تامز برند: دانشگاه علوم پزشکی تهران، پرافتخار به اندازه تاریخ غنی ایران!

روند افتخارآفرینی دانشگاه علوم پزشکی تهران که به تعبیر رهبر معظم انقلاب به عنوان نماد آموزش عالی در کشور معرفی شده است نه تنها در هیچ زمانی در تاریخ 172 ساله اش – از دارالفنون تاکنون - متوقف نشده است بلکه در دوره جدید شتاب بیشتری نیز گرفته است وسنت اولین ها را همچنان حفظ کرده است و به ویژه در دولت سیزدهم به موفقیت های قابل توجهی دست یافته است.

به همت دانشمندان این دانشگاه در حوزه فناوری بیش از 180 محصول دانش بنیان تولید شده. ربات جراح سینا ساخته دستان توانمند مخترعان همین دانشگاه در رقابت با ربات داوینچی امریکا توانست با حضور ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران به مرحله صادرات به کشور اندونزی برسد.
تلاش متخصصان این دانشگاه در دستیابی به جدیدترین روش برای درمان سرطان در جهان - ژن‌درمانی به روش کارتی‌سل‌تراپی- ایران را در زمره سه کشور برتر در این حوزه قرار داد که تحسین رهبر معظم انقلاب را هم در پی داشت. کشف شیوه جدید درمان بیماری آرتروز زانو به روش آنژیوگرافی برای اولین بار در جهان، رسیدن به مرحله بالینی اولین واکسن mRNA ایرانی، نصب دریچه مصنوعی داخل دریچه مصنوعی قلب به روش غیرجراحی برای اولین بار در جهان، اختراع دستگاه سی دی پی Cancer Diagnostic Probe برای درمان سرطان پستان و ساخت دستگاه گاماپن برای نخستین بار در دنیا! را باید از جمله افتخارات این دانشگاه دانست.
اما اقدام بزرگ و پرافتخار دانشگاه علوم پزشکی تهران در راه اندازی دانشگاه سبطین، شعبه بین‌الملل دانشگاه در شهر مقدس کربلا ستودنی است. در کنار این امر مهم در حوزه بین الملل باید به رشد قابل توجه دانشگاه علوم پزشکی تهران در رتبه بندی های بین المللی و اقبال دانشجویان خارجی برای تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و افزایش سه برابری درآمد ارزی از گردشگری سلامت اشاره کرد. از کسب رتبه اول در ارزشیابی جامع تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی، گرفته تا تکرار پیشتازی در جشنواره های تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی و کسب مقام نخست فعالیت‌های فناورانه در هفتمین رویداد فن بازار ملی سلامت برای کسانی که دل در گرو میهن اسلامی دارند بسیار غرورآفرین است.
اقدامات مهمی برای رسیدن به دانشگاه نسل چهارم و اجتماعی در این دانشگاه به بار نشست و فعالیت های بی نظیری در حوزه جوانی جمعیت شکل گرفت.
طرح شنبه های نیکوکاری و سرکشی هفتگی به خانه های نیازمندان و رسیدگی به مشکلات آنان و اجرای طرح دارویار برای اولین بار در کشور و رساندن داروی بیماران خاص تا درب منزل شان در پاسخ به خواسته قلبی رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه هیچ بیماری نباید جز رنج بیماری درد دیگری را تحمل کند
در همین دانشگاه به مرحله اجرا رسید.
در حوزه دانشجویی هم دانشجویان نخبه دانشگاه علوم پزشکی تهران در سه المپیاد علمی اخیر نزدیک به یکصد مدال رنگارنگ را به دست آوردند. نتیجه همه این افتخارآفرینی ها را باید در کلام حضرت حافظ جستجو کرد:
ننگرد دیگر به سرو اندر چمن
هرکه دید آن سرو سیم‌اندام را
صبر کن حافظ به سختی روز و شب
عاقبت روزی بیابی کام را
مهدی  گلپایگانی
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *