محتوای خبری معاونت بین الملل

با اهدای ردای علمی پروفسور اوبرلینگ به دانشگاه علوم پزشکی تهران

سمینار بین‌المللی سازی آموزش عالی آغاز به کار کرد

سمینار بین‌المللی سازی آموزش عالی با محوریت تبادلات دانشگاهی و با حضور سخنرانان ایرانی و بین‌المللی و مهمانانی از وزارت بهداشت، وزارت علوم و دانشگاه‌های زیرمجموعه این وزارتخانه ها در آمفی‌تئاتر ستاد مرکزی آغاز به کار کرد.

گالری عکس 
به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، این سمینار شنبه ۹ اردیبهشت با تلاوت آیاتی از قرآن کریم توسط دو دانشجوی بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز شد.
دکتر جعفریان رئیس دانشگاه و رئیس سمینار بین‌المللی سازی آموزش عالی به عنوان نخستین سخنران این سمینار، ضمن خوشامدگویی به تمامی حاضران و قدردانی از مشارکت دانشگاه سانتیگو د کمپوستلا اسپانیا، گفت:‌ خیلی خوشحالم که در نخستین تجربه برپایی این گردهمایی میزبان ۱۶ سخنران بین‌المللی از ۱۰ کشور جهان هستیم.
رئیس دانشگاه با بیان اینکه در طول دو روز برپایی این سمینار در خصوص بین‌المللی سازی آموزش عالی به بحث و تبادل‌نظر می‌پردازیم، تصریح کرد:‌ امروز بین‌المللی سازی به واقعیتی بزرگ در زندگی انسان‌ها تبدیل‌شده و واژه‌هایی چون جهانی‌سازی و بین‌المللی سازی به کرات شنیده می‌شود.
وی رقابت میان دانشگاه‌ها پیرو بین‌المللی سازی را از مزایای این رویکرد دانست و اظهار داشت: دانشگاه‌ها و مراکز علمی که می‌خواهند در این رقابت باقی بمانند باید استانداردهایشان را افزایش دهند و به دنبال بهترین بودن، باشند.
دکتر جعفریان با تأکید بر اهمیت جنبه فرهنگی مقوله بین‌المللی سازی، افزود: تبادلات دانشگاهی میان اساتید و دانشجویان که از اولویت‌های بین‌المللی سازی است، تعاملات بین فرهنگی را تسهیل می‌کند.
رئیس سمینار بین‌المللی سازی آموزش عالی با اشاره به اینکه از سوی دیگر آموزش عالی بازاری بزرگ است که قوانین خاص خود را دارد، اظهار داشت: یکی از این قوانین شاید سودآوری بیشتر با مشتریان بیشتر است که هم می‌تواند نتایج مثبتی را به همراه داشته باشد و هم به قیمت کاهش استانداردهای کیفی تمام شود.
وی تصریح کرد: این رویکرد طی سال‌های اخیر در مواجه با فارغ‌التحصیلان برخی مراکز آموزشی خارج از کشور که از سطح کیفی پایینی برخوردار هستند، مشهود است.
دکتر جعفریان در پایان اظهار امیدواری کرد موضوعات و مباحث طراحی شده برای سمینار بین‌المللی سازی آموزش عالی برای شرکت‌کنندگان داخلی و خارجی مفید واقع شود.
در ادامه، دکتر سالار آملی نیز به تشریح سیاست‌های آموزش عالی وزارت علوم پرداخت و گفت: هم اکنون 100 هزار دانشجوی مقطع دکترای تخصصی و بیش از 800 هزار دانشجوی کارشناسی ارشد در دانشگاه‌های زیرمجموعه این وزارتخانه مشغول به تحصیل هستند.
معاون امور بین‌الملل وزارت علوم تصریح کرد: به طور حتم تلاش می‌شود فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها به عنوان منابع انسانی آینده کشور و افرادی متخصص وارد جامعه شوند.
وی انتقال دانش به صنعت را از دیگر سیاست‌های وزارت علوم معرفی کرد و گفت: خلاقیت و نوآوری در ورود نتایج تحقیقات دانشگاهی به عرصه صنعت نقش بسزایی ایفا می‌کند ضمن اینکه تطبیق تولید علم و استفاده از آن میان سازمان‌های مختلف نیز اهمیت ویژه‌ای دارد.
دکتر سالار آملی در بخش بعدی صحبت‌های خود به مقوله بین‌المللی سازی اشاره کرد و گفت: وقتی وارد این عرصه می‌شویم باید سیستم آموزشی و قوانین کشور خود و سایر کشورها را در نظر داشته و نسبت به آن‌ها منعطف باشیم.
وی با تأکید بر اهمیت فهم متقابل و درک تفاوت‌ها در این مسیر، خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد در برنامه عملیاتی بین‌المللی سازی دانشگاه‌ها باید موضوعاتی چون تبادل اساتید و دانشجویان، پروژه‌های تحقیقاتی مشترک، اجرای برنامه‌های آموزشی با مدرک و اساتید مشترک مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه، سمینار بین‌المللی سازی آموزش عالی وارد نخستین پنل تخصصی خود با عنوان تبادل در حوزه نوآوری (Mobility/Innovation) شد.
در حاشیه این سمینار، دکتر نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل، اعتباربخشی و رتبه‌بندی معاونت بین‌الملل به تشریح برنامه‌های سمینار بین‌المللی سازی آموزش عالی پرداخت و گفت: در طی دو روز برگزاری این برنامه شاهد برگزاری چهار پنل تبادل در حوزه‌های نوآوری، آموزش، پژوهش و تفکر استراتژیک خواهیم بود.
وی افزود: همچنین دانشگاه علوم پزشکی تهران سه پنل بحث و بررسی چشم‌انداز پژوهش، فرصت و بورسیه‌های تحصیلی در آلمان، تبادل و به رسمیت شناخته شدن آموزش عالی و اهمیت تفکر استراتژیک در بین‌المللی سازی آموزش عالی را در بخش پایانی روز نخست سمینار میزبانی می‌کند.
دکتر نکوفر همچنین برپایی دو میزگرد تخصصی با عناوین رتبه‌بندی و اعتباربخشی را از برنامه‌های جانبی دومین روز سمینار بین‌المللی سازی آموزش عالی دانست.
دبیر سمینار بین‌المللی سازی آموزش عالی به سخنرانی دکتر لاریجانی و دکتر ملک‌زاده، معاونان آموزشی و پژوهشی وزارت بهداشت، دکتر سالار آملی، معاون امور بین‌الملل وزارت علوم و پروفسور Jane Knight از کانادا به عنوان نقاط عطف سمینار مذکور یاد کرد و اظهار داشت: پروفسور Knight دارای تألیفات مهم و متعددی در حوزه بین‌المللی سازی آموزش عالی با تعداد ارجاعات قابل ملاحظه است.
توضیح اینکه در پایان نخستین پنل سمینار بین‌المللی، مراسم اهدای ردای علمی و دانشگاهی پروفسور اوبرلینگ، بنیان‌گذار سیستم نوین دانشکده پزشکی توسط یکی از اقوام وی به دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور دکتر لاریجانی، معاون آموزشی وزارت بهداشت، دکتر سالارآملی، معاون امور بین‌الملل وزارت علوم، دکتر جعفریان، رئیس دانشگاه، دکتر عرب خردمند، معاون بین‌الملل دانشگاه و تعدادی از مهمانان خارجی برگزار شد.
گفتنی است این ردای علمی قرار است در موزه ملی تاریخ علوم پزشکی نگهداری شود.
برای دسترسی به نسخه انگلیسی سخنرانی رئیس دانشگاه در سمینار بین‌المللی سازی آموزش عالی اینجا را کلیک کنید.
خبرنگار: مهناز وحیدی
عکاس: سید میثم عطری

مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی