برگزاری کارگاه مدیریت استرس در فرهنگسرای قرآن و عترت شهرستان اسلامشهر
کارشناس سلامت روان مرکز خدمات جامع سلامت واوان در شهرستان اسلامشهر گفت: امروزه با توجه به شرایط زندگی صنعتی، استرس و اضطراب وجود دارد و انسانها با توجه به تفاوتهای فردی و منحصربهفرد خود، در مواجهه با شرایط غیرقابل پیش¬بینی پاسخهای متفاوتی از خود نشان میدهند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد شبکه کارگاه آموزشی چهارشنبه ۳ آذر ۱۴۰۰ تحت عنوان مدیریت استرس در فرهنگسرای قرآن و عترت برگزار کرد. فرزانه عاشوری، کارشناس سلامت روان و رفتار مرکز واوان گفت: افراد میتوانند نسبت به استرس خو بگیرند و یا مقاومت کنند، ولی استرسهای مداوم و طولانی میتواند فرسایشی باشد؛ بنابراین بهتر است افراد، راهها و تکنیکهای مقابله با استرس را فراگیرند.
وی در ادامه افزود: شایانذکر است که مهارتهای افراد در برابر مشکلات و استرس تا حدود زیاد بستگی به میزان تعاملات او با والدینش در دوران کودکی دارد و اینکه والدین به چه میزان تابآوری را در فرزند خود پرورش دادهاند. تعریف استرس هرچه باشد، اغلب متخصصان اتفاقنظر دارند که بروز آن فرد را وادار میکند تا در جهت تغییر موقعیت یا سازش با آن گام بردارد. سازشی که میتواند مؤثر یا نا مؤثر باشد.
عاشوری بعد از تعریف استرس اظهار داشت که تجربه استرس تحت تأثیر ادراک و ارزیابی فرد از شرایط و موقعیتها و توانایی او برای مقابله با استرس قرار دارد. هرچه فرد موقعیتها را تنشزاتر و توانمندیهای خود را کمتر ارزیابی کند، استرس بیشتری را ادراک کرده و پیامدهای آن به میزان بیشتری نمایان میشود. البته استرس همیشه منفی نیست. گاه استرس میتواند مثبت باشد و فرد را به حرکت وادار کند. بنابراین هدف از مدیریت استرس حذف موقعیتها و شرایط استرسزا نیست بلکه افزایش توانمندیهای افراد برای مقابله با آن و نگهداشتن استرس در سطح بهینه است.
این کارشناس روانشناس ضمن تأکید بر توانمندسازی گروه هدف در خصوص مدیریت استرس گفت: آموزش مدیریت استرس به افراد کمک میکند تا بر فرایندهای شناختی و رفتار خود نظارت داشته باشند و اجازه ندهند که تفکرات منفی حاصل از شرایط استرسزا تأثیرات منفی خود را بر جسم و روان آنان بر جای گذارد. علاوه بر این، در آموزش مدیریت استرس روشهای مختلف آرامشجویی موردتوجه قرار میگیرد. بهاینترتیب تنش افراد کاهش مییابد و سلامت روانی و جسمانی آنها تأمین میشود. در ضمن افراد در برابر عوامل استرسزا که در آینده با آن مواجه میشوند نیز مقاومتر میگردند.
نظر دهید