مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

اختصاص روز ایران در اسپانیا

سیزدهمین جلسه دوره چهارم شورای دانشگاه با بررسی 5 دستور جلسه برگزار شد

در این جلسه شورای دانشگاه، گزارش سفر برنامه‌ریزی‌شده نمایندگان دانشگاه، به اسپانیا مطرح شد و پس‌ازآن پیشنهادهای کمیته معرفی مشاهیر و مفاخر دانشگاه، اساتید وابسته و مراکز تحقیقاتی جدید موردبررسی قرار گرفت.

گالری عکس
در این نشست که 6 دی 94 در سالن اجلاس برگزار شد، با نام‌گذاری کتابخانه دانشکده پزشکی به نام استاد دکتر بهادری به‌پاس تجلیل از مقام علمی ایشان، نام‌گذاری سلامتکده طب سنتی به نام سلامتکده دکتر احمدیه و ایجاد دو مرکز تحقیقاتی جدید موافقت شد.
روز ایران در اسپانیا
دکتر نکوفر مدیر روابط بین‌الملل، اعتباربخشی و رتبه‌بندی معاونت بین‌الملل، در توضیح روز ایران در اسپانیا گفت: مرسوم است که دانشگاه‌های کشورهای مختلف روزی را به نمایندگان کشورهای دیگر اختصاص می‌دهند تا در آن روز خاص دانشگاه خود را معرفی کنند. ازاین‌رو دانشگاه سانتیاگو دی کامپوستلا اسپانیا (USC)نیز در روز بین‌الملل خود این فرصت را به دانشگاه داد که در 25 و 26 نوامبر به تبلیغ ایران بپردازد.
وی افزود:  در این روز معاونان بین‌الملل دانشکده‌های مختلف دانشگاه،  در دانشگاه USC با سخنرانی‌های علمی به معرفی ایران و دانشگاه علوم پزشکی تهران پرداختند.
مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه، با اشاره به دریافت نامه‌ای از انریکه لوپز، مدیر کنسرسیوم مرحبا وابسته به اراسموس پس از پایان این سفر گفت: ایشان در این نامه اظهار داشتند«لازم نیست بگویم آمدن شما به اینجا چقدر باعث تعمیق روابط بین دو دانشگاه شد. این سفر نه‌تنها قدم بزرگی برای دانشگاه علوم پزشکی تهران بلکه برای ایران بود و باعث شد دانشجویان و محققان ما در دانشگاه USC اسپانیا با چشم خود ببینند که نه‌تنها ایران یک دشمن نیست بلکه پیشنهادات زیادی در زمینه پروژه‌های مشترک شامل تبادل دانشجو، محقق و استاد دارد. ازنظر دانشگاه من همه گزارش‌های ارائه‌شده مثبت است.»
مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه، با اشاره به ابراز علاقه‌مندی اساتید اسپانیایی برای حضور در دانشگاه‌های ایران گفت: این همکاری در حال حاضر در گروه‌های نانو، داروسازی، دندانپزشکی و طب سنتی مطرح‌شده که امیدواریم زمینه همکاری سایر رشته‌ها نیز فراهم شود.
دکتر نکوفر همچنین در توضیح پروژه اراسموس و همکاری دانشگاه‌های ایرانی عضو این کنسرسیوم گفت: از اهداف دانشگاه در مسیر بین‌المللی سازی، حضور در کنسرسیوم‌های همکاری‌های دانشگاهی بین‌المللی در زمینه‌های آموزشی و پژوهشی ازجمله تبادل دانشجویان و اساتید است.
وی با اشاره به انتخاب دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌عنوان نماینده دانشگاه‌های ایرانی حاضر در کنسرسیوم  در سال 93  افزود: در اين کنسرسیوم پنج دانشگاه ايراني صنعتي شريف، تهران، اميركبير، علوم پزشكي ايران و علوم پزشكي تهران و 9 دانشگاه اروپايي از كشورهاي فرانسه، آلمان، ايتاليا، انگلستان، پرتغال، اسپانيا، بلغارستان و لهستان به تبادل دانشجو و استاد می‌پردازند.
مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه، دانشگاه سانتیاگو دی کامپوستلا را به‌عنوان هماهنگ‌کننده اروپایی پروژه اراسموس، معرفی کرد و گفت: این دانشگاه ازجمله دانشگاه‌های معتبر اسپانیا است که تعامل با آن فرصت تازه‌ای را در راستای تبادلات علمی، پژوهشی و تبادل اساتید و دانشجویان ایجاد می‌کند.
در ادامه، دکتر خردمند معاون بین‌الملل دانشگاه با اشاره به برنامه‌ریزی هدفمندی که برای اعزام نمایندگان دانشگاه علوم پزشکی تهران به اسپانیا صورت گرفت گفت: طراحی سخنرانی‌ها به‌گونه‌ای بود که اول ایران و دانشگاه و بعد دانشکده و دپارتمان معرفی شود.
وی با اشاره به نقش بسزای این سفر در معرفی کشور گفت: در روز ایران که مصادف  با روز بین‌الملل دانشگاه سانتیاگو بود دانشجویان دانشکده‌ها و کشورهای مختلف به‌نوعی به نمایندگان دانشگاه ارتباط برقرار کردند و برای معرفی هر چه‌بهتر دانشگاه از ابزارهای ساده‌ای که دانشجویان به آن علاقه‌مندند تا روش‌های مؤثر دیگر بکار گرفته شد.
معاون بین‌الملل دانشگاه، ضمن تشکر از هیات رئیسه دانشگاه در اتخاذ سیاست سفرهای برنامه‌ریزی‌شده گفت: رفتن به بیرون مرزها و استفاده از تجربیات دیگران و انتقال آن به کشور یک فرصت استثنایی است که در دانشگاه علوم پزشکی تهران فراهم‌شده است.
وی با اشاره به محدودیت‌های دانشگاه‌های بزرگ کشور در این زمینه افزود: در روابط  بین‌المللی با سایر دانشگاه‌ها، متأسفانه محدودیت‌ها و محرومیت‌های دانشگاه‌های خود را می‌بینیم که هنوز با بروکراسی‌های داخلی و سطحی مواجه‌اند که امیدواریم با رویکرد دانشگاه این سدها شکسته و فرصتی برای سایر دانشگاه‌های کشور که پتانسیل ارتباط بین‌المللی دارند ایجاد شود.
در ادامه هریک از معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها به بیان برداشت‌ها و پیشنهادات خود از این سفر پرداختند.
تاکید بر واقع گرایی و پرهیز از بزرگنمایی در برقراری روابط بین المللی
سپس دکتر جعفریان رییس دانشگاه، در جمع‌بندی مباحث مطرح‌شده گفت: برنامه‌ریزی این سفر کوتاه و گزارشی که از آن ارائه شد بسیار ارزشمند است و نشان می‌دهد که اگر با برنامه‌ریزی و آمادگی قبلی کاری را انجام دهیم نتیجه و اثربخشی بهتری خواهد داشت.
وی بابیان اینکه دانشگاه در زمینه فعالیت‌های بین‌المللی تازه‌کار است افزود: هرچند که دانشگاه علوم پزشکی تهران در عرصه بین‌المللی وضعیت بهتری در کشور دارد ولی تازه به این امور پرداخته است و با دانشگاه‌های خارجی که سال‌ها  در این زمینه کار می‌کنند تفاوت دارد.
رییس دانشگاه با تأکید بر واقع‌گرایی در معرفی دانشگاه گفت: در روابط بین‌الملل این نکته کلیدی است که خودمان را درست معرفی کنیم نه کمتر و نه بیشتر. در حقیقت واقع‌گرایی در ارتباطات بین‌المللی بسیار تعیین‌کننده است و باعث می‌شود که اساتید و محققان خارجی زودتر به شما نزدیک شوند.
دکتر جعفریان مسائل سیاسی را در برقراری روابط بین‌المللی دانشگاه‌ها مؤثر دانست و افزود:  درحالی‌که رسانه‌های دنیا ایران را کشوری حامی تروریسم معرفی می‌کنند یکی از وظایف بلندمدت نمایندگان دانشگاه این است که با برنامه‌ریزی دقیق در سفرهای خود، این نگرش را اصلاح و اثر مثبتی بر کشور ایجاد کنند.
وی با تأکید بر راه‌اندازی سایت انگلیسی دانشکده‌ها گفت: طراحی سایت انگلیسی دانشگاه هنوز جای کار دارد لذا در این فرصت دانشکده‌ها اطلاعات مربوط به سایت انگلیسی خود را آماده و پیگیری کنند.
رییس دانشگاه، از طراحی حداقل دو سفر برنامه‌ریزی‌شده به کشورها و دانشگاه‌های بزرگ اروپا در سال 2016 خبر داد و گفت: دانشگاه‌های دنیا برای برقراری ارتباط با دانشگاه‌های ایران علاقه‌مندند ولی مانع آن‌ها مسائل سیاسی کشورشان است. ازآنجاکه معتقدیم که بالاخره روزی این مسائل حل می‌شود باید برای آن روز برنامه‌ریزی هدفمندی داشته باشیم.
دکتر جعفریان بر ضرورت تدوین پروتکل مشخص در این زمینه تأکید کرد و افزود: قبل از برقراری ارتباط با دانشگاه‌های دیگر، ضوابط و اعتقادات مذهبی خود را تدوین کنید و به اطلاع آنان برسانید این‌گونه بسیاری از مسائل ناشی از تفاوت‌های فرهنگی بروز نخواهد کرد.
وی اعزام افراد علمی تأثیرگذار، به دانشگاه‌های بزرگ دنیا را در الگوبرداری از شیوه تعاملات بین فردی آنان مؤثر دانست و افزود: باید متناسب با پس‌زمینه فکری حاکم بر دانشگاه، برنامه‌ریزی و اقدام کنیم  و در نظر داشته باشیم که تغییر نگرش یک‌شبه ایجاد نمی‌شود.
رییس دانشگاه، با تأکید بر بین‌المللی سازی دانشگاه گفت: به‌زودی مأموریت معاونت‌های مختلف دانشگاه در این زمینه تدوین می‌شود تا هر حوزه، در برنامه‌های جاری خود امور مربوط به بین‌المللی سازی را بگنجاند.
دکتر جعفریان، ارائه خدمت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را از نقاط قوت آنان برشمرد و گفت: مدل ارائه خدمت دانشگاه در دنیا منحصربه‌فرد است. چنین شیوه‌ای با نقاط قوت و ضعف خود، برای آنان بسیار جذاب است زیرا مشکلات دانشگاه‌های خارجی بیش از ماست؛ لذا در معرفی دانشگاه می‌توانید این مزیت را به‌عنوان نقطه قوت مطرح کنید.
وی بر لزوم سرمایه‌گذاری هدفمند تأکید کرد و گفت: دانشگاه در سال‌های اخیر عملاً در این زمینه گام برداشته ولی نه با برنامه مشخص قطعاً در مواردی که منجر به نتیجه  و محصول بهتر شده این حمایت صورت گرفته است که البته می‌توان در این زمینه سازمان‌یافته‌تر عمل کرد تا از فعالان عرصه‌های مختلف حمایت شود.
دیگر مصوبات جلسه
در ادامه جلسه دکتر پارساپور مدیر دفتر ریاست و دبیر کمیته معرفی مشاهیر و مفاخر دانشگاه، دو پیشنهاد این کمیته مبنی بر نام‌گذاری کتابخانه دانشکده پزشکی بانام «استاد دکتر بهادری» و سلامتکده طب سنتی با نام «دکتر احمدیه» را مطرح کرد که پس از بحث و بررسی مورد موافقت اعضای شورا قرار گرفت و به تصویب رسید.
سپس دکتر جلیلی معاون آموزشی دانشگاه، پیشنهاد تمدید یا صدور حکم اساتید وابسته دانشگاه و برخی مدرسان غیردانشگاهی طب سنتی را مطرح کرد.
پس‌ازآن دکتر یونسیان پیشنهاد دو مرکز تحقیقاتی جدید با عنوان مرکز سلول درمانی و پیوند سلول‌های بنیادین خون‌ساز و مرکز سرطان‌های سلول‌های خون‌ساز را ارائه کرد که مورد تصویب اعضای شورا قرار گرفت.
برای مشاهده گزارش کامل معاونان بین الملل دانشکده های مختلف دانشگاه از سفر به اسپانیا اینجا کلیک کنید.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: باقرزاده






کلمات کلیدی
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

1 نظر برای این مقاله وجود دارد

78/10/11 - 00:00

ضمن تشکر و عرض خسته نباشید خدمت جناب آقای دکتر خردمند و سایر همکاران محترم حوزه معاونت بین الملل دانشگاه و دانشکده ها، یکی از نکاتی که در بین المللی کردن دانشگاه (که در بالا مورد تاکید ریاست محترم دانشگاه نیز قرار گرفته است) نقش دارد ارتباط تنگاتنگ و نزدیک اساتید و اعضاء هیات علمی با اساتید دانشگاههای خارج از کشور هست که شرکت در کنگره های علمی بین المللی از مصادیق بارز آن می باشد. متاسفانه آیین نامه پرداخت کمک هزینه سفر اساتید دانشگاه به کنگره های خارجی مدت هاست بازنگری نشده و بدلیل افزایش قابل ملاحظه ارز د

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *