• تاریخ انتشار : 1400/04/08 - 09:26
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 497
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

دانشکده مجازی نشست وبیناری «ضوابط و استانداردهای موثر بر سیستم های اطلاعات سلامت» را برگزار کرد

نوزدهمین نشست علمی اخلاق در یادگیری الکترونیکی با عنوان «ضوابط و استانداردهای موثر بر سیستم های اطلاعات سلامت» با حضور بیش از 80 مخاطب آنلاین و علاقه مند به این حوزه به میزبانی دانشکده مجازی و با امتیاز فرهنگی به صورت رایگان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده مجازی با همکاری انجمن یادگیری الکترونیکی ایران (یادا) سخنرانی علمی اخلاق در یادگیری الکترونیکی را در نیمه اول 1400، در ادامه اهداف بیستمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی با عنوان "ضوابط و استانداردهای موثر بر سیستم های اطلاعات سلامت" ویژه اعضای هیأت علمی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور برگزار کرد. دبیر علمی سلسله نشست های اخلاقی دکتر میترا ذوالفقاری دانشیار گروه یادگیری الکترونیکی دانشکده مجازی دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
در این نشست مجازی که با حضور بیش از 80 تن از مخاطبان علاقه مند به این حوزه از سراسر کشور برگزار شد، دکتر ژاله شوشتریان، عضو هیات علمی گروه سلامت الکترونیک دانشکده مجازی دانشگاه علوم پزشکی تهران به موضوع ضوابط و استانداردهای موثر بر سیستم های اطلاعات سلامت، داده های بیماران در سیستم های اطلاعات سلامت،
نیازمندیهای قانونی حاکم بر محتوی پرونده بیماران، مجموعه قوانین محرمانگی و امنیت HIPPA، مرور دستورالعمل سطوح دسترسی به اطلاعات پرونده پزشکی، مرور قواعد اعتبار بخشی حفظ محرمانگی و امنیت اطلاعات بیماران و اجرای دستورالعمل امضای دیجیتال پرداخت.
وی به داده های  بیماران در سیستم های اطلاعات سلامت اشاره داشت و گفت: اطلاعات بیماران در سیستم های اطلاعات سلامت در قالب پرونده الکترونیک بیمار (EHR)  ذخیره سازی شده که پرونده الکترونیک بیماران شامل اطلاعات شخصی، بالینی، مالی و اجتماعی بیمار طی دوره های درمانی مختلف ذخیره سازی می شود. داده های بیماران می تواند شامل داده های بالینی اعم از داده های مراقبت مستقیم از بیمار، داده های درمانی بیمار دردوره های زمانی گوناگون، تحقیقات و پژوهش ها، نظارت بر بهداشت و بهبود کیفیت باشد یا داده های غیر بالینی شامل اطلاعات مالی و صورتحساب ها و موارد حقوقی بیمار باشد.
دکتر شوشتریان حفظ حریم خصوصی در سیستم های بهداشت و درمان را از مقوله های حائز اهمیت در مدیریت حوزه بهداشت و درمان دانست و گفت: حریم خصوصی در سیستم های  بهداشت و درمان عبارت است از حقوق یک فرد در ایجاد محدودیت در دسترسی و بروزرسانی اطلاعات بهداشت وی و محرمانگی در حوزه سیستم های  بهداشت و درمان عبارت است از اینکه اطلاعات به اشتراک گذاشته شده با ارائه دهندگان خدمت طی یک دوره درمانی تنها برای هدف درمانی بیمار مورد استفاده قرار گیرد.
وی به منابع مختلفی در رفع نیازمندیهای قانونی پرونده بیمار اشاره کرد و گفت: قوانین، تنظیم مقررات، دستورالعمل ها، سنجه های اعتباربخشی، گایدلاین های حرفه ای از جمله این موارد هستند. همچنین امنیت در حوزه سیستم های  بهداشت و درمان یعنی اﻃﻼﻋﺎت ﺑﯿﻤﺎر ﻓﻘﻂ در اﺧﺘﯿﺎر اﻓﺮاد ﻣﺠﺎز ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ، ﺳﻼﻣﺖ آن ﻫﺎ ﺗﻀﻤﯿﻦ ﺷﺪه و در ﻫﻨﮕﺎم ﻧﯿﺎز در دﺳﺘﺮس ﮐﺎرﺑﺮان ﻣﺠﺎز ﻗﺮار ﮔﯿﺮد. در اﯾﻦ راﺑﻄﻪ، ﮐﻨﺘﺮل دﺳﺘﺮﺳﯽ ﯾﺎ ﺑﻪ ﻋﺒﺎرت دﯾﮕﺮ، ﺗﻌﯿﯿﻦ ﺳﻄﻮح دﺳﺘﺮﺳﯽ در راﺳﺘﺎی ارﺗﻘﺎی اﻣﻨﯿﺖ اﻃﻼﻋﺎت و ﺑﺎ ﻫﺪف ﻣﺤﺪود ﻧﻤﻮدن دﺳﺘﺮﺳﯽ ﺑﻪ ﮐﺎرﺑﺮان ﻣﺠﺎز ﻣﻄﺮح است.
عضو هیات علمی گروه سلامت الکترونیک دانشکده مجازی در پایان به ضوابط کلی و دستورالعمل ارایه اطلاعات پرونده بیمار در 15 بند اشاره کرد و گفت: در راﺳﺘﺎی ارﺗﻘﺎی اﻣﻨﯿﺖ اﻃﻼﻋﺎت ﭘﺮوﻧﺪه ﺑﯿﻤﺎر، ﺳﻄﻮح دﺳﺘﺮﺳﯽ ﺑﻪ ﻣﺤﺘﻮای ﭘﺮوﻧﺪه ﭘﺰﺷﮑﯽ ﺑﯿﻤﺎر ﺗﻌﯿﯿﻦ ﺷﺪه اﺳﺖ. در واﻗﻊ در اﯾﻦ ﺑﺨﺶ، اﯾﻦ ﮐﻪ ﮐﺪام ﻧﻘﺸﻬﺎی درون و ﺑﺮون ﺳﺎزﻣﺎن ﻣﺠﺎز ﺑﻪ دﺳﺘﺮﺳﯽ ﺑﻪ اﻃﻼﻋﺎت ﭘﺮوﻧﺪه ﺑﯿﻤﺎر ﻣﯽ ﺑﺎﺷﻨﺪ و ﻧﻮع، ﻣﯿﺰان و زﻣﺎن دﺳﺘﺮﺳﯽ آنﻫﺎ ﻣﺸﺨﺺ ﺷﺪه اﺳت و مراکز باید از این سطوح پیروی کنند.
در انتهای جلسه ضمن جمع بندی مباحث مطرح شده به سوالات و ابهامات شرکت کنندگان پاسخ داده شد.
توضیح اینکه نشست های اخلاق در یادگیری الکترونیکی به صورت ماهانه در روزهای دوشنبه آخر ماه به طور منظم برگزار میشود که دارای امتیاز فرهنگی برای اعضای هیات علمی است. همچنین حضور برای عموم رایگان و آزاد است. برای اطلاعات بیشتر به سایت دانشکده مجازی etums.tums.ac.ir مراجعه کنید.

 

 

 

  • گروه خبری : دانشکده مجازی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 191547
آذر شهبازی
تهیه کننده:

آذر شهبازی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *