محتوای خبری معاونت فرهنگی

گفت و گو با محمود اشتیاقی، دبیر کانون مداحان دانشگاه به مناسبت ماه محرم

به بهانه ماه عزای سالار شهیدان با محمود اشتیاقی دبیر کانون مداحان دانشگاه مصاحبه شد که در ادامه می خوانید.

به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی دانشگاه در حال حاضر حدود 50 مداح به صورت رسمی، پیمانی و قراردادی در بیمارستان ها، دانشکده ها، شبکه های بهداشتی، خوابگاه ها از بین اساتید، کارمندان و دانشجویان هستند که به بهانه ماه عزای سالار شهیدان مصاحبه ای با حاج محمود اشتیاقی دبیر کانون مداحان دانشگاه به شرح زیر ترتیب داده ایم.

برای شروع بفرمائید چند سال است که مداحی می کنید؟
با سلام،  از دوران قبل از مدرسه به برکت خانواده ای مذهبی و پدری هیاتی، مداح نه بلکه به نوعی ستایشگر اهل البیت بوده و هستم
و به قول استاد بزرگوار حاج آقای سازگار: مدح علی(ع) ست کار خداوند ذوالجلال * اینجا تمام عالم  خلقت کرند و لال/ بی لطف او به کس نبود  قدرت مقال * آری چو دم زنی ز ثنای علی(ع) و آل/هر دم تو را عنایت دیگر کند علی (ع)

چرا در دانشگاه علوم پزشکی مجمع الذاکرین تشکیل شده است؟
ما در دانشگاه حدود 60 مسجد ونماز خانه داریم که حدودا در چهل و پنج تای آنها نماز جماعت برگزار میشود و بالطبع در هر کدام یک یا چند نفرمکبر و کسی که تعقیبات نمازها را میخوانند وجود دارد که عده ی کثیری ازآنها قرائت زیارت عاشورا های هفتگی و مداحی هم میکردند سابق چند بار از جانب اساتید و همکاران به معاونت فرهنگی گلایه هایی شد که فلان مداح مطالبی دور از شان اهل البیت و بدون سند خواند ه است، لذا برآن شدیم تا حضورا و همچنین با مکاتبه به کلیه واحدها همه  مداحان را شناسایی و ابتدا با برقراری همایش های ماهانه و بعد به صورت کلاس های مستمر با دعوت از مداحان و کارشناسان بنام حال حاضر شهر تهران سطح آگاهی مذهبی، وتاریخ اسلام، علوم وفنون مداحی،مقتل،ادبیات و شعر و ... خود و آنها را ارتقا دادیم.
بعضی از مکبران و کسانی که صرفا زیارت عاشورا میخواندند این استعداد را داشتند که با آموزش و تمرین های مستمر به مداحان اضافه شوند  ودر حال حاضر بعد از گذشت حدودا بیش از پنج سال با حضور اساتید موفق و ارائه ی کتب و مقاتل معتبر به خاطر ندارم  دیگر اعتراضی در این زمینه گزارش شده باشد. توصیه می کنم همه دوستان یکبار هم شده کتاب لولوء و مرجان مرحوم محدث نوری را مطالعه کنند که البته برای مداحان واجب است.

نظر به فرهنگ مذهبی مردم ما و بالطبع دانشگاه که اعتقاد به برگزاری مراسم های ولادت و شهادت اهل البیت در تمام سال را دارند آیا مداحان مذکور این برنامه ها را اجرا میکنند؟
در سال های قبل واحدها از بیرون از دانشگاه مداحان را برای برگزاری مراسم ولادت و شهادت ائمه اطهار دعوت میکردند اما در حال حاضرحتی در بعضی از واحدها بیش از سه مداح کاملا مسلط  و توانمند داریم و در تمام فصول سال تمام مناسبت ها توسط مداحان داخلی برنامه ها در حال اجرا می باشد وهمچنین مداحانی داریم که در سطح کشور و تهران شناخته شده می باشند.
حتی مناسبت های فرعی مثل سال روز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س)، روز مباهله، روز وفات حضرت خدیجه(س)، حضرت ام البنین(س) و....پس از اطلاع رسانی از طریق سامانه پیامکی مخصوص مداحان اکثر آنها ضمن مداحی اشاره به مناسبت آنروزمیکنند.
جراحان محترم واساتید بزرگواری را می شناسم که هرروز برای نماز و ظهر و عصر به مسجد بیمارستان امام خمینی و دیگر نمازخانه ها مشرف می شوند قطع به یقین وقتی با استماع مدح و فضیلت اهل بیت و گاها گریه بر مصائب گرامی ترین بندگان خداوند به اتاق عمل بروند یا برای شاگردان خود تدریس داشته باشند اثرو انرژی مثبت خود را خواه نا خواه انتقال خواهند داد. اساتید بزرگواری که در دانشکده های مختلف به نماز جماعت مشرف مشوند و بعد در سر کلاس مشغول تدریس میشوند به همین شکل اثر گذار خواهند بود.
بی شک اهتمام به چنین مراسماتی و تمسک به آل الله بازدهی کاری و علمی هر مجموعه ای در هر کجای عالم را بالا خواهد برد.

 تشکیل کانون مداحان دانشگاه صرفا به علت کم شدن اعتراض ها بوده است؟
خیر، ستایشگران اهل البیت قرار است وصف و مدح و نعت بهترین های عالم خلقت و برگزیده ترین بندگان الهی را انجام بدهند ولذا شایسته و بایسته است که به بهترین شکل موجوداین امر صورت گیرد ولذا برای تمام مداحان در تمام سطوح لازم است همواره سطح آگاهی خود در تمام زمینه های معرفتی، مذهبی، اجتماعی، اعتقادی، صوت و لحن، علوم و فنون و...... را بالا برده تا در حد توان خود عالی ترین اجراها را داشته باشند در غیر این صورت مسئول خواهند بود.

آیا این کلاس ها هنوزدر دانشگاه برگزار میشود و اگر کسی تمایل به شرکت داشته باشد امکانش از چه طریقی خواهد بود؟
بله، همانطور که عرض کردم سیتم پیامکی مخصوص ذاکران دانشگاه تهیه شده که از طریق آن و همچنین ازطریق اتوماسیون اداری در فواصل مختلف هفته و ماه و سال مداحان دعوت به حضور در کلاس می شوند.
نظر باینکه جلسات خصوصی است  و از طریق اساتید اشکالات مداح ها صریحا گفته و گرفته می شود حضور اشخاصی غیر از خود آنها ممنوع می باشد ولی اگر مداحی از حضور کلاس ها خبر نداشته یا بخواهد به جمع آنها اضافه شود باید از طریق واحد مربوطه به معاونت فرهنگی معرفی شود.

آیا این درست است که بعضی از مداحان بابت مداحی های خود مبالغی دریافت میکنند؟
شخصا بنده مداحی را عبادت و یک موهبت الهی می دانم که خدا به من و دوستانم عطا کرده همیشه به مداحان عزیز دانشگاه گفته ام حتی شده از جیب خودتان هزینه کنید و مراسم های اهل البیت را برگزار و احیاء کنید قطع به یقین کسی برای عبادت از دیگران وجهی مطالبه نمی کند اما بعضی اوقات بانی هم بسته به نیت خود دوست دارد صله ای به ذاکران اهل البیت بدهد که معتقدم خوب است رد احسان نشود و اتفاقا آن وجه بسیار با برکتی نیز می باشد ونیزبسته به توفیق می توان خرج کار خیر هم بشود.
ما زدرگاه حسین ابن علی(ع) ماهانه داریم* ما کجا چشم طمع بر مردم بیگانه داریم
هر گز زیبنده نیست که کسی به خاطر عبادت و توفیق مدح اهل البیت که خدا به او داده چشمش به دست محبین آنها باشد بی شک قدر و بهای این موهبت الهی را فقط خدا میداند و بس.

در پایان صحبتی دارید که بیان نکرده باشید!
تشکر می کنم بابت این مصاحبه ای که ترتیب داده اید، فقط از همکاران درخواست دارم چنان که پیشنهاد و نظرات خاصی در جهت هرچه بهتر شدن مراسمات مذهبی و مناسبت ها دارند حتما با حقیر و همکارانم درمعاونت فرهنگی به آدرس خیابان قدس خیابان ایتالیا پلاک 49 طبقه سوم یا با تلفن 42910304 در میان بگذارند و از همه شما خوبان التماس دعا داریم.
 

 

کلمات کلیدی
سید محمد حسین  میری طامه
تهیه کننده:

سید محمد حسین میری طامه