نشست اضطرای مدیریت بحران بیمارستان فارابی
دکتر مهدی خداپرست: قدردان همکارانی هستیم که ما را در شرایط بحران یاری می کنند
رئیس بیمارستان فارابی در نشست اضطرای مدیریت بحران این مرکز ضمن اعلام آمادگی کامل بیمارستان، خواستار برنامه ریزی و حضور قدرتمند کارکنان برای عبور از شرایط بحرانی ناشی از حوادث اخیر کشور شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، نشست اضطرای مدیریت بحران این بیمارستان با حضور دکتر مهدی خداپرست، رئیس، دکتر سید محسن رفیع زاده، معاون درمان، سعید مرادی، مدیر و جمعی از سوپروایزرها و سرپرستاران این مرکز ظهر جمعه 1 مهر 1401 برگزار شد.
قدردان همکارانی هستیم که ما را در شرایط بحران یاری می کنند
دکتر خداپرست در ابتدا این جلسه با اشاره به شرایط موجود در کشور اظهار داشت: فارابی همواره حتی در شرایط بحرانی نیز عملکرد درخشانی از خود نشان داده است. به یاد دارم زمانی که به عنوان معاون درمان در بیمارستان خدمت می کردم، توانستیم آمار حدود 700 جراحی در یک روز را به ثبت برسانیم. اما ارزش خدمتی که در دو روز گذشته در بیمارستان به مراجعه کنندگان ارائه شد بیش از آن 700 عمل است. انصافا نقش دستیاران، فلوها، کادر پرستاری و همکاران بسیار پر رنگ بود.
وی با قدردانی از حضور داوطلبانه و شبانه روزی کادر درمان در شرایط بحرانی موجود افزود: بنده دیروز شاهد بودم که تعدادی از همکاران از 7 صبح تا پاسی از شب در اتاق های عمل مشغول به کار بودند و امروز صبح که دوباره به اتاق عمل مراجعه کردم دیدم که همان همکاران همچنان در بیمارستان هستند. حتی برخی از آنان مجددا امروز نیز برای نوبت کاری عصر و شب به محل کار خود با خواهند گشت. چنین اتفاقی کرامت انسانی نیروهای درمانی را نشان می دهد. مطمئن باشید ما نیز قدردان همکارانی هستیم که ما را در شرایط بحران یاری می کنند.
رئیس بیمارستان فارابی در بخش دیگری از صحبت های خود از ادامه آماده باش کامل بیمارستان در شرایط فعلی خبر داد و تصریح کرد: یکی از دلایلی برگزاری این نشست، برنامه ریزی و ساماندهی نوبت های کاری کارکنان برای هفته آینده به ویژه تعطیلات پیش رو است. ببینید عزیزان، ما معمولا هر سال در شب های چهارشنبه سوری با شرایط مشابهی مواجه بوده و تجربه خوبی در مدیریت بحران داریم. لذا از این بایت نگرانی وجود نداد. در حال حاضر آن چه اهمیت دارد همکاری و حضور کادر درمان است. در این زمینه من از سرپرستاران می خواهم با برنامه ریزی مناسب، شرایط را برای حضور قدرتمند کارکنان در بخش ها و اتاق های عمل مهیا کنند. ممکن است در برخی از قسمت ها نیز با کمبود نیرو مواجه باشیم اما توقع من از شما این است که نیروهای موجود را به گونه ای مدیریت کنید تا به امید خدا این بحران را پشت سر بگذاریم.
دکتر خداپرست همچنین با صراحت به وضعیت بحرانی موجود در اتاق های عمل و بخش ها اشاره کرد و گفت: بیمارستان فارابی در حال حاضر به نسبت سایر بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیشترین میزان پذیرش مصدومان شرایط موجود را دارد. اما ما باید علاوه بر مصدومانی که به بیمارستان مراجعه می کنند، خدمات روزانه و عادی خود را به بیماران غیر اورژانش نیز ارائه دهیم. با توجه به افزایش تعداد جراحی ها و بیماران بستری شده باید بگویم بیمارستان در شرایط بحرانی به سر می برد. پس باید فضایی ایجاد کرد تا کادر درمان با آماده باش کامل و حتی داوطلبانه در محل کار خود حاضر شوند. این تامین نیرو نیز بر عهده سرپرستاران است. می دانیم که همکاران با توجه به حجم زیاد کار، خسته هستند و نیاز به استراحت دارند اما اکنون زمان حضوری از نوع جهادی است. زیرا شرایط مصدومان به گونه ای است که پس از عمل به اصطلاح چشم بیمار باز است و امکان بروز عفونت های پس از عمل (اندوفتالمیت) وجود دارد. به همین دلیل نیازمند به تعداد کادر درمان بیشتر برای نظارت بهتر هستیم. پس از همین جا اعلام کنم که همه مرخصی ها لغو و همکاران باید برای مقابله با شرایط بحران آماده باشند.
وی همچنین اشاره ای نیز به آمار جراحی های 31 شهریور داشت و عنوان کرد: روز گذشته 63 جراحی مربوط به ترومای چشم در بیمارستان انجام شد. جراحی هایی با کیفیت بالا. باور کنید زمانی که پس از عمل با بیماران و خانواده های آنان ملاقات داشتم، همگی از خدمات درمانی که به آنان یا عزیزانشان ارائه شده بود رضایت کامل داشتند. با اینکه این افراد و خانواده های آنان در حال حاضر در شرایط خاص و بحرانی به سر می برند اما همین خدمات با کیفیت ما توانست یک نکته مثبت در شرایط روحی بد آنان باشد.
شرایطی که با آن مواجه هستیم مانند یک تمرین عملیاتی است
سعید مرادی نیز در این جلسه به بیان اهمیت برنامه ریزی برای هفته پیش رو پرداخت و گفت: با توجه به روزهای تعطیل که در هفته آینده وجود دارد، نیازمند یک مدیریت قوی برای سپری کردن وضعیت موجود هستیم. مصدومانی که مراجعه می کنند نیازمند رسیدگی هستند و این وظیفه نیز بر عهده ما است. ما نیز شرایط را به گونه ای مهیا می کنیم که اگر همکاران تا ساعات پایانی شب در اتاق های عمل و بخش ها مشغول خدمت هستند، مشکلی نداشته و حتی هزینه بازگشت این عزیزان به منازلشان نیز از طرف بیمارستان پرداخت خواهد شد. قطعا پس از عبور از شرایط موجود از همکارانی که داوطلبانه ما را یاری کردند قدردانی خواهیم کرد.
وی همچنین شرایط موجود را مانند یک تمرین عملیاتی برشمرد و حضور و همکاری همه جانبه همکاران را عاملی برای موفقیت در عبور از این بحران دانست.
برای روزهای آینده باید آماده تر و بهتر باشیم
در ادامه معاون درمان بیمارستان فارابی روند رسیدگی به مصدومان را بهتر از روز گذشته ارزیابی کرد و اظهار داشت: روند خدمات دهی به مصدومان نسبت به روز گذشت بسیار بهتر شده است. دیروز جراحی ها کمی دیرتر آغاز شد اما امروز همکاران از ساعت 8 صبح در اتاق های عمل کار خود را آغاز کردند و تا همین الان 30 عمل جراحی انجام شده است.
دکتر رفیع زاده از آمادگی کامل بخش ها و اتاق های عمل بیمارستان فارابی در روزهای آینده خبر داد و افزود: برای روزهای آینده باید آماده تر و بهتر باشیم. همچنین بخش های بستری و سرپایی ما نیز آماده هستند تا حتی در نوبت شب نیز به مراجعه کنندگان خدمات ارائه کنند.
تمام تلاش خود را می کنیم تا بدون حاشیه شرایط بحرانی را پشت سر بگذاریم
مهدی علی نقیان، مسئول حراست بیمارستان فارابی نیز در این نشست با قدردانی از تلاش های کادر درمان این مجموعه گفت: برخی از مصدومان هنگامی که به بیمارستان مراجعه می کردند نگران بودند و حتی برخی نیز هویت اصلی خود را اعلام نمی کردند. اما نحوه برخورد پرستاران با آنان و اعتمادسازی که صورت گرفت باعث شد این نگرانی کمتر شده و مشکلی در این زمینه نداشته باشیم.
وی وظیفه اصلی بیمارستان فارابی را خدمت رسانی به این مصدومان دانست و عنوان کرد: مصدومان نباید برای مراجعه به بیمارستان نگرانی داشته باشند. به هیچ عنوان قرار نیست در هنگام مراجعه، پذیرش و یا روند درمان مورد بازخواست قرار بگیرند. زیرا وظیفه اصلی کادر درمان رسیدگی به وضعیت و درمان آنان است. ما نیز در کنار همکاران خواهیم بود و تمام تلاش خود را می کنیم تا بدون حاشیه شرایط بحرانی را پشت سر بگذاریم.
نظر دهید