­های علوم پرشکی تهران، شهید بهشتی و ایران و مرکز بهداشت جنوب تهران نیز حضور داشتند.
در برنامه خودمراقبتی فردی که از سال 1394 در حال اجراست، در هر خانواده، یک فرد واجد شرایط به صورت داوطلبانه به عنوان سفیر سلامت خانواده انتخاب شده و پس از آموزش و مطالعه کتاب های راهنمای خودمراقبتی، مسئولیت مراقبت از سلامت خود و خانواده اش را به عهده می گیرد.
خبرنگار: نیکوسرشت
عکس: حسین میری

کلمات کلیدی
سید محمد حسین  میری طامه
تهیه کننده:

سید محمد حسین میری طامه