محتوای خبری معاونت فرهنگی

کارگاه مدیریت استرس ویژه اعضای شورای پیامگزاران سلامت استان تهران و خانه مشارکت مردم

کارگاه مدیریت استرس ویژه اعضای شورای پیامگزاران سلامت استان تهران و خانه مشارکت مردم دوشنبه 28 تیر 1400 از طریق وبینار مجازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت فرهنگی، کارگاه مدیریت استرس ویژه اعضای شورای پیامگزاران سلامت استان تهران و خانه مشارکت مردم  دوشنبه 28 تیر 1400 از طریق وبینار مجازی برگزار شد.
در ابتدا دکتر علیرضا عباسی رئیس دبیرخانه ساغ دانشگاه ضمن خیر مقدم به حضار در جلسه گفت: بر اساس نیاز سنجی انجام شده از اعضا، موضوعات کارگاه ها تعیین شده و در طول سال جلسات آموزشی برگزار می شود.
دکتر  بیتا عظیمی روان درمانگر مرکز مشاوره دانشگاه در آغاز بحث، استرس را اینگونه تعریف کرد: استرس یک واقعیت انکار ناپذیر در زندگی کنونی است و گریز از آن امکان پذیر نیست. ضرورت ندارد که استرس از تمام زندگی حذف شود، بدون استرس، زندگی چنان ساکن و راکد خواهد شد که جز به تنبلی ذهنی نمی انجامد. اما از سوی دیگر، افزایش استرس نیز نظام و سیستم تعادل بدن را به هم می ریزد و کارایی مطلوب را دچار اختلال می سازد، از این رو مدیریت استرس تنها راه مقابله با استرس است که اکنون به شدت مورد توجه صاحبنظران بوده است.
وی افزود: مدیریت استرس، به طیف وسیعی از تکنیک‌ها و روش‌های روان‌درمانی اشاره دارد که به هدف کنترل سطح استرس فردی و به خصوص استرس مزمن، و بهبود عملکرد روزانه فرد طراحی شده‌اند، عبارت استرس تنها به نوعی از استرس محدود است که عواقب منفی قابل ملاحظه‌ای دارد. استرس علائم فیزیکی و ذهنی بسیاری دارد که براساس فاکتورهای موقعیتی هر فرد متغیر است، این علائم می‌توانند از کاهش سلامتی جسمی تا افسردگی متغیر باشند.
دکتر  بیتا عظیمی افزود: فرایند مدیریت استرس در دنیای مدرن امروز به عنوان یکی از کلیدهای ساختن زندگی شاد و موفق معرفی شده ‌است و از آنجایی که زندگی امروز ما را دائماً با وظایف و رویدادهای مختلف به چالش می‌کشد، مدیریت استرس تعدادی از روش‌ها را برای مدیریت بر اضطراب و حفظ سلامتی عمومی ارائه می‌کند.
در ادامه دکتر عظیمی، به شیوه های مقابله با استرس پرداخت و افزود: شیوه هیجان مدار سالم و ناسالم، شیوه مقابله مساله مدار سالم و ناسالم، شیوه مقابله انفصالی و شیوه مقابله اجتنابی از شیوه های مقابله با استرس است.
وی در مبحث مدیریت استرس، به ارائه راهکار اشاره داشت که از جمله آنها: راه کار شناختی(مقابله باافکار غیر منطقی) راهکار مهارت حل مسئله و تصمیم گیری، راهکار رفتاری(آرام سازی و تنفس شکمی)، مهارت مدیریت زمان و رفتار جرات مندانه است.
آرام سازی بدن، آشنایی با تکنیک های مقابله با افکار خود آیند منفی و راه های  مقابله با باورهای غیر منطقی از دیگر مواردی بود که وی به تشریح آنها پرداخت.  در مبحث آرام سازی بدن، دکتر عظیمی گفت: لازم نیست برای آرام سازی تقلای اضافی بکنید، فقط بگذارید اتفاق بیفتد. عضلات را تا نهایت ممکن منقبض نکنید و ضمن کارهایی که به هشیاری متمرکز احتیاج دارند از این روش استفاده نکنید. ایشان آرامسازی را یک نوع یادگیری دانست، یادگیری که مستلزم تمرین است.

سید محمد حسین  میری طامه
تهیه کننده:

سید محمد حسین میری طامه

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *