اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1400/07/28 - 13:27
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 798
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

آئین گشایش نخستین کارگاه بین المللی مجازی تفکر سیستمی با حضور سرپرست دانشگاه برگزار شد

نخستین کارگاه بین المللی تفکر سیستمی روز یکشنبه 25 مهرماه 1400 به صورت مجازی با حضور دکتر حسین قناعتی سرپرست دانشگاه کار خود را آغاز کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مرکز تحقیقات عدالت در سلامت، در مراسم افتتاحیه این کارگاه دکتر حسین قناعتی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ دکتر فرزاد محمدی، دبیر موسسه ملی نیماد؛ دکتر علیرضا اولیایی منش، رئیس مرکز تحقیقات عدالت در سلامت؛ دکتر امیرحسین تکیان، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات عدالت در سلامت و مسئول کارگاه؛ دکتر سیدرضا مجدزاده، مجری طرح و رئیس مرکز بهره برداری از دانش؛ دکتر دنیل کوبوس، رهبر پروژه در دانشگاه Swiss Tropical Public Health Institute و مسئول اجرای کارگاه؛ دکتر دان سوینی، استاد دانشگاه Swiss TPH و دکتر شمسا رضوان، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه فضائیه پاکستان سخنرانی کردند.

در این مراسم مجازی که از ساعت 16 آغاز شد بیش از 100 علاقه مند شرکت کردند.

دکتر امیرحسین تکیان، مسئول کارگاه و معاون پژوهشی مرکز تحقیقات، به عنوان تسهیل گر برنامه ضمن عرض خیر مقدم به شرکت کنندگان، معرفی مدعوین و اعلام برنامه ی نشست، آغازگر مراسم بود.

برنامه با دعوت از دکتر علیرضا اولیایی منش، رئیس مرکز تحقیقات و معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، ادامه یافت.
دکتر اولیایی منش به معرفی فعالیت ها و پژوهش های مرکز پرداخت و به عنوان رئیس مرکز تحقیقات عدالت در سلامت از تمامی همکاران کارگاه قدردانی کرد.

سپس، دکتر تکیان بعد از توضیحاتی کوتاه از نحوه برگزاری کارگاه از دکتر دنیل کوبوس، مسئول کارگاه و رهبر پروژه در دانشگاه Swiss TPH، دعوت به سخنرانی کرد.

دکتر کوبوس به عنوان دومین سخنران مراسم، صحبت های خود را با قدردانی از همکاران ایرانی خود آغاز کرد.
او در ادامه به شرح فعالیت های دانشگاه و چگونگی آغاز و ادامه این همکاری بین المللی پرداخت و نسبت به گسترش همکاری های آینده مشتاقانه ابراز امیدواری کرد.

برنامه با دعوت از دکتر سید رضا مجدزاده، یکی از مجریان اصلی طرح و رئیس مرکز تحقیقات بهره برداری از دانش، ادامه یافت.

وی با تشریح دلایل نیازمندی نظام سلامت ایران به استفاده از رویکرد سیستماتیک و نظام مند در زمان مواجه با مسائل سلامتی، به تبیین نقش کلیدی تفکر سیستمی در ظرفیت سازی و بهبود نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران پرداخت و با بیان حدیثی از امام علی (ع) “هر ظرفی وقتی چیزی درآن گذارند گنجایش خود را از دست می دهد، مگر ظرف دانش” به سخنان خود پایان داد.

سپس دکتر دان سوینی، استاد دانشگاه Swiss TPH و یکی از برترین متخصصان مباحث تفکر سیستمی در دنیا، به عنوان سومین سخنران مراسم سخنان خود را با تشریح تعاریف و باورهای موجود در این حوزه آغاز کرد.
 وی در طی سخنرانی خود به مباحثی مانند نحوه عملکرد سیتسم های سلامتی، عوامل موثر بر و عوامل مشکل زا در سیستم ها و همچنین چگونگی طراحی مداخلات هدفمند برای تغییر سیستم پرداخت.

چهارمین سخنران مراسم دکتر شمسا رضوان، استاد دانشکده پزشکی فضائیه پاکستان، با تمرکز بر تجربیات نظام سلامت پاکستان، نحوه استفاده از تفکر سیستمی در نظام سلامت پاکستان، پایه گذاری نظام سلامت غیرمتمرکز منطقه محور و استفاده از نمودارهای حلقه علیت در نظام اطلاعاتی سلامت را توضیح داد.

دکتر فرزاد محمدی، دبیر موسسه ملی توسعه تحقیقات پزشکی جمهوری اسلامی ایران (نیماد)، با ارائه مثال هایی در حوزه های درمانی،خلاهای موجود در بخش سلامت و جایگاه تفکر سیستمی در رویارویی با این چالش ها را تبیین کرد.

در پایان به عنوان آخرین سخنران، دکتر تکیان از دکتر حسن قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دعوت به عمل آورد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران پس از قدردانی از همکاران کارگاه و حضار مراسم، سخنرانی خود را با توضیح جایگاه سلامت در نظام جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد و با تشریح اهمیت قراردهی سلامت در قلب تصمیم سازی های خرد و کلان سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با اشاره به پیچیدگی ذاتی نظام های سلامت و همچنین نیاز به طراحی و اجرای همکاری های بین بخشی در جهت همسویی و دستیابی به اهداف توسعه پایدار و درجات والاتر سلامتی برای تمامی اقشار جامعه به تبیین جایگاه و نقش کلیدی تفکر سیستمی در دستیابی به این مهم پرداخت.

در پایان و بعد از پرسش و پاسخی کوتاه با حضار و اساتید حاضر در نشست، با ارائه توضیحات تکمیلی در خصوص نحوه برگزاری روزهای آتی کارگاه و قدردانی از شرکت کنندگان و مدعوین توسط دکتر تکیان و با سخنان پایانی دیگر مدعوین جلسه مراسم در ساعت 18.15 عصر پایان یافت.

توضیح اینکه در طی روزهای اصلی کارگاه از تاریخ 27 تا 29 مهرماه، در طی کارهای گروهی متعدد و مسئله محور مبانی تفکر سیستمی با روشی جدید و با کمک مجرب ترین اساتید بین المللی به 30 شرکت کننده از سراسر کشور آموزش داده خواهد شد.
این کارگاه عصر پنج شنبه و در طی مراسم اختتامیه به کار خود پایان خواهد داد. همچنین در پایان، به افراد واجد شرایط گواهی شرکتی دو جانبه از مرکز تحقیقات عدالت در سلامت و دانشگاه Swiss TPH اهدا خواهد شد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر و دیگر اخبار مرکز تحقیقات عدالت در سلامت به وب سایت مرکز مراجعه کنید.

 

  • گروه خبری : گروه خبری RSS,مرکز تحقیقات عدالت در سلامت,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 198482
فاطمه یافتیان
تهیه کننده:

فاطمه یافتیان

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *