محتوای خبری دانشکده بهداشت

برگزاری نشست شورای عمومی دانشکده بهداشت با حضور مدیر برنامه ریزی منابع مالی، بودجه و پایش عملکرد دانشگاه

دکتر رامین رحیم نیا در نشست شورای عمومی دانشکده بهداشت بر مشارکت بیشتر گروه های آموزشی دانشکده در استفاده بهینه از منابع و مدیریت هزینه ها با حفظ کیفیت خدمات تاکید کرد.

 به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، سه شنبه 25 تیر 98،  نشست شورای عمومی دانشکده بهداشت با حضور دکتر رامین رحیم نیا مدیر برنامه ریزی منابع مالی، بودجه و پایش عملکرد دانشگاه، دکتر علی اکبری ساری رئیس دانشکده، معاونان، مدیران دانشکده و  اعضا برگزار شد. 
در ابتدا دکتر اکبری ساری، در مورد حضور دکتر رحیم نیا در دانشکده مطالبی بیان کرد و در ادامه در خصوص روند قراردادهای محرومیت از مطب و چگونگی محاسبه آن در سال های گذشته و امسال توضیحاتی ارائه کرد.  
سپس دکتر رحیم نیا گفت: باعث افتخار است که در دانشکده بهداشت که مایه مباهات دانشگاه، کشور و منطقه است حضور پیدا کرده ام، دانشکده ای که در آموزش و تولید دانش در دانشگاه سرآمد است و این دانش برای جامعه مفید و ارزشمند است. می خواهیم که از تجربه های شما در زمینه های دیگر هم کمک بگیریم چرا که دانش و تجربه شما در حوزه های دیگر هم موثر واقع خواهد شد و این موضوع سابقه تاریخی دارد. 
وی افزود: سرآمدی دانشکده بهداشت نباید تابع تحولات بودجه ای باشد و موضوع آموزش و تولید دانش را هم در این دانشکده و هم دانشکده های دیگر تحت تاثیر قرار دهد. اما دانشکده بهداشت ظرفیت پتانسیل بیشتری دارد تا در این موضوع مشارکت کند.
دکتر رحیم نیا بیان کرد: چند سالی است که بودجه کشور محدودیت هایی دارد و ما در دانشگاه تمام تلاش مان را بکار گرفته ایم تا در این زمینه استرس و مشکلات به واحدها منتقل نشود. ممکن است این مشکلات در دانشکده ها حس شده باشد چرا که کسری بودجه اجتناب ناپذیر بوده است.
مدیر برنامه ریزی منابع مالی، بودجه و پایش عملکرد دانشگاه گفت: مباحث پرسنلی بسیار مهم است و در اولویت قرار دارد. پرداخت های پرسنلی نسبتا کم است و حجم زیادی از منابع را به خود اختصاص می دهد. دو سالی است که پیگیر روشی هستیم که مشارکت گروه ها در مدیریت هزینه را افزایش دهیم، به گونه ای که در مدیریت و کاهش هزینه ها و صرفه جویی، خود گروه ها و کارکنان بتوانند مداخله و مشارکت داشته باشند. در دانشگاه تصمیم گرفتیم که بخشی از منابع بدست آمده از این کاهش را به خود گروه اختصاص دهیم تا به صورت پرداخت پرسنلی یا تهیه مواد و وسایل لازم و یا موارد دیگر استفاده کند. 
دکتر رحیم نیا افزود: دکتر اکبری ساری و دکتر ذاکریان بعنوان معاون اداری و مالی دانشکده به صورت جدی پیگیر مشکلات دانشکده هستند و به دلیل کمبود منابع مالی نتوانستیم در دانشگاه تمام توقعات دانشکده را برآورده کنیم. البته که یکی از اولویت های دانشگاه، پرداخت های پرسنلی است و سرمایه انسانی، سرمایه اجتماعی دانشگاه است. 
وی گفت: در گروه های آزمایشگاهی تهیه مواد دچار چالش است و فعالیت های آموزشی و پژوهشی هم همینطور و زمانی که نیرویی از سیستم خارج می شود به دلیل مشکلات مالی نمی توانیم نیرو جذب کنیم، هزینه مواد مصرفی آزمایشگاهی و غیر آزمایشگاهی نیز دو تا سه برابر و تعمیر و نگهداری وسایل آزمایشگاهی به دغدغه ای تبدیل شده است و بسیاری از مراجعات دانشکده بهداشت مرتبط با تعمیر و نگهداری تجهیزات آزمایشگاهی است. 
دکتر رحیم نیا گفت: در دانشگاه در حال تدوین فرآیندی هستیم تا بتوان فرآیند آموزش تسهیل شود. بر روی روش هایی کار می کنیم که با استفاده از قابلیت های گروه های آموزشی چالش های پیش رو را حل کرده  و گروه ها از منافع آن استفاده کنند. در این روش باید اعتماد دو طرفه وجود داشته باشد و ما در دانشگاه آغازگر آن هستیم. در چهار آیتم پیشنهادی گروه ها می توانند مشارکت داشته و اعمال نظر کنند: هزینه های پرسنلی، مواد مصرفی آزمایشگاهی و غیر آزمایشگاهی قابل اندازه گیری و تعمیر و نگهداری دستگاه ها. در این خصوص تفاهم نامه ای تهیه شده که گروه ها از محل مدیریت هزینه ها 30 درصد منتفع شوند البته بدون اختلال و کاهش در کیفیت خدمات آموزشی. 
وی گفت: ما اعتقاد داریم که مدیریت هزینه باید شفاف باشد و این، الزاما به معنی صرفه جویی نیست و می تواند درآمدزایی هم باشد. در مدیریت منابع انسانی با حد مطلوب فاصله داریم. به هر دلیل که منافع کارکنان در راستای اهداف سازمان باشد و آن ها بتوانند در منافع سازمان سهیم باشند می توانیم از سرمایه های اجتماعی دانشگاه در این مسیر کمک بگیریم. 
دکتر رحیم نیا با تاکید بر این که دانشکده بهداشت سرآمد دانشکده های نسل سوم دانشگاه است گفت: باید مدیریت هزینه ها بدون آسیب به کیفیت خدمات آموزشی و پژوهشی باشد و اعتبارات آموزشی و پژوهشی هر کدام در جایگاه خود قرار گرفته و استفاده شود هر چند که ممکن است دارای تداخلاتی باشند.
در ادامه دکتر اکبری ساری با توجه به ساختار دانشکده در خصوص پیشنهادات دکتر رحیم نیا راه کارهایی پیشنهاد داد و افزود: در دانشکده می توانیم به این پیشنهاد به عنوان فرصت توجه کنیم تا بتوانیم شرایط را بهبود ببخشیم.  
سپس حاضران در نشست به بیان نظرات و سوال های خود در مورد موضوع مطرح شده پرداختند.
پس از آن دکتر رحیم نیا توضیحاتی در مورد مباحث مطرح شده بیان کرد و گفت: در این طرح قرار نیست همه چالش ها حل شود و ما در حال برداشتن گام های اولیه هستیم و اگر این گام ها را درست و محکم برداریم برای آینده پیش رو چالش های کمتری خواهیم داشت. 
در انتها دکتر ساری با تشکر از حضور دکتر رحیم نیا در دانشکده گفت: امیدوارم با تدوین نقشه هیات علمی و نیروی انسانی دانشکده و مدیریت هزینه ها بتوانیم اقدامات مهمی در زمینه مدیریت منابع دانشکده انجام دهیم. 
 خبرنگار: نسیبه جلالوند
عکاس: وحید مزاجردی

 

کلمات کلیدی
نسیبه  جلالوند - عکس
تهیه کننده:

نسیبه جلالوند - عکس