• تاریخ انتشار : 1399/11/29 - 19:48
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1313
  • زمان مطالعه : 11 دقیقه

دکتر ترابی: برندآفرینی با آرایش مجدد الگوهای مرتبط، شرایط تبادل اندیشه و تغذیه مناسب فکری را فراهم می کند

مدیر روابط عمومی دانشگاه، در سی و هشتمین جلسه خوش نامی، بر ضرورت تغذیه مناسب و مداوم سازمان روان و بدن تاکید کرد و آن را لازمه امید آفرینی و تولید افکار جدید خواند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر ماشاءاله ترابی، در ادامه مبحث سازمان بدن و شناخت و شکل گیری باورها و افکار، به تشریح بخش انگیزشی در سازمان روان پرداخت و گفت: اگر بخواهیم تغییری موثر و مستمر پیرامون خود ببینیم، باید شرایط و زیر ساخت های آن را در نظر بگیریم. باید بدانیم الگوی فکری و انگیزه های درونی چگونه باید باشد چرا که انگیزه همچون وعده غذایی می ماند و برای تامین نیروی بدن باید همواره در وعده های مختلف تامین شود.

وی با بیان اینکه در کلیت زندگی نیز نیاز به تغذیه داریم که بخشی از آن تغذیه مادی (مواد غذایی) و بخش دیگری از آن تغذیه فکری است، یادآور شد: افکار، نیازمند تغذیه است تا بتواند پویایی خود را حفظ کند. در غیر این صورت دچار افت و خیزهای ناخواسته می شود و عملا نا امیدی، زندگی آنها را در بر می گیرد. گاهی افراد در زمان هایی از روز کاملا نا امید هستند، چرا که تغذیه فکری آنها به خوبی صورت نگرفته است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه، با اشاره به زندگی اجتماعی افراد گفت: انسان ها موجوداتی اجتماعی آفریده شده اند و حتی در تنهایی نیز به دلیل نجواهای درونی اجتماعی هستند اما اگر به آن اکسیژن و خوراک کافی نرسد این نجوا در یک دور بسته قرار می گیرد که نمی تواند موضوعات دیگری را ببیند و عملا این دور بسته موجب آفرینش نا امیدی می شود.

وی خاطر نشان کرد: برای آفرینش امید، باید تغذیه مناسب فکری داشته باشیم. برای تغذیه مناسب فکری نیاز به مطالعه و تبادل اندیشه و شرکت در جلسات داریم. از این رو جلسات برند آفرینی قصد دارد تا حداکثر تبادل اندیشه ایجاد شود و تولید فکر صورت بگیرد. چرا که سازمان ها همچون گذشته تنها قصد تبلیغات و فروش یک محصول را ندارند بلکه قصد دارند تا در مخاطبان خود وفاداری ایجاد کنند. برای ایجاد وفاداری نیز باید مرتبا انگیزش جدید ایجاد شود و تولید فکر صورت پذیرد.

دکتر ترابی، یکی از اشتباهات رایج در یادگیری را تصور کافی بودن دانش و اطلاعات افراد خواند و افزود: گاهی افراد تصور می کنند که دانش آنها کافی است و احتیاج به یادگیری مباحث جدید ندارند و این دقیقا نقطه سقوط است چرا که همچون کیفیت که پایان ندارد، تولید فکر نیز پایان ندارد. در برند آفرینی با آرایش مجدد الگوهای مرتبط، از میلیون‌ها داده مجزا، تصویر جدید ساخته می شود و رفتارها و محرک را به هم پیوند داده و به تفکر، اندیشه و عمل تبدیل می کند.

وی با بیان اینکه برای تولید فکر جدید، باید در مواجهه با سلایق و افکار جدید قرار بگیریم، تصریح کرد: در این شرایط فیدبک گرفتن همچون ماشه (trigger) می تواند تولید فکر کند؛ پس باید از هر آنچه که از محیط به ما می رسد و از نجواهای درونی خودمان استقبال کنیم.

مدیر روابط عمومی دانشگاه، بر ضرورت آمادگی برای تبدیل شرایط منفی به مثبت تاکید کرد و افزود: برخی از افراد توان دیدن و توجه به نکات خوب را ندارند از این رو باید از توان دیدن نقاط منفی آنها استفاده کنیم. این افراد با نگاه منفی به خود ضربه وارد می کنند که این ضربه اثراتی به محیط اطراف منتقل می کند. اگر مثبت اندیش و زیبا بین باشید از این ضربه برای بهبود و بهتر شدن محیط اطراف استفاده خواهید کرد. لذا می توانیم از هر چیزی زیبایی ببینیم. می توانیم در بدترین وقایع، نکات مثبت آن را دریافت کنیم به شرطی که آمادگی دیدن نکات مثبت را داشته باشیم در غیر این صورت فقط نکات منفی آن را می بینیم.

دکتر ترابی، شناخت نیازهای ذاتی و درونی را لازمه مثبت اندیشی دانست و گفت: کودک هنگام تولد، باور و عقیده خاصی ندارد و این باورها به مرور در مسیر نیازهایش ایجاد می شود. به عنوان مثال نیاز به هم صحبت برای او نظریه آفرینی می کند. پس انگیزش ها و نیازهای ما با هم ارتباط تنگاتنگ دارند. اگر نیازهای ما سمت و سوی تعالی به خود بگیرد، انگیزه ها نیز متعالی می شود اما اگر نیازها تغییر نکند و یا در مسیر تعالی قرار نگیرد، باورها نیز از همان مسیر تغذیه کرده و شبیه همان نیازها می شوند. از آنجا که نیازها مرتبا در حال تغییر هستند، انگیزه ها نیز در حال تغییر است.

وی شناسایی نیازها در برند را ضروری خواند و بر لزوم تشخیص پیشدستانه و اکتشافی نیازهای مخاطب تاکید کرد و گفت: بسیاری از فناوری ها که در دنیا اوج گرفته اند به دلیل آن است که پیش دستانه به نیاز جامعه توجه کرده اند و توانسته اند هیجان بیافرینند. به عبارت دیگر توانسته اند محصولی را بیافرینند که هیجان انگیز باشد.

مدیر روابط عمومی دانشگاه، اصیل و ناسازگار بودن با محیط فعلی را دو ویژگی مهم در تولیدات هیجان انگیز خواند و گفت: اگر سازگار باشد، هیجان ایجاد نمی کند. به عنوان مثال گوشی های هوشمند اپل به دلیل ناسازگاری با گوشی های قبلی و حذف کلیه کلیدها توانست جایگاه ویژه ای برای خود ایجاد کند. اصیل نیز به معنی تکراری نبودن است. یعنی ویژگی خاصی که مربوط به همان کالا و پلتفورم جدید است. در برند نیز هنگامی که از tums + صحبت می کنیم، اگر این پلاس خدمت جدیدی را ارائه ندهد، برند را به قهقرا می برد چرا که ممکن است هیجان کاذب و سپس افسردگی ایجاد کند.

وی افزود: اینکه طرفداران یک برند همچون اپل به آن وفادار هستند از این جهت است که این برند توانسته هیجانی ایجاد کند، که برای آنها لذت بخش است و حاضر نیستند آن را با هیچ محصول دیگری عوض کنند. چرا که احساس می کنند، اصالت در این محصول است. از نگاه برند این موضوعات بسیار مهم است و اگر نتوانیم نیازهای برند را تشخیص دهیم و در راستای آن هیجان آفرینی کنیم، انگیزه های افراد برای ادامه رابطه کاهش می یابد و وفاداری آنها پایدار نخواهد بود.

دکتر ترابی، با بیان اینکه باید در برند همواره موضوعات هیجان انگیز وجود داشته باشد، تصریح کرد: اگر در دانشگاه نگاه کنیم، رخدادهایی که در برهه های مختلف در دانشگاه رخ داده است همچون کووید 19 و کشف آن توسط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران ایجاد هیجان کرد. همچنین ریشه این دانشگاه که برگرفته از دارالفنون است ایجاد اصالت می کند. از این رو مواردی در دانشگاه هست که مخاطب می تواند به آن افتخار کند. دارالفنون هم منحصر به فرد و هم اصل (original) است از این رو یک دانشگاه اصیل می تواند هر دو ویژگی منحصر به فردی و اصلی بودن را در خود داشته باشد.

مدیر روابط عمومی دانشگاه، توجه به نیازهای سازمان روان را موجب ایجاد هیجان در افراد دانست و گفت: در بخش انگیزش که سازمان روان را می سازد باید ببینیم چه نیازهایی وجود دارد که پرداختن به آن نیازها، ایجاد هیجان می کند. در دانشگاه جدید ترین نیازی که هیجان ایجاد کرد، تغییر سایت دانشگاه بود چرا که روابط عمومی دانشگاه، به نیازی پرداخت که به زبان در قالب عام درنیامده و تا کنون به آن توجه نشده بود. سازمان دانشگاه، به این دست از فعالیت ها برای ایجاد هیجان در مخاطب خود نیاز دارد.

وی باز آفرینی توان فردی و تقویت نیروهای مثبت را در پیش برد اهداف موثر خواند و افزود: تصویری که از خودمان داریم باید برای خودمان تقویت کننده باشد. مادامی که زیبایی های کارمان را می بینیم برای خودمان نیز تقویت کننده است اما به محض آنکه تمرکزمان بر بدی ها می رود کاملا از انرژی تهی می شویم. مانند فردی که در رینگ بوکس قرار دارد و در هر راند بخشی از انرژی او از دست می رود. خداوند سیستمی در ما قرار داده که خود می توانیم تقویت کننده و بازآفرین خود باشیم و این مسئله تنها از راه دیدن نکات خوب رخ می دهد و اگر نتوانیم نکات خوب را ببینیم در هر ساعت انرژیمان کمتر از قبل می شود و از ان لذت نمی بریم. بنابر این ما نیاز داریم که مرتبا خود را شارژ کنیم. از این رو افرادی که با آنها در تعامل هستیم از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. به عبارت دیگر اگر با فرد نا امید به طور مرتب در تماس هستید، بدانید که انرژی خود را از دست می دهید.

دکتر ترابی، سپس به تاثیر افراد بر هم و بر سازمان اشاره کرد و گفت: اینکه فرد مثبت باشد بسیار مهم است و می تواند در رویکردش تاثیرگذار باشد اما ما نوعا از دیگران انتظار داریم و از خودمان انتظار نداریم. افراد می توانند اثر مثبت یا منفی بر دیگران داشته باشند. گاهی افراد ناخواسته بر دیگران تاثیر منفی می گذارند. ناصرالدین شاه نامه ای به میرزای شیرازی می فرستد تا از او برای روزه خواری استفتاء بگیرد. در نامه اعلام می کند که روزه داری بر تصمیمات مهم من تاثیرات منفی می گذارد و از او برای معافیت استفتاء می خواهد. میرزای شیرازی به او پاسخ می دهد که روزه داری حکم خدا و غیر قابل تغییر است اما پادشاه قابل تغییر است و می تواند جایگزین داشته باشد. پس این مسئله به افراد باز می گردد که چگونه خود را مدیریت کنند و حال خود را خوب کنند تا بر دیگران نیز تاثیر منفی نگذارند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه، با تاکید بر اینکه مدیریت مناسب تناقض می تواند موجب حرکت رو به جلو در سازمان شود، تصریح کرد: تناقض بخشی از فعالیت های زندگی است و ممکن است در محیط سازمان وجود داشته باشد اما این تناقض نباید در فرد وجود داشته باشد. ما در محیطی کاملا سیال هستیم که حال آن کاملا در حال تغییر است اما سرجمع آن باید کاملا رو به جلو باشد. وقتی در مورد تعالی صحبت می کنیم یعنی مجموع این مسائل که موجب حرکت رو به جلو باشد و اگر در آن تناقض وجود داشته باشد نمی تواند در مسیر تعالی قرار بگیرند. تناقض بخشی از ذات سازمان است از این رو سازمان ها دارای مدیریت تناقض هستند تا در خصوص همپوشانی های مختلف میان واحدها تصمیم گیری کنند. تناقض می تواند موجب پیشرفت سازمان شود به شرطی که به درستی مدیریت شود و اگر همپوشانی ها مدیریت نشوند، سازمان دچار تناقض مخرب می شود.

وی بر شناسایی نیازها و توجه به بخش انگیزش تاکید کرد و گفت: اگر نیازهای ذاتی و نیازهای اکتسابی خود را خوب بشناسیم جهت حرکت ما افزایشی و رو به جلو خواهد بود. در این شرایط، به دنبال دلیل تراشی برای اتفاقات بیرون از خودمان نیستیم و معتقدیم هرچه رخ می دهد در درون ماست و خود خوانده است. اگر نیازهای خود را خوب بشناسیم قطعا تمرکزمان بر نقاط مثبت می رود و اتفاقات خوب را فرامی خوانیم و در راستای تعالی گام بر می داریم چرا که تعالی پایان ندارد.

دکتر ترابی، خودکشی را نقطه اوج تناقض در افراد دانست و افزود: افراد وقتی تغذیه فکری اشان قطع می شود، تحت فشار قرار می گیرند و وقتی به خود کشی فکر می کنند در اوج نا امیدی قرار دارند. این یعنی به هیچ نقطه امیدی فکر نکرده اند در حالی که اصل بر زندگی است، پایان خود می آید. برای زندگی کردن باید خودمان را دوست داشته باشیم چرا که معجزه الهی هستیم. مادامی که خودمان را دوست داریم دیگران را نیز دوست خواهیم داشت. سازمان نیز هنگامی می تواند خیر آفرینی داشته باشد که خودش را دوست داشته باشد، در غیر این صورت نمی تواند به دیگران خیر برساند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه، با بیان اینکه اول باید هیجان در درون خودمان ایجاد شود، خاطر نشان کرد: اگر هیجان نداشته باشیم ادامه کار ملال آور می شود. مثبت اندیشی افراد موجب می شود حتی اگر در شرایط منفی قرار بگیرد علی رغم وجود چالش ها، نتیجه مناسب را از کار خود دریافت کند. اگر چه نمی توانیم رفتار دیگران را مدیریت کنیم اما با مثبت اندیشی می توانیم از چاله ها عبور کنیم و به مقصد برسیم در این میان هر کس فکر و احساس قوی تری داشته باشد می تواند بر مشکلات غلبه کند.

وی در پایان، حرکت فعالانه برای پاسخگویی به نیازها را ضروری خواند و یادآور شد: مادامی که به سمت اکتشاف نیازهای سازمان فعالانه حرکت می کنیم، از حالت نا مطلوب و نا امیدی دور می شویم.

لازم به ذکر است، سی و هشتمین جلسه خوشنامی دانشگاه علوم پزشکی تهران، سه‌شنبه 28بهمن 99 در سالن شورای طبقه هشتم ستاد  مرکزی دانشگاه برگزار شد. این جلسات با هدف تبیین و نهادینه سازی مفهوم برندینگ هر سه شنبه در روابط عمومی دانشگاه برگزار می شود.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,ماه نمای دانشگاه
  • کد خبر : 170566
نسیم  قرائیان
تهیه کننده:

نسیم قرائیان

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *