• تاریخ انتشار : 1402/02/31 - 17:43
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 312
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

موافقت وزارت بهداشت با تاسیس مرکز نوآوری سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران

باتوجه به صدور مجوز تأسیس مرکز نوآوری سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر امیرعلی حمیدیه روند پیگیری تا دریافت مجوز مرکز را شرح داد.

موافقت وزارت بهداشت با مرکز نوآوری سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 16 اردیبهشت 1402 با تاسیس مرکز نوآوری سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در دانشگاه علوم پزشکی تهران موافقت کرد. بر همین اساس دکتر امیرعلی حمیدیه ریاست مرکز، توضیحاتی از روند دریافت مجوز تاسیس و حیطه فعالیت‌های آن ارائه داد که در ادامه خواهید خواند.

تا سال 1394 کشور در حوزه تحقیقات علوم پایه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی پیشرفت‌های نسبتا خوبی بخصوص در مجموعه رویان داشت، در زمینه درمان هم در حوزه پیوند سلول‌های بنیادی خونساز اقدامات ارزشمندی در دانشگاه علوم پزشکی تهران صورت گرفته بود ولی متاسفانه اکثر پژوهش‌های صورت گرفته در کشور به کاربرد بالینی نمی‌رسید و صرفا منجر به تولید مقالات می‌شد.

در سال 1394 با تغییر رویکردی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تصمیم بر آن شد اصل حمایت مالی و معنوی از پژوهش‌های حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی صورت گیرد که منجر به تولید محصول شود یا خدمت بالینی نوآورانه در این حوزه ارائه دهد.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت تصمیم گرفت براساس آمایش سرزمینی، مراکزی با نام مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی که در دل خود فعالیت‌های حمایتی از جمله استقرار شرکت های نوپا، دانش بنیان و هسته‌های فناور و نوآور، ایجاد آزمایشگاه‌های پیشرفته فوق‌تخصصی پزشکی بازساختی، فعالیت‌های شتابدهی، ایجاد مجموعه اتاق‌های تمیز جهت تولید محصولات سلول درمانی، ژن درمانی و مهندسی بافت را دارند، ایجاد شود.

بر اساس قرارداد بین وزارت و معاونت از سال 1395، ابتدا در 3 قطب آذربایجان، فارس و تهران راه اندازی این مراکز آغاز شد که با توجه به موفقیت‌های بدست آمده تا سال 1401 شاهد تاسیس، راه اندازی و فعالیت مراکز دیگری در کرمان، رویان، مشهد، یزد، کرمانشاه، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تربیت مدرس و زاهدان بودیم. ایجاد چنین مراکزی موجبات خیر و برکات بسیاری را فراهم کرد، به طوری که تعداد شرکت‌های دانش بنیان از سال 1394 تا به امروز بالغ بر 280 شرکت و بیش از 600 محصول در حوزه تجهیزات، مواد اولیه، ملزومات و محصولات سلولی افزایش یافت. این امر همچنین باعث اشتغال تعداد زیادی از جوانان مشتاق به فعالیت در عرصه علم و فناوری شد. همچنین بهبود جایگاه علمی کشور در زمینه تولید علم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی باعث شد رتبه کشور طی 8 سال از سی و یکم به سیزدهمین کشور دنیا و رتبه اول در بین کشورهای منطقه و کشورهای اسلامی در زمینه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی ارتقا یابد.

دانشگاه علوم پزشکی تهران با راه اندازی مرکز جامعی بسیار پویا و نمونه در سطح کشور تاکنون پذیرای بیش از 20 شرکت در حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی بوده که نه تنها در زمینه تجهیزات و ملزومات بلکه در زمینه محصولات سلول و ژن درمانی پیشرفته نظیر CAR-T Cell ، mRNA ، ارگانوئید و ... . پیشتاز این علم و فناوری در کشور بوده، که امید است با افزایش هرچه بیشتر همکاری بیمارستان‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه روز به روز شتاب این امر در دانشگاه علوم پزشکی تهران بیش از پیش شود.

با توجه به پیشنهاد ستاد توسعه علوم و فناوری سلول های بنیادی به وزارت بهداشت، در خصوص تبدیل مراکز جامع به مراکزی با ساختار ماندگار و منطبق با نقشه جامع علمی کشور، در نهایت 2 سال گذشته با توافق ما بین ستاد و وزارت بهداشت مقرر شد برای اولین بار در وزارت بهداشت، مراکز نوآوری در حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی شکل گیرد که در واقع آغازی برای شکل‌گیری مراکز نوآوری در ابعاد مختلف دیگر در وزارت بهداشت نیز شد.

امید است با توجه به اسناد بالادستی وزارتین علوم و بهداشت و همچنین معاونت علمی و فناوری که میبایست از مراکز نوآوری خود حمایت های مادی و معنوی بعمل آورند؛ با تاییدیه ای که در تاریخ  16 اردیبهشت 1402 به این مرکز داده شد، فعالیت‌های نوآوری و فناوری بیش از قبل در حوزه سلول های بنیادی و پزشکی برساختی که آینده پزشکی دنیا را رقم میزنند اتفاق  افتد.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی
  • کد خبر : 234981
هما پارساکیا
تهیه کننده:

هما پارساکیا

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *