برگزاری وبینار آموزشی پیشگیری، درمان آسیفکسی و صدمات زایمانی به همت گروه مادر، نوزاد و مامایی معاونت درمان

وبینار آموزشی پیشگیری، درمان آسیفکسی و صدمات زایمانی به همت گروه مادر، نوزاد و مامایی این معاونت و جمعی از اساتید گروه زنان و نوزادان دانشگاه در بیمارستان شریعتی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، وبینار آموزشی پیشگیری، درمان آسیفکسی و صدمات زایمانی به همت گروه مادر، نوزاد و مامایی این معاونت و جمعی از اساتید گروه زنان و نوزادان دانشگاه روز سه‌شنبه 15 تیر 1400 در بستر tritapp ویژه متخصصین زنان و اطفال و کارشناسان مامایی مراکز تابعه برگزار شد.

این برنامه با اشاره بربسته خدمتی آسیفکسی و تبیین اهداف وبینار توسط لیدا احمدی کارشناس نوزادان این معاونت شروع شد و در ادامه دکتر صدیقه حنطوش زاده فوق تخصص پری ناتال در خصوص علل و پیشگیری آسیفکسی آنته پارتوم، دکتر مریم نورزاده فوق تخصص پری ناتال بررسی سلامت جنین در مادران پرخطر در طول دوران بارداری، دکتر وجیهه مرصوصی فوق تخصص پری ناتال در خصوص علل و پیشگیری آسیفکسی اینترا پارتوم، دکتر لاله اسلامیان فوق تخصص پری ناتال در خصوص نحوه برخورد با مانیتورینگ مشکوک در لیبر، دکتر محبوبه شیرازی فوق تخصص پری ناتال در خصوص Mother Case presentation، دکتر محمدرضا زرکش فوق تخصص نوزادان در خصوص تفسیر ABG بند ناف، دکتر راضیه سنگسری فوق تخصص نوزادان در خصوص تشخیص HIE در ساعت اول تولد، دکتر امیر نداف فوق تخصص نوزادان در خصوص آسیفکسی بعد از تولد (علل و میزان شیوع)، دکتر ستاره ثاقب فوق تخصص نوزادان در خصوص درمان HIE دارویی و COOLING و درمان‌های پیش رو در نوزادان آسیفکسی، دکتر کیوان میرنیا فوق تخصص نوزادان در خصوص فلج مغزی و آسیفکسی و فالو آپ نوزاد آسیفکسی و دکتر رکسانا معینی فوق تخصص نوزادان در خصوص، Newborn Case presentation به بیان توضیحاتی پرداختند.

در انتها دکتر اسلامیان به نمایندگی از گروه زنان دانشگاه گفت: بروز آسیفکسی در نوزاد می‌تواند از زمان بارداری و قبل از زایمان شروع شود. بیماری‌های زمینه‌ای مادر باردار مانند فشارخون بالا، دیابت، لوپوس و ... بیماری‌هایی که به علت بارداری اضافه می‌شوند مثل پره اکلامپسی، دکلمان، پارگی کیسه آب و جنین‌هایی که وزن متولد می‌شوند همگی این عوامل نوزاد را مستعد آسیفکسی می‌کنند.

وی افزود: بنابراین اندازه‌گیری وزن جنین، کنترل بیماری‌های مادری، شروع تست‌های ارزیابی سلامت جنین قبل از تولد، برنامه‌ریزی مناسب زایمانی و نیز مراقبت دقیق از جنین با شروع دردهای زایمانی می‌تواند از بروز آسیفکسی پیشگیری کند.

دکتر ثاقب به نمایندگی از گروه نوزادان دانشگاه گفت: حضور به‌موقع متخصص اطفال حین زایمان‌های پرخطر، حضور تیم متبحر جهت تثبیت نوزاد و اعزام به‌موقع نوزاد به مراکزی که cooling انجام می‌دهند، تشخیص و درمان به‌موقع نوزادانی که دچار آسیفکسی هستند شانس آسیب‌های مغزی را کاهش می‌دهند.

الهام  حق شناس

الهام حق شناس