روز جهانی سالمند و گفت و گو با دکتر حمید دالوند
تقویت قوای عضلانی و اسکلتی در دوران سالمندی
مسئول بخش کاردرمانی سالمندان بیمارستان ضیاییان بر مناسبسازی امکانات و تجهیزات برای بالابردن کیفیت زندگی و تقویت قوای عضلانی و اسکلتی سالمندان تأکید کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، هفته سالمند در کشور، از ششم شهریورماه آغاز شده و تا سهشنبه 12 مهرماه ادامه دارد در این هفته عناوین «رسانه، آگاهیبخشی و فرهنگسازی»، «آموزش و توانمندسازی»، «روز خانواده و جامعه دوستدار سالمند»، «تاب آوری و مشارکت زنان سالمند»، «مراقبت و سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی»، «حمایت های اجتماعی، رفاهی و اقتصادی» و «قانونگذاری، سیاست گذاری و راهبری امور سالمندان» مورد توجه قرار دارد.
به مناسبت روز جهانی سالمند با شعار «تابآوری و مشارکت زنان سالمند»، همایشی با حضور رئیس دانشگاه و شماری از سیاستگذاران نظام سلامت و متخصصان مرتبط با حوزه سالمندی 9 مهر 1401 در تالار دارالفنون برگزار شد. در حاشیه این مراسم دکتر حمید دالوند دکترای تخصصی کاردرمانی و عضو هیئتعلمی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به «روز مراقبت و سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی» گفت: سالمندی پروسهای که همه ما قطعاً دچار آن میشویم و یکی از معضلات سالمندان که با افزایش سن دچار خواهند شد این است که دچار تحلیل قوای عضلانی و اسکلتی میشوند این امر باعث میشود که با بیماریهای مختلفی روبرو شوند.
وی ادامه داد: زمینخوردن یکی از مشکلات شایع در سالمندان است که تقریبا باعث شکستگیهای ران و مشکلاتی هم در سایر قسمتهای بدن می شود و برای سالمند ناتوانی به همراه دارد؛ وقتی که ناتوانی بوجود می آید نیاز دارند که از آن ها مراقبت بیشتری شود.
این عضو هیئتعلمی دانشگاه تصریح کرد: متأسفانه در کشور مشکل مراقبت از سالمندان را داریم؛ زیرساختهای لازم و پزشک کافی برای سالمندان وجود ندارد، همچنین در بخش مربوط به مراقبتهای داخل منزل افرادی که در زمینه سالمند تخصص داشته باشند از جمله؛ فیزیوتراپ، کار درمان، پرستار و ... کم داریم.
دکتر دالوند تأکید کرد: مناسبسازی (محیط منزل) که خیلی برای سالمندان مهم است که بتوانیم پیشگیری کنیم از حوادثی که در خانه اتفاق میافتد. باید اقدامات خیلی مهمی را انجام دهیم تا بتوانیم مناسبسازی را به خانوادهها آموزش دهیم که در خانه و فعالیتهای روزمره خود مستقل شوند. شاید مهمترین کاری که ما در بخش مراقبت برای سالمندان باید انجام دهیم این است که آنها بتوانند فعالیتهای روزمره را خودشان انجام دهند و مستقل باشند و نیاز به کمک کسی نداشته باشند این هم نیازمند این است که ما یک مناسبسازی و تجهیزات خوبی را داشته باشیم و آموزشهای لازم را به سالمندان بدهیم. انتظار میرود شهرداریها و یا مراکز خیریه کمک کنند که در این قسمت ما بتوانیم یک سالمندی خوب و موفق برای سالمندان رقم بزنیم.
مسئول بخش کاردرمانی سالمندان بیمارستان ضیاییان متذکر شد: موضوع مهم دیگر سرای سالمندان است؛ جامعهی ما دارد به سمت سالمندی حرکت میکند نیاز است که مراقبتهای بیشتری از این افراد به عمل آید از طرفی همسرای سالمندان ما تعدادشان خیلی محدود است و آن مراکزی هم که وجود دارند هزینههای بالایی دارند که افراد سالمند نمی توانند از این مراکز استفاده کنند در این شرایط دولت و بخش خصوصی باید سرمایهگذاری کنند.
افراد سالمندی که ما در آینده داریم ممکن است تمکن مالی نداشته باشند و نتوانند از سرای سالمندان که مراقبتهای جسمی و روانی ارائه میدهند استفاده کنند که باید از همین امروز برای آنها هم بیندیشیم.
متأسفانه، بهخاطر نبود آموزش به سالمندان دچار فقر مربوط به فعالیت فیزیکی هستند که این باعث میشود که تحلیل قوای جسمی و عضلانی داشته باشند و صدماتی به این عزیزان وارد شود. در بخش مربوط به ورزش سالمندان و فعالیت های فیزیکی قطعا باید در صدا و سیما و رسانه های مختلف اطلاعات درستی به آن ها داده شود و پروتکلهای ویژه را در اختیارشان قرار دهیم که در برنامهی روزانه سالمندان گنجانده شود که ان شاالله مشکلات جسمانی آنها کمتر شود و سالمندی خوبی داشته باشند و از عمرشان لذت کافی را ببرند.
نظر دهید