محتوای خبری معاونت فرهنگی

اتاق فکر به رنگ سلامت معنوی

گروه سلامت معنوی مرکز تحقیقات علوم قرآن حدیث و طب راه اندازی شد

اتاق فکر با موضوع سلامت معنوی به همت جمعی از معاونان و مدیران دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی، دومین جلسه اتاق فکر بررسی مسائل فرهنگی دانشگاه  که با افتتاح گروه سلامت معنوی مرکز تحقیقات علوم قرآن حدیث و طب  همراه بود با حضور دکتر رستمیان معاون فرهنگی، دکتر حلبچی معاون دانشجویی فرهنگی و جمعی از صاحب نظران و مسئولان واحدهای فرهنگی دانشگاه سه شنبه17 مهر 98، در مرکز تحقیقات علوم قرآن حدیث و طب  دانشگاه برگزار شد.
در ابتدا این دکتر رستمیان ضمن خوشامد گویی به اساتید و صاحب نظران، هدف از برگزاری این جلسه در مرکز تحقیقات علوم قرآن حدیث و طب را، افتتاح گروه سلامت معنوی در این مرکز اعلام کرد و افزود: باتوجه به وجود کتابخانه غنی، مجله علمی پژوهشی مرکز، اساتید و پژوهشگران نخبه در دانشگاه، پس از طرح تاسیس گروه سلامت معنوی در جلسات کارشناسی مختلف موضوع را با حجه الاسلام والمسلمین دکتر عیسی زاده رئیس مرکز، مطرح کرده و با استقبال ایشان روبرو شد که به یاری خداوند امروز شاهد افتتاح این گروه با حضور شما فرهیختگان خواهیم بود.
وی در ادامه تاکید کرد: باتوجه به نفوذ عمیق دین و معنویت و جایگاه ویژه آن در زندگی فردی و اجتماعی ایرانیان، متاسفانه نقش کمتری از معنویت در پروتکل های درمانی بیماران دیده می شود، بنابراین یکی از ضرورت های ایجاد گروه سلامت معنوی در مرکز تحقیقات علوم قرآن حدیث و طب، محلی برای پیوند دین و علم  و ایجاد شواهد تاثیر پذیر بر سلامت معنوی می باشد؛ به بیان دیگر این گروه تحقیقاتی، ترجمان مطالعات بین رشته ای در دانشگاه و نتایج حاصل از آن علاوه بر دانشگاه حتی بر کشور هم تاثیرگذار است.
معاون فرهنگی دانشگاه با اشاره به نظرات و مطالب مطرح شده در اولین جلسه اتاق فکر هدف از تشکیل این جلسه را بررسی مسائل، مشکلات، نقاط قوت و چالش های دانشگاه در حوزه فعالیت های فرهنگی عنوان کرد و افزود: نیل به این اهداف مستلزم آن است که گروه ها و اقشار مختلف دانشگاه با یکدیگر در مورد دلایل شکل گیری، تداوم و پایداری و ارائه راهکارهای مناسب برای آنها چاره اندیشی کنند.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین دکتر عیسی زاده، رئیس مرکز تحقیقات علوم قرآن حدیث و طب، ضمن گرامی داشت یاد و خاطره دکتر محمد مهدی اصفهانی بنیانگذار این مرکز، به بیان ویژگی ها، توانمندی ها و دستاوردهای این مرکز پرداخت.
رئیس مرکز تحقیقات علوم قرآن حدیث و طب، با اشاره به وجود بیش از یکصد هزار جلد کتاب با موضوع طب ایرانی و اسلامی، کتب روایی و حدیثی این مجموعه منابع را در کشور بی نظیر دانست و افزود: با سرپرستی زنده یاد دکتر اصفهانی تمامی مدخل های علوم پزشکی و طب با محوریت قرآن و روایات اهل بیت علیه السلام جمع آوری شده که  این حجم از اطلاعات علمی، بسیار بزرگ و ارزشمند است که برای اولین بار در کشور اتفاق افتاده است.
دکتر عیسی زاده اظهار امیدواری کرد با توجه به رویکرد معاونت فرهنگی دانشگاه و توانمندیی های این مرکز و تعاملاتی که با معاونت پژوهشی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها وجود دارد بتوان در حوزه مطالعات دین و سلامت بخصوص سلامت معنوی بر سلامت جسمی گام های جدی برداشت.
وی در پایان با اشاره به وجود مجله علمی پژوهشی 'مطالعات اسلامی در حوزه سلامت' به صاحب امتیازی این مرکز اظهار داشت و گفت: مرکز تحقیقات قرآن، حدیث و طب دانشگاه از کلیه دانشجویان و پژوهشگران در این زمینه  دعوت به همکاری می نماید.
در ادامه دکتر فرزین حلبچی معاون دانشجویی دانشگاه با تقدیر از برگزاری این جلسه، اعلام  کرد: معاونت دانشجویی بعنوان بازوان اجرایی فعالیت فرهنگی دانشگاه در حوزه دانشجویی این آمادگی را دارد تا بسته های فرهنگی برنامه ریزی شده از سوی اتاق فکر را عملیاتی کند.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر متوسل مدیر گروه معارف گفت: این کمیته با ابلاغ به هر یک از واحدهای دانشگاه به تناسب ظرفیت و توانمندی که دارند برنامه عملیاتی فرهنگی دانشگاه را اجرا نماید و این شورا به طور منظم آن فعالیت را پایش نماید. بعنوان مثال اگر در زمینه معرفت دینی قرار است فعالیتی صورت گیرد براساس  برنامه عملیاتی فرهنگی، آن فعالیت برعهده گروه معارف قرار گیرد و توسط این شورا پایش شود.
دکتر امیدواری عضو هیات علمی بیمارستان امام خمینی ضمن قدردانی از معاونت فرهنگی در برگزاری این جلسه افزود: برای جلسات آینده تجربیات موفق و ناموفق سایر مراکز ودانشگاه ها را در حوزه فرهنگی تلخیص و در اختیار اعضا قرار دهیم.
سپس دکتر محمد وجگانی استاد تمام گروه ایمونولوژی دانشکده پزشکی، اولویت مسائل فرهنگی در دانشگاه را گسست زمانی بین دانشجویان و سایر دانشگاهیان دانست و به بیان مطالبی در این زمینه پرداخت.
دکتر خورشید وسکویی مشاور امور زنان رئیس دانشگاه، با اشاره به اینکه از گزاره های فرهنگی دانشگاه باید بازتعریفی جدیدی صورت بگیرد و به موازات آن از فعالیت های فرهنگی که درسطح دانشگاه درحال اجرا است فهرستی تهیه شود تا اولویت ها را شناخته و اگر نیاز به تغییر رویکرد دارد، تغییر رویکرد صورت پذیرد.
سپس دکتر مجتبی پارسا عضو هیات علمی دانشکده پزشکی گفت: در جلسات بعدی اتاق فکر باید فهرستی از مسائل و دغدغه های فرهنگی موجود در دانشگاه تهیه شود تا اعضا بتوانند به بحث و بررسی موارد مطروحه بپردازند، بعنوان می توان اخلاق پزشکی را بعنوان اولویت تعیین و به گروه اخلاق پزشکی ابلاغ کرد که تا ظرف زمانی مشخصی برنامه معینی را به انجام رساند.
دکتر سمیه برجعلی لو معاون فرهنگی دانشکده مجازی، آمادگی و همکاری خود را در  مجازی سازی محتوای فرهنگی ارائه شده از اتاق فکر اعلام کرد .
دکتر محقق مشاور ریس دانشگاه در امور ایثارگران نیز اظهار داشت: مدیران صف همانطور که مسئولیت مالی و اداری مجموعه خود را دارند باید عهده دار امور فرهنگی واحد خود نیز باشند، بین فعالیت های فرهنگی روزمره واحدهای مختلف و اهداف بلند مدت فرهنگی باید تفکیک صورت پذیرد، آغاز کارفرهنگی باید از مسئولان و مدیران هر سازمان باشد تا فرهنگ در بدنه سازمان هم نفوذ کند.
به عقیده دکتر درگاهی جانشین مسئول مرکز بسیج، یکی از مواردی که باید در دستور کار این شورا  قرار بگیرد بررسی علل افزایش ضریب نفوذ مسائل آموزشی و پژوهشی نسبت به مسائل فرهنگی در دانشگاهها است.
در ادامه دکتر ذاکر عضو هیات علمی دانشکده بهداشت معتقد بود: علاوه بر برنامه ریزی فرهنگی در حوزه های اخلاقی، رفتاری، باید از پیوست فرهنگی در طرح های بهداشتی، درمانی آموزشی و... استفاده کرد.
در پایان دکتر پارساپور رئیس گروه آموزشی اخلاق پزشکی دانشگاه  در این جلسه ضمن تشکر از معاون فرهنگی دانشگاه در تشکیل اتاق فکر فرهنگی و گرد آوری بخشی از اساتید و صاحب نظران فرهنگی در جلسه بعدی افزود: به نظر می رسد این شورا یک موضوع  یا مساله فرهنگی در دانشگاه را مشخص نماید و از کلیه واحدهای فرهنگی دانشگاه بخواهد تا بر روی آن موضوع نظر بدهند.
توضیح اینکه بیست وسه نفر از اعضای هیات علمی، مدیران، کارشناسان و صاحب نظران فرهنگی دانشگاه در این جلسه حضور داشتند.
خبر و عکس: حسین میری

کلمات کلیدی
سید محمد حسین  میری طامه
تهیه کننده:

سید محمد حسین میری طامه