محتوای خبری معاونت بهداشت

پیام معاون بهداشت دانشگاه، در خصوص پویش ملی پیشگیری از سرطان

دکتر علیرضا اولیائی منش معاون بهداشت دانشگاه، در خصوص پویش ملی پیشگیری از سرطان پیامی ارسال کرد.

پیام معاون بهداشت دانشگاه در خصوص پویش ملی پیشگیری از سرطان دکتر علیرضا اولیائی منش ,

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، متن پیام معاون بهداشت در خصوص پویش ملی پیشگیری از سرطان به شرح ذیل است:
   دستاوردهای خدمات شبکه‌های بهداشتی درمانی کشور در 3 دهه گذشته متنوع و در برخی موارد در سطح بین‌المللی الگو و زبانزد بوده است. کاهش شاخص‌های مرگ نوزادان، کودکان و مادران باردار، کنترل بیماری‌های عفونی و افزایش امید به زندگی از آن جمله است. عوامل پیشران در بخش سلامت مرهون توسعه خدمات شبکه‌های بهداشتی درمانی به‌ویژه در جمعیت‌های روستایی و محروم جامعه بوده است.
  تحولات اقتصادی، جهانی و صنعتی شدن جوامع باعث تغییراتی در شیوه زندگی شامل افزایش مصرف دخانیات، رژیم غذایی ناسالم ( به‌ویژه مصرف کم میوه و سبزیجات)، کم‌تحرکی، افزایش وزن شده است و طی همه‌گیری کووید 19 هرروز به شمار افراد چاق و دارای اضافه‌وزن افزوده می‌شود. شیوع ویروس کرونا باعث کاهش چشمگیر فعالیت فیزیکی نیز بوده است.
    شیوه زندگی ناسالم منجر به افزایش بروز بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان‌ها، دیابت  و بیماری‌های تنفسی می‌شوند.  بیماری‌های غیر واگیر و مزمن، اصلی‌ترین عوامل مرگ و ناتوانی در دنیای امروز به شمار می‌روند. اکثر این مرگ‌ها در سنین کمتر از 70 سال  اتفاق می‌افتند ( مرگ زودرس 70-30 سال). سرطان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین بیماری‌های غیر واگیر پس از بیماری‌های قلبی و عروقی و سوانح، سومین عامل مرگ در کشورهای کمتر توسعه‌یافته است.
   به‌طورکلی سرطان در ایران 10 درصد مرگ‌ها را به خود اختصاص می‌دهد. با افزایش امید به زندگی و افزایش درصد سالمندی در جمعیت کشور انتظار می‌رود موارد بروز سرطان در دهه آینده به دو برابر فعلی افزایش یابد. از مهم‌ترین و شایع‌ترین سرطان‌ها در ایران می‌توان به سرطان پوست، پستان (در زنان) و  روده بزرگ اشاره کرد.
   بیش از 40 درصد مرگ‌های ناشی از سرطان، با تغییر سبک زندگی  و اجتناب از عوامل خطر اصلی، قابل‌پیشگیری است.
   مهم‌ترین عوامل خطرساز قابل‌پیشگیری از سرطان عبارت‌اند از:
 مصرف سیگار، افزایش وزن و چاقی، رژیم غذایی نادرست شامل مصرف زیاد نمک، گوشت قرمز، چربی، مصرف کم میوه و سبزی‌ها، کم‌تحرکی، برخی عفونت‌های ویروسی و مزمن مثل ایدز، هپاتیت B، C، HPV که در ایجاد سرطان‌های کبد، سرویکس، لنفوم و .... دخیل است، دودهای داخل منزل ناشی از احتراق ناقص سوخت‌های جامد، اشعه‌های مضر  و غیر یونیزان خورشید(uv)
  به همین منظور پویش ملی مبارزه با سرطان همه‌ساله در نیمه اول بهمن از 8 تا 15، برگزار می شود و امسال با شعار «فاصله‌ها را کم کنید» باهدف افزایش آگاهی و جلب مشارکت مردم در خصوص قابل‌پیشگیری بودن سرطان و شیوه‌های آن، اصلاح باورهای نادرست مردم در خصوص سرطان ازجمله درمان‌ناپذیر بودن آن برگزار می‌شود.
  برگزاری پویش این فرصت را فراهم می‌آورد تا از طریق آموزش عموم مردم و بخصوص زنان و مردان بالای 50 سال، بتوان گام‌های مهمی در جهت ارتقای آگاهی عمومی و تشویق افراد، خانواده و جوامع برای خود مراقبتی در خصوص پیشگیری از بروز سرطان، درمان مناسب و به‌موقع برداشت. لذا از همه افراد، خانواده‌ها، سازمان‌های دولتی و غیردولتی و مردم‌نهاد، دعوت می‌کنم به این پویش بپیوندند و با رعایت سبک زندگی سالم از سرطان پیشگیری نمایند و چنانچه خود و اطرافیان ایشان به سرطان مبتلا هستند نیز با مراقبت و امیدواری از صدمات ناشی از آن بکاهند و مسیر بهبودی را هموار کنند.

دکتر علیرضا  اولیائی منش
 معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران

اسماعیل  استاجی
تهیه کننده:

اسماعیل استاجی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *