محتوای خبری معاونت بین الملل

برگزاری بیست و ششمین نشست کمیته اجرایی شورای فرهنگی بین‌الملل دانشگاه

بیست و ششمین نشست کمیته اجرایی شورای فرهنگی بین‌الملل دانشگاه با ارائه پیشنهادها و دیدگاه‌ها در خصوص تدوین نظام‌نامه جامع فرهنگی تربیتی دانشجویان غیرایرانی وزارت بهداشت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بین‌الملل، در این نشست که دوشنبه 11 بهمن 1400 به میزبانی معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه برگزار شد، دکتر مهدی نوروزی، مدیر مشارکت‌های مردمی دانشگاه، دکتر فاطمه خوشنوای فومنی، مدیر امور هنری و فوق‌برنامه دانشگاه، دکتر الهه متوسلی، معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بین‌الملل و حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسن دهقان، رابط فرهنگی بین‌الملل نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه حضور داشتند.
در آغاز زهرا سادات حسینی، کارشناس معاونت دانشجویی و فرهنگی پردیس بین‌الملل گزارشی از جدیدترین فعالیت‌های این معاونت ارائه کرد و گفت: بیست و پنجمین نشست کمیته اجرایی شورای فرهنگی بین‌الملل 13 دی ماه برگزار شد که دعوت از سخنرانان صاحب‌نظر و شناخته شده برای برنامه‌های فرهنگی، دانشجو محور شدن برنامه‌ها و تقدیر از دانشجویان فعال در حوزه دانشجویی و فرهنگی در آن به بحث و بررسی گذاشته شد.
وی افزود: طی یک ماه اخیر این حوزه نسبت به برگزاری برنامه‌های مختلف فرهنگی و دانشجویی برای دانشجویان بین‌الملل چون جلسات تدبر در قرآن کریم در خوابگاه دختران و نشست صمیمانه دانشجویان بین‌الملل با معاونان دانشکده پیراپزشکی اقدام کرده است.
حسینی همچنین به برگزاری مراسم ایام فاطمیه و شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی در خوابگاه‌های دمشق و احمدی،  برنامه‌های بزرگداشت میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) در خوابگاه‌های نرگس و احمدی و مراسم جشن یلدا و سال نو میلادی به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه نیز در این مدت اشاره کرد.
در ادامه، موضوع تدوین نظام‌نامه جامع فرهنگی تربیتی دانشجویان غیر ایرانی وزارت بهداشت به بحث و بررسی گذاشته شد.
دکتر متوسلی، معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بین‌الملل در این باره گفت: به منظور تدوین این نظام‌نامه، دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز باید برنامه پیشنهادی خود را اعلام کند.
وی با اشاره به فعالیت‌های ارزشمند فرهنگی و دانشجویی طی سال‌های گذشته در دانشگاه از حاضران خواست نقطه نظرات خود را با تأکید بر تنوع فرهنگی بالای دانشجویان خارجی ارائه کنند.
دکتر خوشنوای فومنی، مدیر امور هنری و فوق‌برنامه دانشگاه نیز گفت: فراهم‌سازی زمینه‌های آشنایی با فرهنگ غنی ایرانی- اسلامی، توسعه بسترهای مواجهه فرهنگی بین دانشجویان بین‌الملل از کشورهای مختلف و ارتقای توانمندی‌های سلامت اجتماعی، روانی و فردی باید در تدوین اهداف نظام‌نامه جامع فرهنگی تربیتی دانشجویان غیرایرانی مد نظر قرار گیرد.
وی همچنین پیشنهاد لحاظ کردن مواردی چون برگزاری رویدادهای استعدادیابی در امور فرهنگی-هنری دانشجویان، برپایی برنامه‌های مناسبتی به زبان‌های مختلف، ارتقای وضعیت آموزشی، فرهنگی و اجتماعی دانشجویان بین‌الملل، شناسایی اشتراکات فرهنگی در روابط فرهنگی بین‌الملل، پیش‌بینی سیستم نیازسنجی فرهنگی دانشجویان بین‌الملل و مهارت افزایی افراد مرتبط با دانشجویان بین‌الملل را در این نظام‌نامه مطرح کرد.
دکتر نوروزی، مدیر مشارکت‌های مردمی دانشگاه نیز با بیان اینکه مؤلفه‌های اجتماعی- فرهنگی مؤثر بر امور فرهنگی و تربیتی دانشجویان بین‌الملل از جمله دوری این افراد از خانواده و کشورشان، مدیریت خانواده در ایران برای دانشجویان متأهل خارجی و مسائل مالی آن‌ها نیز باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: این در حالی است که در تدوین نظام‌نامه مذکور توجه به دیگر ادیان و فرهنگ‌های متفاوت و متنوع دانشجویان بین‌المللی و ترویج مهارت‌های ارتباطی ویژه این گروه از دانشجویان نیز ضروری به نظر می‌رسد.
در پایان مقرر شد اعضای کمیته اجرایی شورای فرهنگی بین‌الملل پیشنهادات خود را برای جمع‌بندی به معاونت دانشجویی و فرهنگی پردیس بین‌الملل اعلام کنند.


 

مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *