محتوای خبری معاونت بهداشت

پیام معاون بهداشت دانشگاه به مناسبت روز جهانی فشار خون

دکتر علیرضا اولیائی منش معاون بهداشت دانشگاه، به مناسبت روز جهانی فشار خون پیامی را ارسال کرد.

دکتر علیرضا اولیائی منش معاون بهداشت دانشگاه، به مناسبت روز جهانی فشار خون پیامی را ارسال کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، متن پیام معاون بهداشت به شرح ذیل است:
بیماری فشار خون بالا، اصلی‌ترین عامل خطر قابل تغییر برای ناتوانی و مرگ و میر زودرس ناشی از بیماری‌های قلبی، بیماری‌های مزمن کلیه و سکته مغزی در جهان و ایران است. در سال 2017 بالغ بر 10 میلیون نفر در جهان به علل مرتبط با فشار خون بالا جان خود را از دست داده اند. بر اساس نتایج پیمایش ملی بیماری‌های غیرواگیر در سال 1399 بیش از  32 درصد از افراد 18 سال و بالاتر کشورمان فشار خون بالا داشته‌اند.
 هدف سازمان بهداشت جهانی، کاهش ۲۵ درصدی ابتلا به فشارخون بالا تا سال ۲۰۲۵ است. یکی از موانع مهم برای کنترل موثر فشارخون بالا عدم اطلاع مردم از بالا بودن فشارخون خودشان است در حالیکه فشار خون بالا به سادگی می تواند در منزل و یا مراکز بهداشتی درمانی شناسایی شود. برای ارتقای آگاهی و درک مفهوم فشارخون بالا، روز 17 ماه می میلادی به عنوان روز جهانی فشار خون تعیین شده است.
 شعار امسال «با اندازه گیری دقیق فشار خون و کنترل مطلوب آن، زندگی با کیفیت و عمر طولانی تری داشته باشید» است. این روز فرصتی برای اطلاع رسانی و ارتقای آگاهی عمومی و تشویق افراد برای پیشگیری از بیماری فشارخون بالا در طول سال است.
   غربالگری و مراقبت از فشارخون بالا، برای همه افراد بالای 30 سال در مراکز و پایگاه‌های بهداشت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام می شود و در حال حاضر 107 هزار بیمار مبتلا به فشارخون بالا در محدوده دانشگاه ثبت شده‌اند و تحت مراقبت قرار دارند.
   در دوران همه گیری کووید 19، این بیماران با تهدید بیشتری مواجه هستند زیرا از یک سو در صورت ابتلا به بیماری کووید 19 دچار عوارض شدیدتری می شوند و از سوی دیگر ممکن است مراقبت بموقع دریافت نکنند. لذا باید توجه بیشتری به ارتقای آگاهی عمومی و بیماران در خصوص بیماری فشارخون بالا و تشویق افراد به اندازه‌گیری دقیق و اطلاع از میزان فشارخون خود و دریافت درمان موثر و مستمر برای کنترل مطلوب فشارخون، انجام شود.
   نامگذاری این روز فرصتی مغتنم است تا سطح آگاهی مردم در زمینه این بیماری بدون علامت و مهلک افزایش یابد و درباره عوامل خطر این بیماری، نحوه صحیح تشخیص آن و نیز چگونگی کنترل و پیشگیری از عوارض آن و نحوه پایش این بیماری در منزل بویژه از طریق فضای مجازی به مردم اطلاع رسانی شود و بدین صورت از بروز عوارض و به دنبال آن بار مالی و روانی زیاد آن بکاهند تا با تضمین سلامتی و پیشگیری از عوارض مهلک این بیماری، عمر طولانی تر و مفیدتری داشته باشند.
دکتر علیرضا اولیائی منش
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران

اسماعیل  استاجی
تهیه کننده:

اسماعیل استاجی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *