محتوای خبری معاونت فرهنگی

چهارمین جلسه شورای پیامگزاران سلامت ادارات کل استان تهران برگزار شد

دکتر رستمیان در چهارمین جلسه شورای پیامگزاران سلامت ادارات کل استان تهران گفت: دانشگاه آماده است کارگاه های مختلف را در موضوعات خودمراقبتی و پیشگیری برای ادارات استان برگزار کند.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی، چهارمین جلسه شورای پیامگزاران سلامت ادارات کل استان تهران دوشنبه 7 بهمن 98 با حضور دکتر عبدالرحمان رستمیان معاون فرهنگی و مشاور اجتماعی ریاست دانشگاه، دکتر عباس وثوق  رئیس گروه سلامت و جامعه دبیرخانه  شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور، دکتر علیرضا عباسی رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه، دکتر علیرضا شکیب و دکتر علیرضا  امینی منش مدیران گروه سلامت روان و بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشتی و جمعی از نمایندگان دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی، ایران و پیامگزاران سلامت ادارات کل استان برگزار شد.
دکتر شکیب با اشاره به تهیه برنامه اجرایی کاهش مصرف بی رویه پلاستیک در استان تهران  در معاونت بهداشتی دانشگاه  گفت: در دنیا سالانه بیش از 400 میلیون تن پلاستیک تولید می شود که درصد کمی از آن بازیافت می شود و این مشکل در کشور ما حادتر است، به طوری که ایران جزو ده کشور پرمصرف پلاستیک  در دنیا است و بیش از 1500 واحد تولید ظروف یک بار مصرف پلاستیکی در کشور فعالیت دارند و بخش زیادی از این پلاستیک ها بازیافت نشده و وارد طبیعت می شود. استفاده از پلاستیک در فروشگاهها و نانوایی ها و حمل مواد غذایی گسترده و برای محیط زیست و سلامت جامعه خطر آفرین است.
وی افزود: اجرای قوانین موجود در این باره ضعیف و کارهای انجام شده در راستای کاهش مصرف پلاستیک اندک است. با مشارکت جمعی و فرهنگ سازی می توان مصرف پلاستیک را کاهش داد و از جایگزین های آن استفاده کرد.
در ادامه دکتر وثوق با اشاره به اینکه امروزه مصرف بی رویه پلاستیک  به یک عامل تهدیدکننده سلامتی تبدیل شده است گفت: قوانین خوبی در این باره وجود دارد ولی متاسفانه به خوبی اجرا نشده است و پیگیری و اجرای برنامه اجرایی کاهش مصرف بی رویه پلاستیک در تهران می تواند بسیار کمک کننده باشد و با اجرای موفق آن میتوان آن را به سایر استانها نیز تعمیم داد.
سپس دکتر رستمیان با تشکر از پیامگزاران سلامت ادارات کل استان گفت: سرمایه گذاری در خودمراقبتی وظیفه همه است، سلامت برای همه و همه برای سلامت شعاری راهگشا و کاربردی است. دانشگاه آماده است کارگاههای مختلف را در موضوعات خودمراقبتی و پیشگیری برای ادارات استان برگزار کند.
در ادامه وی با اشاره به بیماری پوکی استخوان گفت: تغذیه، فعالیت فیزیکی و ژنتیک سه عامل مهم در این خصوص هستند. حداکثر تراکم استخوانی تا سی سال شکل می گیرد. مصرف کافی لبنیات و ویتامین دی وفعالیت فیزیکی و ورزش مناسب باید در تمام سنین بخصوص سنین رشد مورد توجه قرار گیرد. متاسفانه مصرف لبنیات در کشور ناکافی است و کلسیم و ویتامین دی کافی در برنامه تغذیه ای افراد وجود ندارد. منبع اصلی کلیسم در لبنیات است .عدم فعالیت فیزیکی مناسب و مصرف سیگارنیز از عوامل خطر پوکی استخوان هستند که میتواند تبعات جدی برای  سلامتی افراد بخصوص بعد از میانسالی را بدنبال داشته باشد.
همچنین وی افزود: مالیات بر کالاهای آسیب رسان بخصوص دخانیات می تواند صرف مصرف شیر در مدارس و توسعه فضاهای ورزشی شود، باید با افزایش سرانه مصرف لبنیات بخصوص شیر و همچنین افزایش فعالیت فیزیکی بخصوص در دوران رشد و دانش آموزان از ابتلا به پوکی استخوان در سنین میانسالی و پیری جلوگیری کرد. همچنین بیماری هایی قابل پیشگیری است و در صورت عدم توجه به این موضوع هزینه های سنگینی صرف آن خواهد شد.
در ادامه عالی پور نیز در خصوص تغذیه سالم آموزش هایی ارائه کرد و گفت: میانگین  مقدار مصرف شیر در کشور نصف حداقل نیاز افراد است و از نیاز هزار میلی گرم روزانه کلسیم در افراد 600 میلی گرم دریافت دارند که با آموزش و فرهنگ سازی و در دسترس بودن شیر و لبنیات باید سرانه مصرف لبنیات  در کشور افزایش یابد.
دکتر امینی منش مدیر گروه  بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه  با اشاره به هفته ملی مبارزه با سرطان در کشور در ابتدای بهمن ماه در خصوص سرطان و راههای پیشگیری و تشخیص به موقع این بیماری مطالبی بیان کرد و با اشاره به پویش ملی مبارزه با سرطان گفت: در ایران سالانه بیش از سی هزار مرگ ناشی از سرطان  اتفاق می افتد و بیش از هفتاد هزار مورد ابتلا جدید به بیماری سرطان نیز  وجود دارد. سن بالای 50 سال، افزایش چربی و کلسترول در رژیم غذایی و چاقی و بخصوص مصرف دخانیات از ریسک فاکتورهای ابتلا به سرطان است.در پویش مبارزه با سرطان افزایش آگاهی جامعه، دوری از عوامل خطر بیماری  و تشخیص به موقع اهمیت دارد.
دکتر علیرضا عباسی ضمن تقدیر از پیامگزاران سلامت حاضر در جلسه گفت: کمیته تخصصی با حضور اعضا برای بررسی پروپوزال برنامه کاهش مصرف پلاستیک تشکیل و برنامه به کارگروه سلامت استان برای بررسی و تصویب ارائه می شود. همچنین کارگاههای آموزشی با طرح مباحث خودمراقبتی و سایر حوزه های سلامت برای ادارات کل استان در محل ادارات برگزار می شود و از ظرفیت شورای پیامگزاران سلامت نیز برای افزایش مشارکت بین بخشی ارتقا برنامه های سلامت محور استفاده می شود.
خبر و عکس: حانیه باقری

کلمات کلیدی
سید محمد حسین  میری طامه
تهیه کننده:

سید محمد حسین میری طامه